G4Media.ro

BREAKING: ANI a sesizat Parchetul în cazul primarului Nicușor Dan, pe care…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING: ANI a sesizat Parchetul în cazul primarului Nicușor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu și incompatibilitate / Primarul general: Voi ataca în instanță raportul ANI, e interpretare eronată a legii

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul primarului general Nicușor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu, incompatibilitate și de conflict de interese administrativ, potrivit unui comunicat al instituției. Nicușor Dan a respins acuzațiile și a anunțat că va ataca în instanță raportul ANI.

Astfel, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nicușor Dan a infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul Penal și a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

 • Nicușor Dan a anunțat printr-un comunicat că va ataca în instanță raportul ANI, pe care o acuză de ”interpretare eronată a legii”. În ceea ce privește acuzația de conflict de interese administrativ, primarul arată că ”pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ), fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit. În ceea ce privește amenda, el arată că sancțiunea dată de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan. Vezi la finalul articolului comunicatul integral

Instituția susține că amenda contravențională aplicată de către o instituție publică „persoanei fizice” Nicușor Dan a fost achitată de Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru primar, atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnatura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități.

În plus, în perioada 7 august – 7 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de ‪3.000.000‬ Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.

Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la ‪11.517.000‬ Lei la ‪14.517.000‬ Lei. Asfel, susține ANI, Nicușor Dan a încălcat prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

În plus, ANI a sesizat Instituția Prefectului Capitalei cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general Nicușor Dan a celor patru funcții de conducere în cadrul instituțiilor sau serviciilor publice (Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte), fără a avea un mandat de reprezentare, dar și Curtea de Conturi în cazul amenzii contravenționale.

Comunicatul integral al ANI:

„Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă, a sesizat organele de urmărire penală și fiscală sau a sesizat Instituția Prefectului Municipiului București în cazul a 2 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

DAN NICUȘOR DANIEL,

Primar General al Municipiului București

INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de primar general, DAN NICUȘOR DANIEL a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), DAN NICUȘOR DANIEL a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de ‪3.000.000‬ Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la ‪11.517.000‬ Lei la ‪14.517.000‬ Lei. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

SESIZARE PARCHET – Abuz în serviciu și Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către DAN NICUȘOR DANIEL a infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul Penal și a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât:

– amenda contravențională aplicată de către o instituție publică persoanei fizice DAN NICUȘOR DANIEL a fost achitată de Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru DAN NICUȘOR DANIEL atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnătura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități;

– în perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de ‪3.000.000‬ Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.

SESIZAREA INSTITUȚIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general DAN NICUȘOR DANIEL a celor patru funcții de conducere în cadrul instituțiilor sau serviciilor publice (Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte), fără a avea un mandat de reprezentare.

SESIZAREA CURȚII DE CONTURI A ROMÂNIEI cu privire la legalitatea achitării amenzii contravenționale aplicată lui DAN NICUȘOR DANIEL în calitate de persoană fizică, din bugetul Primăriei Municipiului”

Comunicatul integral al primarului general Nicușor Dan:

Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

121 comentarii

 1. Interesant cum a venit asta dupa ce a zis Nicusor ca e o coruptie mare in bucuresti mai ales in sistemul imobiliar

  • Nu doar corupție… dar a îndrăznit sa cumpere 100 rame tramvai…. de la ARAD! Fără șpagă!! ??? Cei de la USL din consiliu… trebuie sa fie tare frustrați! Auzi tu la el ce face… sa nu ia șpagă si sa lase pe cei din consiliu sa muncească pe „banii putini” când se poate lua șpagă! Na lasă ca ANI… a găsit ca nu este „compatibil” cu sistemul!

  • Spune asta de cativa ani buni, nu doar acum. Problema e cati fosti sau actuali angajati au fost dati au fost dati in judecata impreuna cu dezvoltatorii imobiliari care au incalcat legea?
   Spun asta, pentru ca la primaria Timisoara sunt astfel de cazuri in care primaria USR a gasit si dat in judecata.

