G4Media.ro

Anchetatorii, despre incendiul de la Spitalul Matei Balș: Este posibil să fi…

Anchetatorii, despre incendiul de la Spitalul Matei Balș: Este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului/ Există camere de supraveghere și au fost ridicate/ Există posibilitatea să audiem și pacienți

Comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei și Alexandru Anghel, procurorul criminalist, din cadrul Parchetului Tribunalului București, care anchetează incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, au făcut declarații de presă, vineri seară, referitoare la tragedie.

Procurorul Alexandru Anghel a declarat că audierile în interiorul spitalului vor dura cel puțin câteva zile, că a fost ridicat un volum foarte mare de documente și, de asemenea, au fost ridicate și înregistrări video de pe camerele de supraveghere ale spitalului. În saloane și holuri nu existau, însă, camere video, a mai spus criminalistul.

Comisarul-șef Marian Mihoci a declarat că există posibilitatea să fie audiați inclusiv pacienți, în funcție de evoluția anchetei, și că până acum au fost audiate 5 persoane. Ambii au declarat că există mai multe ipoteze de lucru, dar că acestea nu pot fi dezvăluite în acest stadiu al anchetei.

Principalele declarații:

Comisarul-șef Marian Mihoci:

 • Mai multe echipaje de poliție au ajutat la evacuarea pacienților, după evacuarea celor aproximativ 100 am găsit patru cadavre și ulterior un alt pacient a decedat.
 • Nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu experții locul faptei. Ipotezele sunt mai multe, dar la acest moment nu se pot dezvălui.
 • Au fost audiate 5 persoane: un personal medical, infirmiere și un instalator. Sunt date de anchetă, nu vă putem dezvălui.
 • Inclusiv pacienți ar putea ajunge la audieri, în funcție de date.

Procurorul Alexandru Anghel:

 • Cercetările sunt efectuate de PT București împreună cu ofițerii de la serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
 • Am efectuat cercetarea la fața locului, au fost ridicate cele 4 cadavre și trimite la INML. Mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării au fost cooptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani.
 • Cercetarea la fața locului trebuie să fie foarte minuțioasă și nu se poate termina astăzi. Mâine reluăm tot.
 • Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului.
 • Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte.
 • Există camere de supraveghere și au fost ridicate. În saloane și pe holuri nu există camere.
 • Nu pot să vă spun dacă au existat pentru că nu asta am verificat (dacă existau aeroterme în camere, n.red.). Am ridicat un volum foarte mare de documente.
 • E posibil să audiem și conducerea spitalului, dar nu pot să vă spun acum.
 • Nu vă putem spune ce au declarat persoanele audiate.
 • Nu mă pot pronunța dacă a existat vreun scurtcircuit sau un aparat defect. Ancheta în interior va dura cel puțin câteva zile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

  • ESTE SABOTAJ! Nu sunt idiot sa cred in coincidente..Baietii de la SRI si SIE, trebuie sa-i raporteze Presedintelui. Sunt convins ca Putin/ URSS se bucura enorm la fel ca cei de la psd si haur!

 1. Si-au dat seama de ce ora 5?

 2. ASTIA TOTI ISI BAT JOC DE NOI TOTI!!
  DE CE FAC ASTFEL DE CONFERINTE DE PRESA??
  CA SA BIFEZE O ACTIVITATE!!!
  SUNT PENIBILI
  GRAV ESTE CA TOTI NE IAU DE PROSTI!!
  HUA!!!!
  HUA!!!

  • Fac conferințe ca să informeze opinia publică.
   Doar nu ai vrea să acopere informațiile…

  • Remy, esti idiot? Cu ce te-au informat domnul Presedinte sau domnul Premier in urma conferintelor de presa? Cu absolut nimic, amandoi au fost penibil. Iohannis ca Iohannis, nu prea este treaba lui, desi a fost prezent acolo, dar Catu, discursul lui Catu a fost de-a dreptul PENIBIL. Omul acesta este deconectat de la realitatea romaneasca, este de pe alta planeta.

 3. Dacă sunt profesioniști, publică rapoarte intermediare cu detaliile, pe măsură ce avansează cu investigațiile.

 4. Se vede clar in inregistrarea publicata de G4media cum pe geamul salonului unde a luat foc apar doua rabufniri de fum gros si dens la un interval scurt de timp , rezultatul clar a doua explozii. Acum nu mai stiu cum sa o dea la intors cu ”este posibil”.
  Este posibil oare ca aceasta filmare de la camerele din curtea spitalului sa fie ajuns mai intai in spatiul public si iar la anchetatori nimic?
  Romania lucrurilor masluite si furate.

 5. CASTELE SI-AU DAT PRIVILEGII PESTE PRIVILEGII, LEGI CA SA SCAPE TOTI SI SA CONTINUE FARA SA FIE PEDEPSITI! tara CA O PRADA!

  „PROSTIMEA” E OMORATA IN SPITALE !

  peremista olga SI-A DAT PENSII SPECIALE, SI LE-A TOT DUBLAT. SI-A „CUMPARAT” CONAC.
  ACUM, ISI RENOVEAZA primaria. FACE CREDIT DE 15-20 MILIOANE DE EURO. juvetii VOR PLATI DUBLU. CE AU PRIMIT IN SCHIMB ? PROPAGANDA!

