G4Media.ro

Anchetatori ruşi s-ar afla în Tadjikistan pentru a interoga familiile celor patru…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Anchetatori ruşi s-ar afla în Tadjikistan pentru a interoga familiile celor patru bărbaţi acuzaţi de comiterea atacului de la Moscova

Anchetatori ruşi se aflau marţi în Tadjikistan pentru a interoga familiile celor patru bărbaţi acuzaţi de comiterea atacului sângeros de vineri de la o sală de spectacol de la periferia Moscovei, informează Reuters, citând surse de securitate tadjice.

Agerpres notează că potrivit acestor surse, care nu au fost autorizate să comenteze în mod public, oficiali de securitate tadjici au adus familiile respectivilor în capitala Duşanbe din oraşele Vahdat şi Hisar, precum şi din districtul Rudaki.

Preşedintele tadjic Emomali Rahmon supervizează personal ancheta de partea tadjică, au mai menţionat sursele.

Luni, în primele sale comentarii publice referitoare la atac, Rahmon a vorbit de un „eveniment ruşinos şi îngrozitor” şi le-a cerut tadjicilor să-şi protejeze copiii de influenţe nocive.

Patru bărbaţi de origine tadjică au fost arestaţi sub acuzaţia de terorism, bănuiţi de comiterea atacului soldat cu aproape 140 de morţi, la prefiferia Moscovei. Alţi trei, tot de origine tadjică, au fost reţinuţi sub suspiciunea de complicitate la atac.

Responsabilitatea acestuia a fost revendicată de organizaţia Statul Islamic, care a difuzat şi o filmare despre care afirmă că a fost realizată la faţa locului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dacă declarați că Ucraina v-a pus să faceți asta vă dam drumul!