G4Media.ro

Andreea Păstârnac, consilieră a Vioricăi Dăncilă și o fidelă a lui Liviu…

Andreea Păstârnac, consilieră a Vioricăi Dăncilă și o fidelă a lui Liviu Dragnea, a fost numită ambasador la Bruxelles de către președintele Iohannis

Andreea Păstârnac, consilier se stat al premierului Viorica Dăncilă și fost ministru al Românilor de Pretutindeni, a fost numită vineri, prin decret prezidenţial, ambasador al României în Belgia.

Potrivit unor surse guvernamentale, Andreea Păstârnac a fost unul dintre oamenii apropiați de fostul lider PSD, fiind trimisă la Palatul Victoria ca unul dintre instrumentele de control ale lui Liviu Dragnea asupra Vioricăi Dăncilă, alături de Anca Alexandrescu sau Darius Vâlcov.

Alexandrescu a fost concediată de la guvern la începutul lunii mai, înainte de încarcerarea lui Liviu Dragnea, în vreme ce Vâlcov și-a dat demisia din funcția de consilier al lui Dăncilă pe 3 iunie, la câteva zile după condamnarea fostului lider PSD.

Andreea Păstârnac a jucat un rol cheie și în scandalul mutării ambasadei României în israel de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit unor surse diplomatice citate anul trecut de Adevărul. În calitate de fost ambasador la Tel Aviv și de fidelă a lui Liviu Dragnea, Păstârnac a fost unul dintre negociatorii importanți ai vizitei în tandem a lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă în Israel în 2018.

Foto: Andreea Păstârnac. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Probabil ca la Bruxelles e nevoie de cineva care sa dea cu bita-n balta. Care-o fi spilul?

  • Amicule, ai făcut o observație foarte la obiect în privința pseudo ambasadoarei Păstârnac.

   Această mult iubită și stimată tovărășică PSDistă a bat cu bâta în baltă mai întâi la Nicosia, în calitate de ambasador în Cipru, atrăgându-și o serie de reportaje nefavorabile în Ziua. Apoi a venit rândul Israelului unde comunitatea românească locală a demonstrat împotriva ei în fața Ambasadei României la Tel Aviv, în mai multe rânduri, cerând MAE rechemarea ei și protestând împotriva înverșunării cu care d-na ambasador îi persecuta și excludea de la dialog și acțiunile organizate de Ambasadă pe toți cetățenii români care nu erau membrii PSD.

   După Israel, d-na ambasador a picat cu brio la examenul de politică externă din Parlamentul României când a fost nominalizată pentru funcția de ministru al Diasporei dar a fost confirmată în funcție și, în exercițiul funcției ministeriale, d-na Păstârnac a comis nenumărate gafe și nu doar a dat cu bâta în baltă ci „a călcat și în străchini”.

   După ce a fost demisă din guvernul „Veoricăi”, printr-o minune a ajuns la Bruxelles unde nu va întârzia să dea din nou cu bâta în baltă.

   Pe lângă slujnicuța lui Dragnea, d-na ambasador este și mare capitalistă, deținând, după cum reiese din propria ei declarație de avere și interese aproape 40% din acțiunile făbricii de hârtie ECO PAPER ZĂRNEȘTI.

   Sergiu Klein
   Ierusalim

 2. poate primeste si calul lui dragnetti o sinecura, ceva.

  imprumuta digeiu orlandu cat e nevoie! plateste poulimea.

 3. Presedintele „mamaliga”, n-are niciun cuvant de spus? Notarul psdului.

 4. Corb la corb nu-si scoate ochii.

 5. La Bruxelles e plin de securiști, se potrivește. Au infiltrat instituțiile si fac România de ras peste tot.

 6. Niciodata la Bruxelles n-am avut un ambasador atat de apropiat de capii mafiei din Romania.
  Domnule presedinte, nu va ramanem datori, o sa va multumim la alegerile prezidentiale.

 7. Mda…usl revival….

 8. Rromanica a trimis numai legume la Bruxel. Doar pastirnacu mai lipsea.

 9. Iohannis ar trebui să fie mai precaut în ceea ce face; rezultatul unui tur doi între el și candidatul USR-PLUS nu e deloc sigur că i-ar fi favorabil.

