G4Media.ro

Angajaţii firmei de salubritate din Ploieşti au intrat din nou în grevă.…

Angajaţii firmei de salubritate din Ploieşti au intrat din nou în grevă. Gunoaiele stau neridicate pe străzi

Angajaţii firmei de salubritate Rosal Grup, companie care are contracte cu Primăria Ploieşti şi cu administraţiile locale din alte oraşe şi comune ale judeţului Prahova, au intrat din nou în grevă, luni, din cauză că nu le-au fost virate salariile de către angajator. În aceste condiţii, ploieştenii au rămas din nou cu gunoiul neridicat, la nici cinci săptămâni după ce s-au confruntat cu aceeaşi problemă.

Muncitorii Rosal Grup au refuzat, luni, să iasă pe străzi pentru a asigura curăţenia oraşului Ploieşti şi a altor localităţi cu care firma are contracte de salubrizare. Nici operatorii autospecialelor care ridică gunoiul nu au ieşit la lucru, cu toţii reclamând faptul că, în săptămâna dinaintea Paştelui, angajatorul nu le-a plătit salariile.

Greva angajaţilor Rosal Grup nu este o premieră, ei confruntându-se frecvent cu întârzieri în plata salariilor, care au avut drept urmări refuzul de a lucra, cea mai recent astfel de grevă a avut loc la jumătatea lunii martie a acestui an.

Primăria Ploieşti nu a avut nicio reacţie cu privire la această situaţie. În schimb, Primăria comunei Blejoi, localitate situată la câţiva kilometri de Ploieşti şi care are contract cu acelaşi operator de salubritate, anunţă că va cere rezilierea contractului.

”Angajaţii firmei Rosal SA sunt în grevă, începând de astăzi. Ei au anunţat că nu vor mai ridica deşeurile până când nu îşi vor primi drepturile salariale. Dacă operatorul nu îşi va respecta obligaţiile contractuale şi nu va ridica gunoiul în comuna noastră, vom cere rezilierea contractului”, a transmis luni primăria Blejoi pe Facebook.

După greva din luna martie, municipalitatea a anunţat că a dat nouă amenzi operatorului de salubritate din municipiu, firma Rosal Grup, pentru nerespectarea prevederilor contractului.

„De la începutul acestui an, municipalitatea ploieşteană a acordat acestui operator 27 de amenzi, în valoare de 67.500 lei, pentru serviciile de Curăţenie Căi Publice, şi alte 25 de amenzi, la capitolul gunoi menajer, în valoare de 62.500 lei. Vă asigur că operatorul S.C. Rosal Grup S.A. va fi sancţionat în continuare, dacă nu respectă graficul de curăţenie în oraşul nostru”, declara, la acel moment, primarul din Ploieşti, Andrei Volosevici.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. E un dezastru ce se întâmplă pe piata muncii de la noi , acești oameni nu vor măriri salariale ci să primească drepturile salariale RESTANTE. La nivelul 2021 mai sunt oameni care unu își primesc banii la timp, să nu Vb de nivelul salariului minim pe economie care este o mizerie asta nu se poate mări. Bine ca specialii își primesc pensiile mărite,bugetarii bine merci își primesc lefurile mărite, cumularzii pot sta liniștiți nu ii dă nimeni afară de la stat . Cum rămâne PNL ca o sa aducem românii de peste hotare acasă să lucreze aici pe salarii mizerabile??? Molăul acum nu mai deschide acest subiect???? Să mai văd eu vreun patron ca se plânge că nu gaseste forță de muncă. Hai sictir.

 2. In mod firesc administratia publica locala trebuie sa scuipe ca pe o masea stricata firma aceasta de salubrizare .
  Din pacate toate administratiile publice locale din tara incheie cu astfel de prestatori contracte foarte stufoase care confera foarte multe drepturi prestatorilor si nu beneficiarilor .
  Mai mult ; exista cumetrii de tot felul intre primari , viceprimari , directori din primarii si detinatorii unor astfel de firme de rahat .

  Sa multumiti si lui mircea cosma pentru aceasta situatie …..Scursura asta sociala inca face jocuri ; in primarie , in consiliul local si judetean , in politie , in procuratura , in judecatorii ,tribunale si curti de apel .

 3. https://drumcode.se/radio/dcr553-dcr553-drumcode-radio-live-adam-beyer-studio-mix-recorded-in-ibiza

  Adrian Popescu, ai un serviciu și copii. De care îți pasă mai mult, de misterul educației sau al digitalizării, în speță al cercetării românești?

 4. Bau