G4Media.ro

Andrei Baciu: România a mai trecut un test, sistemul informatic pentru implementarea…

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Andrei Baciu: România a mai trecut un test, sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit/ Certificatul, disponibil în UE de la începutul lunii iulie

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu a declarat, miercuri seară, că România a mai trecut un test, întrucât sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit. Polonia, Portugalia şi Letonia au mai făcut teste, în afara României. Certificatul ar urma să fie disponibil în UE de la începutul lunii iulie.

 • ”România a mai trecut un test! Sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit, iar conectarea la serverul blocului comunitar european s-a realizat cu succes. În plus, colegii de la STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au reuşit să pună la punct şi aplicaţia de verificare, ceea ce a permis ţării noastre să efectueze testul complet, iar rezultatul a fost unul foarte bun. În această săptămână, în afară de România, au mai făcut verificări pentru interconectarea sistemelor informatice încă trei ţări: Polonia, Portugalia şi Letonia. Şi aceste state au trecut cu bine de primul test”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, ca orice document oficial, certificatul digital UE conţine datele de identificare ale celui care îl solicită: numele şi prenumele, data naşterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum şi un identificator unic al certificatului.

Verificarea pentru emiterea certificatului se va realiza simplu şi rapid:

 • din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19;
 • din aplicaţia Corona-Forms pentru persoanele care au un test negativ în ultimele 72 de ore şi persoanele care s-au recuperat după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.
 • ”Certificatele verzi digitale UE sunt gratuite şi vor facilita călătoriile în blocul comunitar european fără restricţii epidemiologice, nefiind îngrădită libertatea de mişcare. Documentul va putea fi tipărit sau folosit direct de pe telefonul mobil. În acest fel, timpul de aşteptare în aeroporturi va fi extrem de redus, doar cât este scandat codul QR. Acest certificat ar urma să fie disponibil în Uniunea Europeană de la începutul lunii iulie”, a mai scris BAciu.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat, miercuri, că testarea de interconectare privind certificatele digitale ale UE privind COVID a fost realizată cu succes.

Sistemul informatic aflat în dezvoltare la STS facilitează generarea certificatelor digitale UE privind COVID, transmiterea elementelor desiguranţă care permit verificarea, centralizarea acestora în gateway-ul european şi validarea codurilor QR de către celelalte state membre ale Uniunii Europene.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Treceau si testul nostru daca ofereau gratuit teste RT PCR de depistare Covid 19 pentru familiile care pleaca in concediu – asa cum e normal impreuna cu copiii. Sa ai 3 copii si sa platesti 180 de euro si pentru teste li se pare acceptabil. Sa stea aicisa la Mamaica, presupun

 2. Abia astept să văd minunea, ultima dată, saptamana trecută adică, după rapel, nu m-am putut loga la Registru, întrucât nu mi se transmitea codul de validare pe telefon, băgăm CNP ul si telefonul din Platformă, parcurgem Conditiile si, hop, niciun cod pe telefon, canci intrare in Registru. Bine că ne-ati dat Adeverinta la centru.

 3. 1933,anul in care Hitler,infiinteaza pasaportul genealógic,prin care purtatorul demonstreaza,ca este ARIAN!
  In 7 aprilie, 1933 conform acestei legi,doar ei,arienii su acces la intitutiile publice,divertisment,inclusiv la munca!
  Ia procesul de la NÚREMBERG,acest lucru intre altele,a constituit cap de ACUZARE!