G4Media.ro

Angela Merkel, întrebată dacă există ceva nu i-ar plăcea să se scrie…

Angela Merkel, întrebată dacă există ceva nu i-ar plăcea să se scrie despre ea în manualele de istorie: „Că aş fi fost leneşă”, a răspuns aceasta

După 16 ani la conducerea guvernului Germaniei, Angela Merkel a mărturisit că nu și-ar dori ca în cărțile de istorie să se scrie despre ea că a fost „leneșă”. Prezentă într-o emisiune la un post de radio, Merkel a fost întrebată dacă există ceva ce nu i-ar plăcea să se scrie despre ea în cărțile de istorie.

Șefa guvernului german, care se va retrage din funcţie după alegerile legislative din 26 septembrie, este cunoscută drept o persoană foarte muncitoare şi rezistentă, atât în şedinţele de negocieri cu lideri ai altor state, cât şi cu şefii de landuri germane. Cu toate acestea, întrebată joi în timpul unui forum organizat de postul de radio WDR despre ce nu i-ar plăcea să se scrie despre ea în cărţile de istorie, Angela Merkel a avut un singur răspuns: „Că aş fi fost leneşă”.

De la maratoane diplomatice până la summituri europene ce se prelungeau târziu în noapte, Angela Merkel a uimit mereu prin rezistenţa sa la oboseală. De altfel, apropo de regimul ei de dormit, ea a explicat în 2015: „Am capacităţi demne de o cămilă. Am o oarece aptitudine spre acumulare. Însă, la un moment dat, trebuie totuşi să-mi refac plinul”.

În acel an, de exemplu, ea a avut parte de o noapte albă şi de 16 ore de negocieri la Minsk pentru un armistiţiu în Ucraina, apoi de două zile de summit european în care s-a aflat în prima linie, asupra crizei din Grecia.

Angela Merkel şi-a făcut întotdeauna un titlu de glorie în a consulta şi concilia, chiar dacă acest lucru o face să întârzie în a lua o decizie.

„Metoda mea de lucru a fost întotdeauna de a crea legături, de a rezolva conflicte prin discuţie”, în opoziţie cu alte comportamente ce constau în „a alimenta tensiunile şi a le lăsa să explodeze”, a mai explicat ea în timpul acestui forum, relatează Digi24.ro

sursa foto: Consiliul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Au inceput oamenii cu cenzura:)
  Deja sunt scoase comentarii si din ce am sesizat nu datorita limbajului…..
  Daca tot aveti de gand sa faceti asta ,mai bine dati disable la comentarii si nu mai platiti nici om la cenzura!

 2. Am crezut că nu ar vrea să se menționeze ca ar fi fost omul lui Putin.

 3. Zic unii ca oamenii cu inteligenta peste medie cam au tendinta sa fie lenesi (eficienti, de fapt, dar celorlalti li se pare ca-s lenesi). Madam Merkel sigur n-are astfel de porniri.

 4. Nu contează ca e leneșă! Bine ca e frumoasă și feminina! ❤

 5. Istoria te va tine minte ca o baba proasta. Ai umplut Europa de tigani de nisip.

 6. De preferat un lenes precum Merkel decat un vrednic precum Dragnea.

  • Ia da o tura prin Berlin, sa vezi la fiecare pas vietnamezi si araboaice grase, imbracate in negru si impingand cărucioarele cu plozi.
   Pe urma te mai gândesti.

  • Nu ca l-as iubi eu pe DracNea. Dar dacă, Doamne ferește, ai de ales intre bautorii de vodka si cei care îți taie mâna daca o intinzi dupa o halba de bere ?😂😂😂

 7. A fost leneșă in sensul că nu se a grăbit suficient de repede cu soluțiaaa. . .și a îmbătrânit. Oare cine o fi invatat o să primească imigranți cu picioarele desfăcute și ruși cu brațele deschise mie îmi scapă. Acum e bătrână și n o mai vrea nimeni, dar în istorie sigur amintirea ei nu va fi una f bună. Cam că Base, care pe final a dat cu mucii n fasole. Până la urmă toți își dau arama pe față

 8. Ai fost prea activa madam, asta-i problema. Ai transformat Europa intr-un califat. Felicitări! Este o mare realizare istorică. Deutsche kalifat.

 9. „Ceva calorii a avut…”

 10. Un dictator,nimic mai mult!