  • Dar cum se face ca ANI tace chitic de 3 ANI și 5 luni în dosarul averii liei savonea, stăpâna absoluta a justiției ?
   O fi de la sov ptr ca a tergiversat dosarul FNI pana s a prescris cea mai grava infracțiune ?
   Hai ca am ajuns o tara bananiera unde ” lucrurile ” se fac pe fata

  • Credeam ca ANI nu mai exista. Aatatea cate s-au intamplat si se intampla, dar nu a reactionat!
   Sper ca Nicusor Dan, care este un tip riguros si nu poate comite atatea ilegalitati, sa-si demonstreze nevinovatia. Sa se dovedeasca ilegalitatea mizerabila facuta de ANI, transformata in unealta de razbunare mafiota.

  • Felicitări ANI. Acum așteptăm rezultatele despre Firea,Pandele, Olguța, s.a.m.d.

  • Credea că îi ține cu urbanismul în Epoca Iohannis. Bucureștenii au rezerve să poate alege: Firea, Tudose, Rareș Bogdan, Ciucu, Burduja…

  • noua putinistilor aurolaci ne place mafia PSD PNL UDEMEREU

  • Simt ca nu mai pot de nervi aici.

  • RECHINII PARTIDULUI SI SECURITATII IL VOR TERMINA PE NICUSOR DAN.
   „justitia” ESTE LA ORDINUL LOR.

  • Singurul aspect care trebuie urmarit este ce se intampla cu functionarii ANI daca nu se confirma acuzatiile. Merg ei la puscarie pe art 259 Denuntul calomnios? S-au ii mangaie pe crestet Mafia Imobiliara din serviciile secrete SIE/ 0215/ SRI aripa make.

 2. ANI… care este sub tutela USL… dar… de ce nu ma mir? Doar ND… nu mai face parte din cerc!

  • Sigur, sigur, justiția e bună doar atunci când se ia de-ai lor, când se ia de ai noștri e la comandă, dosar făcut etc

  • Nu e Justiția. E ANI.

  • La pușcărie cu Plicușor și Clortilde!!!
   Urmează Rangă și Copilul Motorola, alături de Evazionista și Purcica. Să umplem pușcăriile cu pluserici!!!

  • @Satyricon – Care justitie postacule? Ti se pare tie ca ANI e justie? Comentezi fara sa ai cunostinte elementare despre ce vorbesti!

  • Simt ca nu mai pot de nervi aici nici rublele nu ma mai satura de mancat maro.

  • „Sigur, sigur, justiția e bună doar atunci când se ia de-ai lor”

   ANI nu e justitie. E o agentie guvernamentala. Care, ce sa vezi, nu a avut nimic de spus despre averile fabuloase strinse de unii ca Rafila, Firea, Negoita, Tudorache, dar raspunde rapid la comenzi acum. Comenzile mafiei imobiliare. Pentru ca asta e atacul asta comic la Nicusor Dan, dupa incercarea lui Grebla de a anuma regulamentul zonelor protejate. Sunt bani multi in joc, sute de milioane. Si „autistul” de Nicusor Dan nu pune botul. Acuzele aduse de ANI sunt jalnice, dar atat s-a putut.

   ANI, agentie guvernamentala, a fost folosita si pentru fragezirea lui Clotind Armand, care a fost acuzata la fel de aberant ca a primit o prima de 3000 de euro pentru o munca prestata. Vorbim de o persoana absolventa de MIT, care a fost ani de zile director de multinationale. Atat s-a putut si in cazul lui Armand.

   Si lista continua. DLAF, tot agentie guvernamentala, a facut acelasi circ in cazul Dan Barna, pentru niste presupuse fapte din 2013. Unde e dosarul lui Barna din justitie? Ca a fost reclamat la DNA de DLAF in septembrie 2021. Exact. Nu exista niciun dosar, nu exista niciun proces. A ramas doar circul.

   ANI si DLAF nu inseamna justitie. Sunt institutii controlate nu politic, care raspund si la comenzile „sefilor” oamenilor politice. De exemplu, raspund la comenzile mafiei imobiliare, care isi vede blocate tot felul de afaceri de „balbaitul” asta, care nu e baiat de comitet.

   P.S. Digi24 da in continuu stirea cu Nicusor Dan. E stirea principala a zilei. Nu mai au rabdare, cu fiecare secunda pierduta se pierd bani.

