G4Media.ro

ANI a sesizat Parchetul General cu privire la săvârşirea de către preşedintele…

sursa foto: Facebook

ANI a sesizat Parchetul General cu privire la săvârşirea de către preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a infracţiunilor de conflict de interese și fals în declarații

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, miercuri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica (PNL), preşedintele Consiliului Județean Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, precum și fals în declarații.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nica Alin Adrian a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție. Mai mult, Nica Alin Adrian a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, se arată în comunicatul Agenției Național de Integritate.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, „în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase”.

Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu-i cer PNL si PSD demisia imediata si lui Nica (PNL), acuzat de ANI de conflict de interese si fals in declaratii? 🙂
    Lui Clotilde Armand mafiotii guvernamentali i-au cerut imediat demisia, impreuna cu toata presa platita de PSD si PNL, intr-o speta similara, chiar daca frantuzoaica a contestat in instanta concluziile ANI si inca nu este un verdict dat in justitie.
    Sau se aplica alte norme la alesii PSD-PNL fata de cei ai opozitiei?

  2. Nica il ataca pe Fritz cu fiecare ocazie iar acum se vede ca Fritz atrage investitii in Timisoara si a scos primaria din faliment iar latrau Nica nu a facut nimica decat magarii.
    Asta e nivelul PNL niste tradatori mincinosi si hoti .

  3. Ce institutie de rahat. Politicieni plini de bani, vile, mașini si haine de lux si ei depisteaza ca lipsesc 4000 de lei din declarația de avere, o incasare de 6000 …