G4Media.ro

Angela Merkel, premiată de UNESCO pentru politica sa privind refugiaţii / Organizația…

Sursa foto: Consiliul European

Angela Merkel, premiată de UNESCO pentru politica sa privind refugiaţii / Organizația a apreciat eforturile de a primi refugiați în 2015

Fostul cancelar german, Angela Merkel, a primit miercuri, în Coasta de Fildeş, premiul UNESCO pentru pace Félix Houphouët-Boigny, scrie Politico.

Prin acest premiu, organizaţia îşi manifestă aprecierea faţă de politica pentru refugiaţi a Angelei Merkel din 2015, când Germania a primit peste 1,2 milioane de refugiaţi şi alţi migranţi.

„Toți membrii juriului au fost atinși de decizia ei curajoasă din 2015 de a primi peste 1,2 milioane de refugiați, în special din Siria, Irak, Afganistan și Eritreea. Aceasta este moștenirea pe care o lasă”, a scris juriul în august anul trecut, când a fost anunțată prima dată decizia.

„Să lucrezi cu hotărâre și perseverență pentru pace este chiar mai important decât a fost vreodată”, a declarat Angela Merkel în discursul de acceptare.

„Dialogul este arma celor puternici și nu a celor slabi”, a adăugat ea, citându-l pe Houphouët-Boigny, primul președinte al Coastei de Fildeș după independența sa față de Franța în 1960. Merkel a mulțumit juriului pentru alegerea făcută, care „se concentrează pe faptul că războiul … înseamnă și că oamenii trebuie să își părăsească țările de origine”, referindu-se la refugiații din Ucraina.

„Am crezut că vremea războiului în Europa a trecut”, a spus Merkel. „Dar de la 24 februarie anul trecut, când a avut loc agresiunea feroce a Rusiei asupra Ucrainei, am ajuns la trista concluzie că nu este așa. Acest lucru a zguduit Europa până la rădăcini”.

În 2015, Germania a implementat o politică a „ușilor deschise” pentru refugiați, iar Merkel a declarat că mulți oameni din întreaga țară au susținut-o, arătând că Germania poate oferi o primire caldă.

„Îmi exprim cele mai sincere mulțumiri tuturor acestor oameni, deoarece îi consider și pe ei câștigători ai acestui premiu”, a spus ea.

În cadrul ceremoniei, au fost aduse omagii lui Merkel și politicii sale privind refugiații.

Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO, a lăudat „decizia curajoasă” de a accepta peste un milion de refugiați. „V-ați asumat riscuri… ați pus în aplicare Declarația Universală a Drepturilor Omului”, a spus Azoulay.

Președintele juriului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2018, Denis Mukwege, a declarat:”Vă lăudăm umanitatea, spiritul de solidaritate și simțul acut al eticii, precum și leadership-ul dumneavoastră inspirat”.

Premiul este acordat în fiecare an, începând din 1991, unor persoane sau organizații care au depus eforturi semnificative pentru promovarea, cercetarea sau asigurarea păcii. Primii câștigători au fost Nelson Mandela și Frederik Willem de Klerk.

Mai recent, premierul Etiopiei, Abiy Ahmed, a fost premiat în 2019 pentru că a făcut pace cu ţara vecină Eritreea. Însă ţara sa a fost cuprinsă de un război civil anul următor.

În 2020 şi 2021, premiul nu a fost acordat din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Cati or sa mai planga dupa Tanti Angela si pe aici prin Europa in cateva luni ….

    • ai fetish cu ba.be? vezi ca e o bunaciune in PE, o cheama Maria Grapini, dai in ea ca la ho.tii de cai 🐎🐎

  2. zeci de femei GERMANE violate, sute de europeni UCISI ca sa ia merkel o medalie de la globalisti

  3. Zici că eşti într-un film ştiințifico-fantastic!
    Dar e doar 2023.

  4. Baba ar trebui apreciată puțin la țuhaus.

  5. Delir marxist! Cred ca nici dictatorii nu visează la astfel de omagii.

  6. ONU a devenit o oficina de marxisti, care nu fac nimic, cu exceptia tocarii banilor. Cat despre d-na Merkel si raul facut UE si lumii, ce mai este de spus.

  7. Proasta europei moderne.

  8. Aceasta imigratie necontrolata combinata cu toleranta execesiva a europenilor fata de radicalismul islamic va duce in timp la decimare culturii europene. Culmea, o cultura europeana dorita si invidiata de toti din lume – inclusiv de nazistii rusi – va fi distrusa de cei pe care o doresc.
    P.S. Pentru subjugarea economiei europene intereselor rusesti ce premiu poate sa primeasca d-na Merkel?

  9. Nu mai scăpăm de comunista asta!