 3. Wow a rezolvat marea coruptie, pe cand majoritatea politicienilor sunt incompatibili, moral, profesional, etc.

 4. Asa reactioneaza mafia PSD+PNL cand nu poate fura la primaria Bucuresti: „S-a pus Nicusor Dan cu mafia imobiliara si cu hotii care jefuiau primaria? Ia sa-i facem dosare, cu toate institutiile politizate din dotare!”.

  • Băi, nene, și-a plătit amenda din banii primăriei
   Asta e moralitate de moluscă

  • Ăla de la Brașov îi plătea amantei chiria din banii primăriei. USR=PNL=PSD

  • @ Satyricon – Gata postacule? Ai trecut de la justitia ANI la amenda?

  • @Satyricon De acord, însă amenda era pentru că a ținut piept mafie imobiliare în calitate de primar. De acord că nu trebuia să o plătească din banii primăriei – totuși, să punem lucrurile în perspectivă.

 5. Eiiii, na…

 6. ANI oricum e o gluma proasta, precum parlamentul, guvernul Romaniei si toate celelalte institutii de altfel, care sunt folosite ca bate politice

  • intr-o tara in care un personaj ca Lucica Bode e ministru de interne

  • Să nu uităm de un hoț de garsoniere și fostul avocat al lui Mazăre care ajunsese Ministru al Justiției. Despre ce vorbim, asta este România.

 7. mizerii pesediste,peneliste

 8. Faptul ca si a achitat amenda din banii primarie arata ca omul asta chiar e pe alta planeta….lucru evident de mult, dar unii tot l-au votat

  • Ai citit articolul?..Amenda era pe persoana juridica (Primaria) nu pe persoana fizica.
   Dar, na..iti faci numarul de postac, treci pe la casierie si dormi linistit.

  • Și Firea ta de unde e? Tudorache de la tine din PSD a provocat un prejudiciu de 944 de milioane, el de unde e?

  • Nicusor zice ca amenda a fost data primăriei, nu primarului, de asta a achitat-o primăria.
   Ramane de văzut care este adevărul, dar ANI este o scoaba PSD+PNL.

  • Daca i-a oprit banii din salariu se cheama ca tot el a platit.

 9. S-au activat mafiotii, Firea la primarie sa jefuiasca tot ce se poate …

  • Sa fie demis imediat si înscăunată mahalagioaica! Pr0stul de rând asteapta voucherul, spectacolul din parc, pomana anuală.

 10. Aceeași placa a trotinetistilor. Mafia i-a făcut lui Sordan dosar în 24 de ore.

 11. Trebuie dat jos hotu asta de Mucusor ca a inceput sa scoata capu la suprafata.

 12. Ce partid conduce pol.itic ANI?

  • PCR = FSN = PSD+PNL

  • Ca a suplimentat bugetul pentru ALPAB nu e chiar asa de rau. Totusi in cadrul Administratiei … pentru consolidarea … ce a facut? Doar ne-a transmis ca in Bucuresti sunt nenumarate cladiri cu risc seismic mare? Doar atat?

  • Pus bugetul pe picioare, reparat termoficarea, igienizat parcurile… Da’ de ce nu ne-a reparat casele proprietate personala? De ce n-a prevazut dom’le si cutremurul din Turcia? Dar pe cel din Gorj? De ce?

  • Ce parcuri e igienizat el, ma rog frumos? Ca arata toate ca dupa razb.oi mondial.
   Pentru termoficarea lui inca mai platesc eu alcu sanatatea. Arunc cu banii in stanga si in dreapta ca sunt momente cand respir cu mare dificultate.
   Ce buget a pus el pe picioare? Cum ai verificat? Cibe a verificat asta?
   Blocul nu este proprietatea personala a nimanui. Ca te-ai mutat tu la casa si te doare la basca, asta e cu totul altceva. Zi asa.
   De reconditionat, se ocupa primaria de sector, sa stii, deci si pentru consolidari tot primaria are atributii sigur.
   Bine mai zic unii prin comentarii. Asta ati ales, asta aveti, asa va trebuie, ca-i mai si aparati.

  • A verificat un tribunal care a admis cererea de iesire din insolventa a PMB. Acum PMB poate accesa fonduri europene pentru ca o institutie aflata in insolventa nu poat accesa fonduri europene. Da, Firea a bagat PMB in insolventa si ND a scos-o. Verificabil si pe cifre. Ai acces la internet din cate vad, ce te opreste sa cauti? Cumva indolenta?

