G4Media.ro

Anchetă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, după ce un echipaj ar…

Anchetă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, după ce un echipaj ar fi refuzat că transporte o echipă de epidemiologi să recolteze probe de la un suspect de Coronavirus

UPDATE: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că maşinile ISU şi SMURD vor asigura misiunile cu risc înalt, în contextul în care un echipaj de ambulanţă din Gorj ar fi refuzat, zilele trecute, să transporte echipa de epidemiologi din cadrul DSP pentru recoltare de probe de la un pacient suspectat de coronavirus.

„Astăzi se va aproba şi în Comitetul naţional pentru situaţiile de urgenţă: serviciile de ambulanţă pentru transportul probelor şi pentru sprijinirea Direcţiilor de Sănătate Publică să poată să asigure ambulanţe de tip A în sprijinul lor. Aici nu este timp ca oricare persoană să vină şi să refuze sau să spună ‘nu mă duc’ sau ‘nu-mi fac misiunea’. Suntem toţi într-un sistem care ştie că există riscuri, ştie că suntem expuşi, asigurăm protecţia personalului, dar nu avem timp pentru astfel de manifestări. Dacă au probleme, uşa este deschisă, să vină să ne spună care sunt problemele şi le rezolvăm. Nu există niciun motiv din punctul nostru de vedere ca să nu îşi execute misiunea respectivă. Misiunile cu risc înalt sau transportul lor este asigurat de maşinile ISU, SMURD, cele de multiple victime, pentru că acolo cabina medicală este separată de cea a şoferului”, a afirmat Arafat la sediul MAI, citat de Agerpres.

Știrea inițială: Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Gorj a dispus reunirea Comisiei de disciplină şi efectuarea unei anchete interne după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii conform cărora un echipaj medical din cadrul acestei instituţii ar fi refuzat să transporte echipa de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a recolta probe de la un suspect de coronavirus, transmite News.ro

Informaţiile legate de refuzul unui echipaj de la Ambulanţa Gorj au apărut în spaţiul public după ce reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” au anunţat că se delimitează de atitudinea echipajului medical de la Gorj.

„Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România se delimitează de atitudinea neprofesionistă a echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, echipaj care în noaptea de 26/27 februarie a.c, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de Covid’-19.

Pentru refuzul intervenţiei şi pentru declaraţii eronate în spaţiul public referitor la intervenţie şi la echipamentul de protecţie, propune a se lua măsurile care se impun echipajului, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de sindicaliştii de la ambulanţă.

În urma acuzaţiilor apărute în spaţiul public, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a declarat că la nivelul instituţiei se va desfăşura o anchetă internă şi va fi convocată comisia de disciplină.

De asemenea, reprezentanţii managementului SAJ Gorj au precizat că achiziţiile de echipamente – combinezoane, ochelari, măşti – la nivelul acestei instituţii sunt în conformitate cu normele europene.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a decis, vineri, demiterea directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, în cadrul videoconferinţei organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu. Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dar banii de salariu sunt buni? Asa si cu armata, salarii si pensii grase, dar fac pariu ca daca maine ar fi nevoie ar chema fraierii la arme și ar sta in spate sa ii organizeze…

  2. nu avem nevoie de cotarle d-astea
    sunt sigur ca putem angaja altii 🙂

  3. Bugetari fmm vrem salarii marite

  4. Dar ei nu s-au angajat la Ambulanta pentru a avea riscuri, dl. Arafat, mai ales risc inalt , cum zici matale acolo!
    EI s-au angajat ca au: salariul bun, program fix, tichete de vacanta, concedii medicale garla pana fac copiii 7 ani, concedii de crestere a copilului pana la 2 ani (timp in care se ocupa de ceva business), etc.
    Cand le zici din astea cu „risc inalt” se bosumfleaza pe loc si isi mai trag un concediu de studii, ceva! SI cer ci plati compensatorii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.