G4Media.ro

Anca Dragu a făcut bilanțul nepăsării din legislatura trecută: Aproape jumătate dintre…

Anca Dragu a făcut bilanțul nepăsării din legislatura trecută: Aproape jumătate dintre legile din Senat au fost adoptate tacit, adică fără dezbatere

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a declarat, luni, în deschiderea primei sesiuni ordinare din acest an, că în legislatura precedentă 40% din proiectele depuse la Senat în calitate de primă cameră au fost adoptate tacit, lucru care arată că „s-a muncit în proporţie de 65%”.

Ea a spus că îşi doreşte ca Senatul să devină „un for al dezbaterilor şi deciziilor politice în care se confruntă idei şi opinii diverse, pentru ca la final să rezulte cele mai bune soluţii pentru cetăţenii români, materializate prin legi adoptate pe baza studiilor de impact şi analizelor de oportunitate”.

„Am menţionat acest aspect, dat fiind că în legislatura precedentă 40% din proiectele de lege şi propuneri legislative adoptate de Senat în calitate de primă cameră au fost adoptate tacit, în lipsa unei dezbateri, legi importante, cum ar fi legile din domeniul Justiţiei. Mai exact, din 2.051 de proiecte de lege şi propuneri legislative, 1.788 adoptate în calitate de primă cameră, 247 de camera decizională şi 16 în şedinţa comună cu Camera Deputaţilor, 729 de proiecte de lege şi propuneri legislative au fost adoptate tacit, adică 35,5% din total şi peste 40% din cele adoptate în calitate de primă cameră. Enorm”, a afirmat Dragu.

Ea a adăugat că acest lucru „înseamnă, cel puţin din acest punct de vedere, că s-a muncit în proporţie de 65%”. „Trebuie să punem capăt împreună acestei stări de fapt”, a arătat Anca Dragu.

Totodată, Dragu a spus că îşi doreşte, printre altele, ca Senatul să fie activ în transpunerea directivelor europene, pentru a evita cazurile de infringement.

Foto: Anca Dragu, președinta Senatului. Sursa: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Lasa ca le ignora tacit Orban la Camera Deputatilor (eliminarea taxei pod Fetesti de exemplu…)

  2. PS. ce spun directivelor europene despre calitate? e cum `da domnu’?