  • Tribunale diferite pot verifica acelasi lucru si ajung la concluzii diferite. Deci raspunsul la intrebarea ta este nu. Te platesc astia si sa jignesti, sau o faci gratis?

 13. ce se mai aude cu sesizarea ani impotriva lui clotilde armand? tot frectie?? :DD

  • O sa auzi de ea anul viitor, inainte de alegeri. Au pregatit la S1, PMB; probabil ca urmeaza ceva si pentru S2, Timisoara, Brasov, Bacau etc.

  • Tudorache PSD a provocat un prejudiciu record de 944 de milioane la sectorul 1.

 14. Iaca na, se apropie alegerile și mafioții au pornit la atac….
  Hooooooo!

 15. Mă doare pe mine in ANI. Doar nu o sa o votați iar pe sarmulita.

  • Firea câștigă garantat, bucureștenii sunt proști, „da Nicușor n-a reparat miraculos tot orașul, nu-l mai votăm”.

 16. @ Cică au ăia de la ANI specializați niște „securiști de rit nou”, pe format occidental, ?

 17. Ete că nu s-a putut cu Greblă, nu s-a putut cu clanul penelist burdujian de la sectorul 1, apăru și ANI.:))))))
  ANI se face că nu vede diferențele imense dintre venituri și avere din Declarațiile de Avere ale atâtor politicieni care au casoaie, bani în bănci etc și un venit care se vede de pe Lună că nu poate aduce atâta bogăție.
  Asaltul furibund asupra lui Nicusor Dan poate are legătură cu faptul că, în ciuda propagandei desantate a vrăjitoarei din Voluntari, nu scade în sondaje și ar putea avea chiar o șansă mai mare decât s-ar crede la alegerile din 2024.

  • +1
   Ai dreptate, disperarea Sârmei e mare dacă au asmuțit și bâta de plastilină ANI pe ND.
   ND e singurul p.rimar cinstit al Capitalei din 1989 încoace.

 18. @Cică au mai fost și unii pe la instanțe la care „Mircea Eliade” este firmă de construcții și au câștigat despăgubiri, ?

 19. Hai ca a bagat-o ANI. A intors-o, a rasucit-o ca politistu de la circulatie care sta la colt si incepe sa se uite la faruri, stopuri, trusa de prim ajutor, stingator… si tot ti-o trage

  • Ti-o trage da greseste un articol sa poti contesta daca ii dai si lui acolo ceva. Nicusor nu a vrut deloc sa dea

 20. Sârmănkur de Voluntari a fost Craiasa Zăpezii pt Mafie!

 21. Atat! Eroul rezistilor este atacat! Cutremur de 8 grade pe scara oenghista! Sa vedem rezistii cum sa tavalesc, poate chiar ies sa protesteze sa isi apere primarul penal!
  Fara penali in functii publice!

  • Iar bagă Firea PSD Bucureștiul în blocaj bugetar, cheltuind banii pe slugile venite din Voluntari.

  • Dar voi cand moare omul in pasajul despartirii ce stiti sa faceti? Sa dati vina pe tiristi, ca nu stiu ei sa conduca, nu? Ce pretentii mai aveti de la rezisti? De aia nu merge bine in tara asta. Ca toate institutiile sunt controlate po.litic si mai toata pre.sa. Nu poate nicio institutie sa miste ceva, ca sariti ba dintr-o tabara, ba din alta in sus ca sunteti nedreptatiti, ca sunt altii vinovati, ca sunt vinovati mai vinovati decat vinovatii.

  • „Fara penali in functii publice!”

   Mizeriile publicate de agentiile guvernamentale ANI sau DLAF nu sunt acte de justitie.

   Hai sa vedem intai acuzatiile exacte si felul cum reactioneaza procuratura. Apropo, unde e dosarul penal al lui Clotild Armand? Ca ANI a facut acelasi circ acum 3 luni tot pornind de la niste gogosi (prime ilegale in valoare totala de 3000 de euro, zicea ANI). Ce s-a intamplat „in justitie”?

   Sau: unde e dosarul lui Dan Barna? DLAF, alta agentie guvernamentala, a facut plangere catre DNA in septembrie 2021. Unde e dosarul ala penal? Cand a inceput procesul? Nasol, nu a inceput nici macar urmarirea penala? Dupa 1 an si jumatate?

