G4Media.ro

Ancheta în cazul Coldea și Dumbravă vizează și „optimizarea judiciară” a dosarelor…

Sursa- Bursa

Ancheta în cazul Coldea și Dumbravă vizează și „optimizarea judiciară” a dosarelor lui Alexander Adamescu și Mihai Tufan. Un judecător de la Tribunalul București e numitorul comun

DNA mai are în lucru un dosar de trafic şi cumpărare de influenţă privind cazul omului de afaceri Alexander Adamescu şi al omului de afaceri Mihai Tufan, potrivit informaţiilor din ordonanţa de inculpare a generalilor Coldea şi Dumbravă.

„La data de 15.05.2024, Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea altor infracțiuni de trafic de influență, fapte în legătură cu firmele controlate de către numiții Adamescu Bogdan Alexander și Tufan Emil Mihai.

Prin ordonanța nr. 52/1/P/2024 din data de 17.04.2024 s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență (…) și cumpărare de influență (…)

Prin ordonanța din data de 15.05.2024 s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență (…) şi cumpărare de influență (…), fapte în legătură cu firmele controlate de către numiții Adamescu Bogdan Alexander și Tufan Emil Mihai, iar ulterior pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (…)”, se arată în documentul DNA.

Cine e Alexandr Adamescu

Dosarul lui Alexander Adamescu a fost trimis în judecată de către procurorul DNA George Adrian Matei în iunie 2021 şi vizează fapte mai vechi de dare de mită către judecători. În acest caz, Alexander Adamescu este vizat de o procedură de extrădare din Marea Britanie în urma unui mandat internaţional de arestare în lipsă.

În februarie acest an, judecătorul de la Tribunalul Bucureşti Cătălin Gabriel Bunea a anulat dosarul după ce l-a ţinut aproape 3 ani în procedura de cameră preliminară (care potrivit legii ar trebui să dureze 60 de zile). Decizia judecătorului Bunea nu este definitivă.

Judecătorul Cătălin Gabriel Bunea este acelaşi din cazul omului de afaceri Cătălin Hideg care i-a denunţat la DNA pe generalii SRI în rezervă Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă. Hideg a reclamat faptul că generalii SRI, consultanţi ai avocatului Doru Trăilă, i-ar fi cerut 700.000 de euro (în final a fost încheiat un contract de 600.000 de euro şi s-au achitat efectiv doar 100.000 de euro) ca să îi „optimizeze judiciar” dosarul de fraudă de 3 milioane de euro privind achiziţii în pandemie trimis în instanţă de Parchetul European şi ca să obţină o condamnare cu suspendare, Potrivit lui Hideg, avocatul şi generalii SRI i-ar fi dat de înţeles că au acces la judecătorul Bunea.

„Din probele administrate rezultă că, pentru a-l determina să efectueze plata sumelor pretinse, avocatul Trăilă Doru – Florel a utilizat pe de o parte acte de constrângere psihică a martorului denunțător, prin punerea acestuia în situația de a alege între a suporta posibile repercusiuni din partea unor persoane cu privire la care se pretindea că ar controla actul de justiție și îndeplinirea pretențiilor privind plata sumelor stabilite prin contract, iar pe de altă parte a procedat la întreținerea convingerii martorului Hideg Robertino – Cătălin că echipa din care face parte are influență asupra magistraților, sens în care l-a prezentat pe judecătorul de caz (magistratul Cătălin Gabriel Bunea – n.r.) ca pe o persoană asupra căreia are un anumit ascendent ca urmare a relației profesor – student și pe care ar putea să o determine să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul dosarului penal”, se arată în ordonanţa de inculpare a generalilor SRI.

Însă în februarie acest an, judecătorul Bunea l-a condamnat pe Hideg la 4 ani de detenţie cu executare. Nemulţumit că nu a obţinut suspendarea dorită, Hideg i-a denunţat pe generalii consultanţi la DNA.

Cine e Mihai Tufan

Potrivit Adevărul, milionarul prahovean Mihai Tufan a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat de mai multe ori o directoare din cadrul companiilor pe care le controla. În octombrie 2022, Tufan a fost eliberat după doar aproape 2 ani de puşcărie. Mihai Tufan este cunoscut pentru că ar fi avut o relație, în trecut, cu Andreea Marin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. G4media ce e cu mizeriile de articole publicitare PNL ce se deschid in pop-up indiferent de articolul pe care incerc sa il deschid pe site?
    Va hackuit cineva sau ati inceput sa luati publicitate politica de la USL2?