G4Media.ro

Angajații Institutului Național de Statistică protestează miercuri la sediile PNL și PSD,…

Angajații Institutului Național de Statistică protestează miercuri la sediile PNL și PSD, din cauza „situației salariale discriminatorii”

Angajaţii din Institutul Naţional de Statistică sunt aşteptaţi să picheteze, miercuri, sediile PNL şi PSD, în semn de protest faţă de discriminările salariale la care consideră că sunt supuşi. Ei solicită uniformizarea grilei de salarizare din sediul central si din direcţiile teritoriale de statistică, transmite News.ro.

Conform calendarului de proteste anunţat de sindicaliştii din INS, salariaţii instituţiei pichetează, miercuri, sediul PNL, începând cu ora 10:00, şi sediul PSD, începând cu ora 12:00.

Statisticienii reclamă ”situaţia salarială discriminatorie la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o perioadă lungă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici” şi precizează că recurg la proteste în stradă ”ca urmare a nepăsării totale faţă de numeroasele notificări şi acţiuni de protest de către factorii decidenţi”.

Angajaţii din INS cer aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în 13 iulie cu tema !Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”, stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică şi uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

”Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti a căutat întotdeauna calea dialogului pentru respectarea drepturilor şi stoparea discriminărilor salariaţilor din INS, considerând că declanşarea conflictului de muncă ar duce la un blocaj economic si social. Ar fi regretabil să se ajungă la încetarea activităţii ca urmare a ignorării continue de către factorii decidenţi a numeroaselor solicitări ale salariaţilor INS, fapt ce ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât şi extern (Eurostat), având în vedere că nicio decizie de politică economică şi socială nu se poate lua în absenţa datelor statistice”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de sindicalişti.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Mergeți la muncă la privat, cerșetorilor.

  2. Lasa ca vi le cresc in pragul alegerilor ca sa declarati cat mai multe persoane cu drept de vot in scopul de a facilita votul mortilor si votul multiplu.

  3. Daca sefii vostri au salarii grase iar voi le aveti foarte mici, atunci statistic stati bine cu totii. Ca doar asa calculati si voi indicii de inflatie, statistic, paduchiosilor!

  4. CORECT !când peste optzeci la sută din toate se dublează -tripleaza la preț tu zici inflație 15 la sută???sau atât aveți ordin să ziceți??? vă faceți de rușine rudele!!!