   Asta au ajuns ANI sau DLAF: niste scule politice care raspuns la comenzi. Inchid ochii ca sa nu vada ca unul ca un bugetar ca Rafila are avere de 3 milioane de euro, pe de o parte. Inventeaza bazaconii pentru fragezirea celor recalcitranti. Acum au ajuns la Nicusor, care nu vrea sa fie maleabil in privinta mafiei imobiliare. Mafie care vrea musai sa intre cu turnurile in zona protejata a Bucurestiului.

   Stat mafiot. Aici am ajuns. Asta face ANI acum. Asta a incercat prefectul Grebla acum doua saptamani.

 22. Fruntea sus, Nicușor Dan! Aceste sunt mizerii useliste. Incompatibilitate ar trebui sa fie cumulul pensiei speciale cu salariul de la stat!

  • Incompatibilitate, de asemenea, înseamnă să fii medic și să lucrezi și la stat și la privat. E ca și cum ai avea un job la o firmă privată și încă jumătate de normă la competiție. Ce zici? Te dă una din firme in judecată? Poți să faci așa ceva? Se încalcă dreptul la muncă?

 23. PSD a început campania electorală. Vor să revină Firea și să fure ce n-a furat ultima oară.

 24. ANI veniti la Constanta,sa vedeti ce este la Primaria Constanta,raiul spagilor din Romania.
  Serviciul Urbanism este plin de spagaricare dau avize PUZ si AC,pe spaga desigur,pt constructii ilegale care nu respecta legile.

  Veti ramane foarte surprinsi de ce incompatibilitati veti gasi la angajatii Primariei.

  Constanteni,iesiti la vot,Constanta trebuie sa revina orasul minunat al copilariei noastre!

  Copiii si nepotii nostri merita si ei un oras frumos si liber de coruptie/spaga etc!

  Sa ne fereasca D-zeu de un cutremur.

 25. De ce nu ma mira oare limbajul duplicitar al trotinetistilor de centru dreapta modern? 🙂

  • Tudorache de la tine din PSD a furat 944 de milioane și tu vorbești de duplicitate, slugă?

 26. ANI a acționat la comanda mafiei, sa uite lumea că și-au mărit pe ascuns veniturile de parlamentar cu 7500 lei pe lună.

 27. Plagiatorii in toate functiile cheie, vatafi pe tara, iar medaliatii hartuiti fiindca le strica jocurile vatafilor.
  Institutia asta „ANI”, nu-i condusa de pesedisti? 🙂 Janghina de tara!

 28. Tudorache de la tine din PSD a furat 944 de milioane și n-a pățit nimic.

 29. Vai ANI, draga de ea, vrea sa ne facă să regretăm că era mai bine când ANI făcea nani.
  ANI scula politica JOS LABA de pe normalitate in București!

  E bine cu apa caldă, e bine fara datorii, e bine fara companii, e bine fara rechini imobiliari liberi prin Primărie, mă și rușii daca ar veni peste noi nu ne-ar face rău că voi. Pensii speciale, instituții la comanda politică, o sa ajungem să ne rugăm sa ne invadeze rușii, doar așa mai răsturnăm masa, v-ați urcat în capul nostru de tot, LUA-V-AR DREAK de paraziți!!!!!

  Sa ne înțelegem!!!
  Dacă e o pb cu Primarul General, sa se investigheze sa se judece, sa fie dreptate DAR PT TOATA LUMEA!!!!!
  Numai la Buna România / B1 de cate ori s-a sesizat adormirea totala de la ANI și acum s-au trezit la comanda politică, că nu mai pot mușca carnea și plămânii din noi rechinii imobiliari?!?
  Are dreptate Nicușor, la pușcărie cu ei acum, înainte de cutremur, nu după! Nu exista corupție fara corupți.

 30. Conform legii va răspunde, iar răspunsul pe care l-a dat face trimitere chiar la articole de lege. Lucrurile par destul de limpezi la prima vedere, însă instanța se va pronunța. Până atunci însă, ANI-USL v-au dat apă la moară.

 31. Vai ANI, draga de ea, vrea sa ne facă să regretăm că era mai bine când ANI făcea nani.
  ANI scula politica JOS L A B A de pe normalitate in București!

