G4Media.ro

Anchetă la o școală din Carei după ce o elevă și-a acuzat…

Anchetă la o școală din Carei după ce o elevă și-a acuzat diriginta că a forțat-o să se tundă în fața clasei

Conducerea unei școli din Satu Mare a început o anchetă la o şcoală din Carei după ce o elevă de clasa a cincea, care şi-a vopsit părul, și-a acuzat diriginta că a umilit-o, forțând-o să se tundă în faţa. Părinţii fetei sunt revoltaţi şi vor să depună o plângere la poliţie pentru rele tratamente aplicate minorilor. Şi conducerea şcolii face verificări.

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Acest articol face parte din ciclul

  „si noi transilvanenii suntem la fel ca si regatenii / moldoveniii”,

  scris pt a le mai miscora orgoliul / aroganta celor dintai ?!

 2. 1) Chiar si doar zicand „faci ce crezi/vrei”, tot la categoria obligat-fortat intra, datorita diferentei de statut si putere. Profesoara este in off-side.

  2) O informatie relevanta totusi, pe care edupedu.ro nu o prezinta, este care ar fi alternativa corectă.
  Ce anume zice regulamentul, pentru nerespectarea obligatiei de a avea o tinuta decentă? Care e sanctiunea si daca ea difera pentru abateri repetate.

  Personal cred ca, la fel ca in multe scoli de prin tara, Regulamentul de Ordine Interioara al scolii respective, votat intr-o sedinta de Consiliu de Administratie si comunicat tuturor elevilor … nu exista!

  Dar e posibil sa gresesc! Tocmai de aceea edupedu.ro va reveni cu amanuntele necesare, pentru lamurirea situațiunii!

  PS: lipsa regulamentului sau a sanctiunilor nu justifica in niciun fel fapta profesoarei, doar ne poate da o explicatie cum s-a ajuns acolo (caci presupunem ca nu s-a intamplat din senin).

  • 1) Regulamentul e disponibil din 2016. Inclusiv pe edupedu, acum. De altfel, chiar în articol sunt „amănuntele necesare pentru lămurirea situatiunii”. Există și un contract educațional care trebuie respectat.
   2) Elevul are obligația ” de a avea un comportament civilizat și o ținută decentă”
   3) Personalul din învățământ ” trebuie să aibă o ținută morală demnă, în concordanță cu valorile educaționale pe care le transmite elevilor și un comportament responsabil”.
   4) In regulament nu sunt prevăzute situații care sunt permise „să nu se întâmple din senin” având „justificarea” unor „explicații”. Cum ar fi situația de față. Care e departe si de morală, nu doar de legea scrisă.

 3. solutia „normala” intr-o situatie asa de anormala, e ca tovarasa diriginta, sa fie fortata sa se tunda in fata parintilor la sedinta cu parintii, sub o amenintare direct proportionala (psihic, fizic ..) ca sa invete vita sa evolueze

 4. Dacă copilul meu ar fi pățit așa ceva, as fi tuns pe profesoara zero, indiferent de riscuri .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.