 10. PETITIE de la BRUXELLES

  Domnilor Presedinte Iohannis si Ministru Aurescu,

  Ma numesc Bogdan Pribeagu si fac parte din comunitatea de români din Belgia de mulți ani. Va solicitam sa o retrageri de urgenta pe Ambasadoarea Andreea Pastramă deoarece locul acestei femei este la pușcărie și nu Ambasador care sa reprezinte Romania in capitala Europei, daca nu v-ați dat seama cand ati numit-o (noi am rămas blocați toți și români și belgieni cand am aflat pe cine ati ales sa trimiteți Ambasador în Belgia după ce doi ani nu am avut deloc ambasador), macar acum sa o retrageri de cand a inceput scandalul cu Tel Aviv, deoarece ceea ce a făcut această panarama la Tel Aviv continuă și face acum și la Consulat la Bruxelles, adică emite chitanțe duplicate, se dau la oameni liste cu avocați de-ai casei cu care se împart spagile, se fac programări cu favoruri la biroul numărul șapte de la Consulat unde se primesc mici atenții de cate 50 de euro sau 100 de euro in plic daca ai nevoie sa iti faci mai repede pașaportul la copii, recent o doamnă de la Consulat a fost dată afară cu scandal deoarece a sesizat aceste probleme la panarama de Pastarnac și la MAE. Toate aceste lucruri Andreea Pastarnac le face in tovărășie cu prietena ei de la PSD pe nume Cati Constantinescu de la Craiova (oamenii o stiu de blonda de la Consulat) care a fost trimisă consul in Belgia de Lia Olguta Vasilescu de la Craiova și care se ocupă in Belgia împreună cu soțul ei care lucrează tot la Ambasada sa fure voturi pentru PSD! Amândoi aproape au fost linșați la ultimele alegeri de oamenii care au votat in diaspora pentru ca sunt știuți de pesedisti și trag la voturi pentru PSD (sunt filme pe facebook filmate de oameni).
  La ambasada daca suni la telefon iti raspunde portarul pentru ca Andreea Pastarnac a avut grijă să gonească pe toată lumea din ambasadă înapoi la București ca să poată sa aducă ea oamenii ei. Oamenii vorbesc că trebuie să se întoarcă la Bruxelles unul Moisie care e secretar general și care a mai fost la Bruxelles cu fosta soție. Acest Moisie e tot de la PSD și îi dă bani de la București lui Pastarnac ca să poată să facă reparații la clădirile ambasadei cu prietenii lui din Bruxelles care au firme de construcții. Pastarnac primește banii de la București și în schimb îl cheamă pe Moisie sa lucreze cu ea aici și să împartă banii. Uitați-vă pe facebook la ambasadă și o să vedeți poze cu Bunis de la CAROMB și pe alții care deja fac lucrări și furnizeaza materialele de construcție. Aveti organe de control care să cerceteze acest trafic de influența? Să nu vă interesează și veți musamaliza asa cum s-a facut și până acum?
  Cand iti raspunde portarul la telefon iti spune ca Ambasadoarea este foarte ocupată cu întâlniri iar el săracul nu stie sa raspunda la întrebările oamenilor. Iar Pastarnac e de fapt la petreceri campenesti cu mici și bere ca isi promoveze imaginea in Belgia ca atunci cand era ministrul românilor de pretutindeni și dădea bani la anumite asociații din Belgia, umbla de nebună singura pe la petreceri, nu are sot, nu are familie, nu are copii.
  Romania are la Bruxelles oameni deștepți și importanți care lucrează la instituțiile europene pentru Romania, dar această panarama de Pastarnac nu are ce cauta la Bruxelles, domnilor Președinte și Ministru! Ea este prietena lui Dragnea, Ciolacu și Dancila de la PSD (proasta României), a lucrat cu ea la guvern, cum ati putut sa o trimiteți Ambasadoarea in capitala Europei? Avem atâția oameni tineri și inteligenti in Romania care se chinuie prin strainatate și dvs. o trimiteți pe asta pe post de ambasador în Europa? Rusine sa va fie! Cand a fost Ambasadoare la Tel Aviv a fost retrasă de la minister pentru ca si-a pus in cap toată comunitatea de români din Israel, inclusiv pe evrei, iar acum ati trimis-o de buna in Belgia? La Tel Aviv mahalagioaica asta de Pastarnac isi punea rufele la uscat in balconul ambasadei României! De cand a venit la Bruxelles, Pastarnac și șoferul ei au lovit cu mașina un om pe strada și au musamalizat accidentul, au raportat cumva la București accidentul? Sau l-au musamalizat?
  Pentru comunitatea de români e mai bine sa o retrageti pe această coruptă Pastarnac și să ne trimiteți un ambasador bun și curat cum au fost Ion Jinga sau Ștefan Tinca.
  Daca vreti sa țineți cont de aceste lucruri care sesizează corupția, vă rugăm să luați măsuri! Noi v-am votat și încă mai speram sa scăpăm de hoti si corupția, chiar și acum după 30 de ani in care pesedistii si-au facut de cap!
  Suntem hotărâți să semănăm toți care stim aceste lucruri o petitie și să o trimitem peste tot la presa și la instituțiile europene pentru ca panarama Pastarnac nu vă reprezinta nici pe dvs. și nici pe noi!