  E bine cu apa caldă, e bine fara datorii, e bine fara companii, e bine fara rechini imobiliari liberi prin Primărie, mă și rușii daca ar veni peste noi nu ne-ar face rău că voi. Pensii speciale, instituții la comanda politică, o sa ajungem să ne rugăm sa ne invadeze rușii, doar așa mai răsturnăm masa, v-ați urcat în capul nostru de tot, LUA-V-AR DREAK de paraziți!!!!!

  Sa ne înțelegem!!!
  Dacă e o pb cu Primarul General, sa se investigheze sa se judece, sa fie dreptate DAR PT TOATA LUMEA!!!!!
  Numai la Buna România / B1 de cate ori s-a sesizat adormirea totala de la ANI și acum s-au trezit la comanda politică, că nu mai pot mușca carnea și plămânii din noi rechinii imobiliari?!?
  Are dreptate Nicușor, la pușcărie cu ei acum, înainte de cutremur, nu după! Nu exista corupție fara corupți.

 32. Acest individ cocoțat într o funcție total incompatibilă cu el, va zbura cat de curand ! Nu a făcut nimic constructiv pt capitala, iar mandatul său s a caracterizat prin scandaluri, reproșuri și țigănie la adresa foștilor. A dovedit din plin că nu este capabil de altceva. NULITATE!!

 33. Administrația de stat geme de incompatibili, iar ANI nu face nimic, cu excepția cazurilor convenabile.
  Pe de altă parte în lumea coruptă social-liberală de la noi, cu câte o cireașă ungurească pe tort ( vezi CJ Satu Mare ) dacă vrei să reziști haitei, trebuie să rămâi sau să devii curat, apropape imposibil în această țară.

 34. @ Le-a ieșit cu temă de cutremure, la ANI , și cu Manole, ?

 35. Gata A N I, aveti ordin de respectat?

 36. @ A făcut Afarat campanie publicitară la cutremure și s-a speriat ANI, ?

 37. DNA sa vina sa te i-a!!! Hai cu mitingul hastagrezist in fata la primarie…Unde sunt ma nene Angi, Dide, Sandi, cand ai nevoie de ei? Wait Dide e putin ocupat cu niste iarba, iar ceilalti au disparut ca magarul in ceata, daca tot nu se mai fac plati

  • La PSD-PNL nu va invata limba romana inainte sa va trimita la postat? Toti sunteti impostori si analfabeti? „I-a” pune mana pe carte inainte de a scrie t@mpenii!

  • Ioane, nu eu am scris, a scris celalalt, useristul.

 38. Nu e ND atat de fraier incat sa comita greseli puerile. ANI e doar o maciuca a puterii infometate.

 39. Sa raspunda, daca a gresit!

  Intai sa vedem probele si ce zice judecatorul. Doar ca asta dureaza pana la 4-5 ani.
  Dar daca o sa se judece rapid, intr-un an, inainte de urmatoarele alegeri … o sa-ti ridice vreo banuiala?

  • Raspunsul era pt @Florin, dar vad ca i-a disparut mesajul (iar raspunsul meu apare aici), desi era un mesaj decent (reclama dubla masura a cititotilor G4Media).

   Redactia, luati-l pe Clej de la butoane, ca iar a scapat in gumele de sters … 🤷

 40. ultima per.vers.une a mafiei pesedepeneleudemere…🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕..sa atace imaginea singurului primar cinstit de la revolutie incoace…vor toca cu mi.zer.ia asta…n a tinut aia cu parcu si au gasit alt fake…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

 41. Tunurile pe Nicusor!

  • Acum presa acontata politic va tura motoarele la maxim si va repeta la nesfarsit anumite idei pana cand votantii vor intelege exact ceea ce trebuie.

 42. Tine-te bine Nicușor! A început campania împotriva ta. Cea mai buna apărare este atacul asa ca scoate la iveala toate ilegalitățile din primărie dacă vrei sa aduni voturi. Spor la treaba!

 43. @ Bă „liber exprimarea”, Nicușoru’ a fost ales pentru un mandat cu durată reglementată prin lege, conform suveranității constituționale a votului exprimat de alegătorii votanți, fiind considerat apt de a fi ales, ?

 44. & Deci, dacă îi găsesc „specialiștii” și p’ăia , „de îi alimentează” incompatibilitățile , Nicușorului , ?

