G4Media.ro

Andrei Baciu: Încercăm să finalizăm o procedură pentru ca persoanele cu boli…

Andrei Baciu: Încercăm să finalizăm o procedură pentru ca persoanele cu boli cronice să poată prezenta direct la centrul de vaccinare documentele care atestă boala, dacă nu se regăsesc în platformă

Reprezentanţii Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 iau în calcul varianta ca românii cu boli cronice să prezinte documentele justificative medicilor din centrele de vaccinare. Vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, Andrei Baciu, a declarat la TVR1 că interesul tuturor este ca sistemul să fie îmbunătăţit, iar românii să se vaccineze cât mai repede.

Acesta a fost întrebat ce poate să facă un pacient care are o boală cronică, dar nu se poate înregistra în platforma informatică, însă reuşeşte să se programeze prin call centre.

„Încercăm să finalizăm o procedură prin care toate persoanele care suferă de o boală cronică şi au mai puţin de 65 de ani, evident că o boală cronică înseamnă un diagnostic în acest sens şi înseamnă un tratament, deci ai documente medicale care să dovedească încadrarea în această subcategorie. Ne dorim ca acest lucru să se facă direct în centrul de vaccinare, unde există personal medical, există un medic care poate să certifice această condiţie. Încercăm să îmbunătăţim, se lucrează contracronometru, aşa lucrează toate ţările la nivel european”, a explicat secretatul de stat la TVR.

Acesta a mai punctat că „se analizează posibilitatea de a crea în platforma electronică un fel de listă de aşteptare”, astfel încât cei care nu mai prind locuri în centrele existente, să fie totuşi înregistraţi în sistem.

Cât despre numărul de doze din ţara noastra, Andrei Baciu a dat asigurări că vom avea sufient vaccin pentru imunizarea tuturor celor care îşi doresc asta. În plus, el a susţinut că principalul distribuitor de ser, Pfizer/BioNTech, va trimite săptămânal în România cel puţin 150 de mii de doze.

„Vreau să îi asigur pe români că nu se pune problema de a rămâne fără doze, nu se pune problema ca cineva care s-a vaccinat deja să nu poată să îşi facă rapelul, sunt excluse astfel de situaţii. (…) Se va continua cu ritmul de livrări săptămânale, cel puţin 150 de mii de doze în fiecare săptămână”, a explicat vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.