 6. Este un atac terorist , clar.

 7. Șobolanul e de vină a ros cablul se vede cum fuge pe pervaz

 8. Mafia MAI ucide fara scrupule.

  • G4media, va rog sa faceti un articol pe acest subiect de o mare gravitate care demonstreaza mafiotizarea politiei locale si faptul ca PNL e alaturi de ciuma rosie, opunandu-se reformarii politiei corupte

 9. Posibilitatea unui sabotaj finantat de guverne straine? Prea multe incendii in ultimii ani. MUUUULT prea multe!

 10. Nici o demisie, brava, Tot înainte oameni de omenie.

 11. Ceteodata ne întrebăm dacă să vă luminăm pe toţi postacii ca să înţelegeţi câtă energie consumaţi fără rost aşa că vom face o încercare deşi suntem foarte sigur că oricum vă veţi pierde energia degeaba şi pe mai departe.
  Măi băieţi aveţi o eroare la care faceţi greşeli tot timpul pentru că vedeţi voi cei care fac revoluţii şi dau şuturi celor corupţi din sisteme nu se integresează din punct de vedere psihologic printre fanii PSD sau alte bijuterii de genul lor iar cei care urlaţi toată ziua să se iese în stradă şi vă minunaţi ca nu vin mase întregi să vă susţină e dintr-un motiv foarte bun, unul care dacă l-aţi înţelege v-ar îngheţa sângele în vene şi numai în stradă cu ei nu aţi vrea să fiţi.
  Nu vă isterizaţi că oamenii nu sunt proşti şi ştiu exact când să iasă în stradă şi cui să le dea şuturi în dos dar o vor face exact atuncea când trebuie nu când vor unii.
  Încă ceva, niciodată politicul, serviciile sau orice aveţi voi prin căpşorul ăla expirat nu a reuşit să scoată mase mari în stradă cum a fost la revoluţie sau în 2017 la povestea lui Dragnea decât dacă masele vreau ele să iasă motiv care iarăşi vă minunaţi de ce diversiunile voastre nu funcţionează.
  Mai simplu spus pentru voi masele alea mari care le credeţi tâmpe întotdeauna îşi cunosc interesele şi vă asigur că îi doare direct în cot de vieţile voastre minuscule ca să îşi piardă timpul cu isterizeala voastră de zi cu zi, problema apare când vă băgaţi în vieţile lor de îi obligaţi să reacţioneze şi vă asigur că nu are nici o legătură cu vreun mare plan al vostru şi doar că pericolul e sesizat de toate minţile raţionale care face ca mari mase să se unească şi să elimine pericolul chiar şi atuncea când sunt constrânşi pentru că vor acţiona oricum atuncea când ştiu că au şanse de câştig iar cu cât pericolul e mai mare cu atâta şi reacţia e mai vehementă (nici nu ştiţi cât de aproape v-a trecut glonţul pe la tâmplă nu de mult).
  Totul ţine de matematică, dacă masa raţională este majoritară există probabilitate de 100% din motive evidente să dea şuturi în dos la anumite intervale de timp şi nu are nici o legătură cu vreun plan şi doar cu plăcerea nebună de a da şuturi în dos celor care se băgă în vieţile lor.

  • Ai vrut sa ne arati cat de imbecil esti, si culmea, ai reusit. Pacat de timpul irosit sa scrii acel text, puteai face altceva cu el.

  • Raţiunea nu e un dar din naştere şi puţini oameni sunt capabili ca să trăiască de la începutul vieţii lor până la sfârşit cu ea dar în majoritatea cazurilor raţiunea se dobândeşte pe parcursul vieţii şi vinovaţi sunt acei proşti care tot insistă să trezească raţiune în oameni iar unii sunt atâta de proşti încât reuşeşte performanţa să trezească naţiuni întregi la raţiune.
   Motiv cărora celor din VEST le merge bine pentru că au învăţat că atâta timp cât le merge bine prostimii nimeni nu îi va deranja nici pe ei iar prostimea nu cere prea mult şi alt motiv care face că cei din EST să ajungă la intervale de timp în ţepe, spânzuraţi, împuşcaţi sau alte din-astea sfârşituri nu prea plăcute pentru că atuncea când prostimii nu le merge bine întotdeauna vine momentul când se trezeşte raţiune în naţiune care apare de nevoie nu din motive de prea mult bine.
   Totul ţine de echilibru dintre cele două pături sociale (conducătoare sau conduse) iar dacă e prea multă prostie în clasa conducătoare atuncea cei conduşi ajung cei raţionali şi desigur urmează schimbarea naturală de poluri de putere iar dacă clasa conducătoare e inteligentă desigur că masa de prostime nu are nevoie să gândească singură pentru sine dacă le merge bine aşa că se vor complace în mediul lor favorabil.
   Totul e matematic şi nimica altceva şi e uşor de prezis orice mişcări sociale dar trebuie să nu fi prost ca să o poţi face motiv care ştim că şi Putin sau orice urmaş al lui va sfâşii prost la un momentdat dacă vor folosi aceleaşi metode, sau alţii ca el.

 12. Tele-ancheta si tele-justitia!… Incendiul nu era stins, dar toate tembeliziunile dadeau deja cauza izbucnirii incendiului … Pe surse!