 45. Stupefiant! In ce hal a ajuns o institutie a statului! Si inca una care ar trebui sa fie arbitru de legalitate!
  Sa mistifice documente exacte, existente, sa aiba inconstienta de a formula acuzatii grave fara suport!
  Ce sperau? Ca lantul de functionare corupta sa functioneze in continuare si la DNA?
  Stiam ca lui Nicusor Dan, daca i se poate reprosa ceva, acesta este eventual excesul de rigoare, nu incalcarea grosolana a legii. Asta doar cineva fara minte ii putea inventa.
  Este un caz-scoala care arata halul de decadere a institutiilor statului. Ce pila or fi plasat la ANI, o coafeza?

 46. Nicusor Dan probabil n-a stiut ca mafiotii ISC condusi de Racovita sunt fostii autori ai constructiilor falsificate din primarii, spalati de crima organizata inscaunata in Justitie, MAI, CCR, etc.

 47. A.N.I. ?!! Nu cumva A.M.I., adică: Asociația Mafioților din Instituții? Și mă refer aici la organizația de Stat cu conexiuni in Privat, nu la organizația Privată cu conexiuni in Stat, așa cum e Mafia italianā…
  Mulțumesc anticipat!

 48. A.N.I. ?!! Nu cumva A.M.I., adică: Asociația M.afioților din Instituții? Și mă refer aici la organizația de Stat cu conexiuni in Privat, nu la organizația Privată cu conexiuni in Stat, așa cum e M.afia italianā…
  Mulțumesc anticipat!

 49. Fără să am toate datele problemei, doar după referințele din articol, există o marjă foarte mare în apărare pentru primarul general Nicușor Dan,care poate conduce la o apreciere cel puțin a inexistenței laturii subiective ,a intenției de comitere a infracțiunilor sesizate de ANI,dacă nu la inexistenței culpei totale.Dacă legea îți conferă dreptul de conducere a companiilor municipale(recte art.154 al4 din Codul administrativ),iar pe perioadele în discuție conducerea companiilor nu a putut fi exercitată de directorii acestora datorită unor impedimente legale obiective,fiind angrenat pentru toate același buget al Primăriei Generale, dacă amenda nu a vizat în fapt persoana fizică, ci entitatea juridică unipersonală a Primarului General al Bucureștiului(cum se susține că a confirmat însăși instanța civilă),atunci ,cel puțin pe baza referințelor din articol ,apărarea dlui.Nicușor Dan este întemeiată și sunt șanse foarte mari de clasare a cauzei pentru motivele invocate.Sigur aici se impune distincția între primarii de sector și primarul general,dacă era clară această distincție a unei legi civile în momentul comiterii faptei,dacă s-au urmărit de către subiectul Nicușor Dan producerea intențională a urmărilor socialmente periculoase cerute de textele Codului penal aduse în discuție, toate susținute probator-elemente care pot schimba datele problemei,dar la prima vedere există o marjă mare în apărare pentru primarul general.

 50. Nicușor Dan este incompatibil cu mafia USL.
  Asta e problema ANI.

 51. Golanii de la ANI ! La pușcărie mizerii de doi bani …analfabeților ! funcționari analfabeți funcțional…..la oi văcarilor !

 52. @ Deci, dacă sunteți de acord că ANI trebuie să acționeze pentru punerea activității lui Nicușor Dan în cadrul constituțional reglementat, astfel ca Nicușor Dan să își poată exercita mandatul oferit de votul suveran al celor ce l-au votat, ?

 53. Incet, incet ajungem la razboi civil. Aia care mai vor sa faca cate ceva, ca Nicusor, sunt devorati de o multime din ce in ce mai mare a celorlalti.
  Hai Nicusor! Suntem alaturi, de ce nu si la prezidentiale!

 54. De ce acum? ND știe motivele reale și trebuie sa se apere cu putere. Din păcate, asa este peste tot, dacă nu faci compromisuri, nu faci nimic. Mult succes!

 55. Multi lingăi are NicuȘor pe aici, daca pe cap nu se spală măcar la fund este lins de voi ! Cand terminați cu el mergeți și la sec. 1 ! Nație de orbi/slugi și lingăi.
  Nu vă mai facem bine !

