G4Media.ro

Anca Dragu: Conducerea Senatului trimite la CCR un punct de vedere pe…

Anca Dragu: Conducerea Senatului trimite la CCR un punct de vedere pe moţiunea de cenzură defavorabil Senatului, eu voi avea unul separat

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat marţi că va trimite Curţii Constituţionale două puncte de vedere – unul al Comisiei de resort, însuşit de Biroul permanent, şi altul în nume personal – referitoare la sesizarea Guvernului transmisă Curţii privind existenţa unui conflict juridic Guvern – Parlament în cazul moţiunii de cenzură, potrivit Agerpres.

„Biroul permanent al Senatului susţine că moţiunea de cenzură cu titlul: ‘Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!’ a fost iniţiată şi depusă cu nerespectarea dispoziţiilor constituţionale ale art.113 alin.(2) din Constituţia României şi, în consecinţă, solicită Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, şi să admită sesizarea formulată de prim-ministrul României”, se arată în punctul de vedere al Comisiei de constituţionalitate, potrivit Agerpres.

„Punctul de vedere a trecut în Comisia de constituţionalitate cu 8 la 3 voturi, iar în Biroul permanent a trecut cu 9 la 4. Este punctul de vedere însuşit de Biroul permanent. A fost solicitarea de a adăuga opinia USR PLUS la acest punct de vedere, dar a fost respinsă. Ca atare, pentru prima dată, Biroul permanent trimite către CCR un punct de vedere defavorabil Senatului. PSD, PNL şi UDMR au votat pentru acest punct de vedere al Comisiei de constituţionalitate”, a afirmat Dragu după şedinţa conducerii Senatului.

Ea a precizat că punctul său de vedere, ca preşedinte al Senatului, va fi transmis CCR cel târziu miercuri dimineaţă.

„Vom explica că ceea ce susţine Guvernul este incorect, informarea Guvernului a avut loc atunci când am avut Birouri permanente întrunite. Timp de 4-5 zile, aceste Birouri nu s-au întrunit. Ei invocă faptul că nu a fost informat Guvernul în aceeaşi zi, dar cutuma spune că informarea Guvernului se face ataşându-se calendarul stabilit pentru moţiunea ce a fost depusă. Noi, pe 3 septembrie, nu am avut un calendar, nici pe 4, nici pe 5, nici pe 6. (…) Procedural, eu, ca preşedinte, pot să trimit un punct de vedere către CCR. Aşteptăm decizia CCR pe sesizarea formulată de Guvern”, a adăugat Dragu.

Comisia de constituţionalitate a Senatului solicită CCR, în punctul de vedere, să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. CCR să ceară NEAPARAT opinia de ÎNALTĂ CASĂ (garsonieră la etaj, pe malul mării) a Marelui Jurist Stelică !
  Doar a capatat o vastă experiență pe lângă Primăria lui Răducu Măzărea !

 2. Totul a fost cristal clar de la inceput.
  Aruncarea un derizoriu si decrediblizarea motiunii de cenzura UsrPlus.
  Ba ca sunt semnaturi false, ba ca n-a fost trimisa la guvern in prima zi, ba ca nu e cvorum.
  CCR o sa dea dreptate pnl=psd=udmr.
  Cine e in ccr? fosti politruci membri de partid pnl-psd-udmr.
  Doar n-o sa decida dorneanu, pivniceru sau giani stan impotriva partidului care l-a pus 9 ani sa frece menta, dupa care iese cu pensie speciala.

 3. PSD face acum un balet grețos care chiar nu-i folosește sub nicio formă.
  PSD va vota oricum moțiunea de cenzură deja depusă, dar joaca la cacealma cu Câțu-Iohannis.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.