G4Media.ro

Anca Dragu, președintele Senatului, și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au participat la…

Anca Dragu, președintele Senatului, și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au participat la ceremonia de sărbătorire a Unirii Principatelor

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, au participat, duminică, la ceremonia prilejuită de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza amplasată pe Dealul Patriarhiei.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a depus o coroană de flori la statuia domnitorului.

„162 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească. Aceşti 162 de ani sunt moştenirea noastră, a tuturor şi reprezintă responsabilitatea de a folosi şansele date de strămoşii noştri, precum şi obligaţia de a duce mai departe modernizarea statului român”, scrie Anca Dragu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, scrie despre Unirea Principatelor Române că reprezintă primul pas important pentru înfăptuirea statului naţional unitar român.

„Iată că astăzi, la 162 de ani de la Unirea Principatelor, România este parte a marii familii europene şi continuă să fie susţinută în aspiraţiile sale de dreptate şi frăţie, de unitate şi libertate. În faţa pandemiei, ţările Uniunii Europene au ales să rămână unite, au ales să lupte şi au ales să rămână împreună şi acum, în campania de imunizare a cetăţenilor”, spune Ciucă pe pagina sa de Facebook.

La depunerea de coroane şi jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Duminică, Ministerul Apărării Naţionale va organiza, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment istoric.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Faptele normale, banale, în ziua de azi au devenit știri?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.