G4Media.ro

Andrii Iermak: Bahmut și Soledar sunt bătălia de la Verdun a secolului…

sursa foto: Telegram/ SPRAVDI

Andrii Iermak: Bahmut și Soledar sunt bătălia de la Verdun a secolului XXI

Șeful biroului președintelui Ucrainei, Andrii Iermak, afirmă, într-un interviu pentru Le Monde, că ceea ce se întâmplă acum în Bahmut și Soledar, în regiunea Donețk, reprezintă bătălia de la Verdun, din 1916, a secolului XXI, potrivit BBC.

„Situația este dificilă, chiar foarte dificilă. Aceasta este bătălia de la Verdun în secolul XXI. Luptele durează de câteva luni, dar luptătorii noștri reușesc să își mențină pozițiile. Rușii eliberează criminali din închisori care mor imediat ce ajung pe linia frontului. Cadavrele lor sunt lăsate pe loc, nici măcar nu sunt îndepărtate, sunt multe pierderi umane de partea rușilor, mult mai multe decât ale noastre. Este clar că noi prețuim mai mult viețile soldaților noștri. Dar în fața noastră se află o masă umană care atacă, atacă, atacă, atacă în mod constant. Soledar este un loc al luptelor de stradă, ori de câte ori una dintre părți nu controlează orașul. Rușii sunt acolo, dar nu controlează orașul. Situația este complicată, dar obiectivul nostru este să ne eliberăm teritoriile, să restabilim pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat Iermak.

Bătălia de la Verdun, rămasă în istorie sub numele de „tocătorul de carne de la Verdun”, a fost cea mai lungă bătălie din Primul Război Mondial.

Istoricii încă își dispută cifrele exacte ale pierderilor. Potrivit unei estimări aproximative, aproximativ 300 de mii de soldați germani și francezi au murit în bătăliile din nord-estul Franței în 10 luni ale anului 1916.

Vineri, după publicarea interviului, Ministerul rus al Apărării a declarat că a preluat controlul asupra lui Soledar. Armata ucraineană neagă pierderea orașului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. ucrainienii ii ofera lui prigojin sansa .

  2. Până cand nu se identifică rutele pe unde ajung acele trupe de pușcăriași si nu sint eliminați cât încă sint grupați ,odată eliberați pe teren este imposibil să se termine cu ei.Putler golește pușcăriile iar de partea cealaltă mor oameni apărându si pământul de hoardele de invadatori .Dacă nu s informați rușii” liberi” pușcăriașii nici atât.

  3. „Aceasta este bătălia de la Verdun în secolul XXI. Luptele durează de câteva luni, dar luptătorii noștri reușesc să își mențină pozițiile. ”

    In Soledar, de exemplu, isi mentin pozitiile cu brio! Pe lumea cealalta!

  4. Miros eu, ca acest Prigojin, va fi viitorul presedinte al Rusiei. Aviz catre cei ce-si doresc, debarcarea lui Putin. Cred ca Occidentul si-a facut-o cu mana lui. Nu mai zic ca toata Europa este la momentul acesta complet dezarmata, fara resurse, practic in chiloti, iar evenimentele sunt prea rapide pentru masuri. E foarte, foarte nasol.