  • Stimate d-le Bogdan Pribeagu,

   Vă scrie de la Ierusalim Sergiu Klein, fost producător de programe comunitare de televiziune în limba română din Israel și unul din promotorii demonstrațiilor din fața Ambasadei României la Tel Aviv împotriva d-nei ambasador Andreea Păstârnac din perioada 2015-2017.

   Nu mă miră faptul că d-na Păstârnac se comportă la Bruxelles la fel ca în Israel și la Nicosia și a reușit să provoace în scurt timp un imens val de animozitate.

   La Tel Aviv, d-na Păstârnac și-a bătut joc de Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română, boicotând manifestările lor literare, inclusiv sărbătorirea Zilei Limbii Române. În schimb, a alergat cu limba scoasă se se întâlnească cu Cioabă, regele țiganilor din România, când acesta a vizitat o expoziție de fotografii având drept subiect comunitatea rromilor din România. Am fost prezent la „întâlnirea cordială” dintre domnia sa, d-na ambasador și măria sa regele Cioabă întrucât i-am luat un interviu „majestății sale” pe care l-am trasmis la postul comunitar de TV din Israel unde am realizat timp de mai mulți ani un program în limba română.

   Unul din subiectele nelipsite din programul meu era funcționarea defectuoasă a Consulatului României la Ramat Gan și nemulțumirea cetățenilor români față de comportamentul funcționarilor consulatului. Din acest motiv, d-na Păstârnac m-a exclus sistematic de la toate manifestările organizate de Ambasada României, inclusiv de la întâlnirile oficialilor români aflați în vizită în Israel cu membrii comunității româno-israeliene.

   Un alt aspect scandalos al gestiunii d-nei Păstârnac a fost vila luxoasă închiriată, pe banii contribuabilului român, în orașul Hezliah din apropiere de Tel Aviv, a cărei suprafață era cu 100 m2 mai mare decât aceea a Ambasadei României, fapt remarcat de Curtea de Conturi a României.

   Toate petițiile mele adresate MAE de la București pentru rechemarea d-nei Păstârnac au fost ignorate de ministrul de Externe din aceea perioadă, Bogdan Aurescu. În urma scandalului chitanțelor fictive am adresat o nouă petiție MAE dar mi s-a răspuns că nu există probe suficiente.

   Văd că în Belgia d-na ambasador este implicată în noi scandaluri de corupție și îi voi adresa o nouă petiție d-lui ministru Aurescu.

   Am reactivat un vechi cont pe Facebook unde am postat un număr de reportaje video despre d-na Păstârnac și isprăvile domniei sale de la Tel Aviv: http://www.facebook.com/portaldestiri.klein/ pe care vă invit să-l vizitați pentru a vă edifica în privința „gestiunii israeliene a d-nei Păstârnac”.

   Mă puteți contacta la adresa de e-mail: sergiu.klein@gmail.com și doresc să mă alătur petiției dvs.

   Cu stimă
   Sergiu Klein, Ierusalim, 08.06.2020

  • Sunt interesat de aceasta petitie, cum o putem vedea, puteti posta o fotografie?

 11. Prietene daca vrei sa stii mai multe contacteaza-ma !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.