G4Media.ro

Anchetatorii ucraineni au găsit 11 centre de detenție și dovezi de „tortură”…

La Izium ca și la Babyn Yar victimele au fost civilii sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Anchetatorii ucraineni au găsit 11 centre de detenție și dovezi de „tortură” în Herson, după retragerea trupelor ruse

În zonele recent eliberate din regiunea Herson, anchetatorii ucraineni pentru crime de război au găsit 11 centre de detenție și dovezi ale „torturii” folosite în patru dintre ele, a declarat miercuri seara ministrul ucrainean al afacerilor interne, relatează CNN.

„Au fost descoperite 11 locuri de detenție, dintre care în patru locuri a fost folosită tortura”, a declarat Denys Monastyrskyi pentru televiziunea ucraineană.

După ce forțele rusești s-au retras săptămâna trecută peste fluviul Nipru, forțele ucrainene au recucerit o mare parte din regiunea Herson, inclusiv capitala regională.

Poliția și serviciile de securitate ucrainene lucrau pentru a aduna probe, „înregistrând fiecare fapt de tortură, găsind martori, precum și exhumând cadavrele celor morți”, a declarat Monastyrskyi.

Deși nu a precizat locațiile, el a spus că până acum au fost găsite 63 de cadavre.

Rusia a negat anterior acuzațiile de crime de război și a susținut că forțele sale nu țintesc civili, în ciuda dovezilor extinse adunate de experți internaționali în domeniul drepturilor omului, de anchetatori criminali și de presa internațională în mai multe locații.

Marți, Alexander Malkevich, membru al Camerei Civice a Federației Ruse, un organism consultativ în mare parte plin de loialiști pro-guvernamentali, a declarat că Kievul plănuiește să acuze armata rusă de crime în Kherson, într-un interviu acordat postului de radio rusesc de stat Sputnik.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Poate au gasit si centrele Abu Graib,Guantamo…etc..unde ameticanii le ofereau civililor irakieni masaj si spa…..