  • Vorbesti de parca noi nu lingem fundu lui Putin, Dragnea, Simion, Sosoaca. Sau Voiculescu, Udrea, Nastase, Hrebenciug, Budeanu :)). Ne dau cascaval, lingem si stam ca slugile.

 56. Nicusoare,ai dat asa de tare cu batu in viespar, încat „viespile” nu numai ca s-au enervat pentru ca le-ai deranjat,ci au intrat in PANICĂ.Au gasit-o p-asta cu ANI,sa zici mersi,ca s-a banalizat atat de mult,încat zici ca vine de la administratia cimitirelor.Dar dacă n-o potriveau p-asta,astia erau in stare sa te acuze ca ai modificat lungimea metrului sau greutatea kilogramului,la vreun proiect ceva.Iată de exemplu la tevile RADET-ului,ca tot te-ai bagat dupa ele,”ca gazarii”,ca sa le înlocuiesti.Păi,cum îti permiti mai „nesabuitule”sa spui ca si Bucurestiul are blocuri ca-n Turcia,adică cu coruptie în fundatie,dar fara corupti?Adica ce vrei sa spui?Ca lumea este asa de proastă ca ar putea sa creadă ca „boierii”astia corupti sunt invizibili?Na,ca nu sunt si te-au tras-o,cum au putut si ei,”saracii”!Si auzi arogantă la tine,strigi tu la microfon ca mai bine sa-i arestam acuma si nu dupa cutremur.Pai bai baiatule,realmente,ai devenit pericol public si trebuie ca tu sa fi arestat.Pai nu-ti dai seama cata lume „buna”,cat baronet ai terorizat?! Dacă se zgaltaie pamantul si cad blocurile la care te-ai referit !? Ce vrei ca astia sa ajungă ca Erdogan,finul lui Adrian Nastase?
  Ca sa nu mai vorbesc ca ai cutezat sa opresti hoardele astea de a se înfrupta din bugetele publice,silindu-le sa migreze în altă parte,dar acolo n-au gasit asa teren manos si s-au întors,ca tu între timp le-ai reparat si p-astea(bugetele).

 57. Nicusoare,ai dat asa de tare cu batu in viespar, încat „viespile” nu numai ca s-au enervat pentru ca le-ai deranjat,ci au intrat in PANICĂ.Au gasit-o p-asta cu ANI,sa zici mersi,ca s-a banalizat atat de mult,încat zici ca vine de la administratia cimitirelor.Dar dacă n-o potriveau p-asta,astia erau in stare sa te acuze ca ai modificat lungimea metrului sau greutatea kilogramului,la vreun proiect ceva,fie mai mare,fie mai mică,dupa cum aveau ei interesu’.Iată de exemplu la tevile RADET-ului,ca tot te-ai bagat dupa ele,”ca gazarii”,ca sa le înlocuiesti.Păi,cum îti permiti mai „nesabuitule”sa spui ca si Bucurestiul are blocuri ca-n Turcia,adică cu coruptie în fundatie,dar fara corupti?Adica ce vrei sa spui?Ca lumea este asa de proastă ca ar putea sa creadă ca „boierii”astia corupti sunt invizibili?Na,ca nu sunt si te-au tras-o,cum au putut si ei,”saracii”!Si auzi arogantă la tine,strigi tu la microfon ca mai bine sa-i arestam acuma si nu dupa cutremur.Pai bai baiatule,realmente,ai devenit pericol public si trebuie ca tu sa fi arestat.Pai nu-ti dai seama cata lume „buna”,cat baronet ai terorizat?! Dacă se zgaltaie pamantul si cad blocurile la care te-ai referit !? Ce vrei ca astia sa ajungă ca Erdogan,finul lui Adrian Nastase?
  Ca sa nu mai vorbesc ca ai cutezat sa opresti hoardele astea de a se înfrupta din bugetele publice,silindu-le sa migreze în altă parte,dar acolo n-au gasit asa teren manos si s-au întors,ca tu între timp le-ai reparat si p-astea(bugetele).

 58. Eu stiu ca romanii voteaza hotii, dar rezistii sunt la un alt nivel: ii apara, sustin, idolatrizeaza!

 59. Se apropie alegerile iar acolo unde e mult de ”lucrat” trebuie inceput devreme. Nu cred ca ANI doreste o revolutie in Bucuresti.