G4Media.ro

Angela Merkel nu crede în explicațiile Belarusului și cere eliberarea imediată a…

Angela Merkel nu crede în explicațiile Belarusului și cere eliberarea imediată a jurnalistului de opoziție Roman Protasevici

Cancelarul german Angela Merkel a calificat luni drept ”necredibile” justificările date de autorităţile din Belarus pentru deturnarea unui avion în care se afla un opozant faţă de regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi a cerut eliberarea imediată a celui reţinut, relatează AFP.

 • ”Am asistat la o aterizare forţată care a condus la arestarea unui opozant belarus, Roman Protasevici. El trebuie să fie eliberat imediat. Toate celelalte explicaţii despre aterizarea (avionului) Ryanair nu sunt absolut deloc credibile”, a spus Merkel la sosirea la summitul european la Bruxelles.

Un ziarist şi blogger belarus plecat din ţară, Roman Protasevici, în vârstă 26 de ani, fost redactor-şef al canalului de opoziţie Nexta de pe Telegram, a fost arestat duminică la Minsk după ce avionul companiei Ryanair cu care călătorea de la Atena la Vilnius a fost obligat de autorităţile belaruse să aterizeze sub pretextul unei alerte cu bombă în timp ce avionul se afla în spaţiul aerian al Belarusului.

Liderii europeni vor discuta la summit acest caz, calificat de mai multe capitale drept ”terorism de stat”, şi vor examina posibile noi sancţiuni împotriva Belarusului şi a unor oficiali de la Minsk. ”Lucrăm la un pachet de măsuri, dincolo de simple sancţiuni individuale”, afirmă o sursă europeană citată de AFP.

Într-o declaraţie dată de asemenea la sosirea la summit, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a menţionat că situaţia creată în urma interceptării avionului Ryanair şi arestării lui Protasevici va fi discutată cu prioritate la această reuniune.

 • ”În mod firesc, primul punct pe ordinea de zi (a summitului) va fi situaţia din Belarus. Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost un scandal internaţional. Lucrăm la sancţiuni, ele vor fi pe masa Consiliului European”, a indicat Michel.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Vrabia malai viseaza.

 2. Putin e cu mâna pe robinet, Biden doarme pe el și-l visează pe Marx iar Mutti muslimculti face joc de glezne.Eurovorbe goale.

 3. Daca nu il elibereaza ce se intampla madam Mekel ?o sa va trimite-ti iarasi trupele ss sa ocupe Belarusul ?

  • Ea a zis, ca doar nu o doare gura. Va putea cineva sa spuna ca nu a luat pozitie?

  • tovarasul „muresan” e reprezentantul armatei sovietice, care a violat si pradat tot ce-a prins in actiunea ei „eliberatoare” in estul europei.

 4. Buna treaba cand e un jurnalist vai cay e de grav… cand e un amarat nu tipa nimeni ca e doar o cifra intr’un catastif.

 5. du-te-n .. de proasta. de aceea stam umili in fata altora, ca sa face nemtii bani, nesimtito !!!

 6. Doamna Merkel e femeie buna dar nu este bagata in seama.

 7. Pfoai! Ce de trolli pe aici…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.