G4Media.ro

Analizele parţiale pe probe din mâncarea servită la Spitalul Murgeni, unde trei…

Sursa foto: Unsplash / Karolina Kolodziejczak

Analizele parţiale pe probe din mâncarea servită la Spitalul Murgeni, unde trei pacienţi au murit şi alţi 23 au ajuns la spital, arată că probele trimise nu erau contaminate

Rezultatele parţiale ale analizelor primite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică, în urma decesului a trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni şi a îmbolnăvirii altor 23 ,sunt negative, atât în ceea ce priveşte bacteriile, cât şi pesticidele sau toxinele. DSVSA mai are de primit rezultate definitive ale analizelor bacteriologice, relatează News.ro.

„Am primit rezultate parţiale astăzi, toate buletinele sunt negative la analizele pe care noi le-am solicitat. Pentru toate cele şase sortimente de conservă de peşte am cerut analize pentru clostridium botulinum, toxină botulinică, mercur, pesticide şi histamine şi au ieşit negative. Am mai trimis ingrediente – borş ţărănesc, alimente care au intrat în meniurile anterioare zilei în care a avut loc îmbolnăvirea – şi acestea sunt negative”, a declarat luni după amiază, pentru News.ro, directorul DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu.

Acesta a precizat că DSVSA Vaslui urmează să primească şi buletinele definitive.

Săptămâna trecută, miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, inspectori din domeniul sanitar-veterinar au făcut controale la mănăstirea Floreşti din judeţul Vaslui şi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, după ce trei pacienţi au murit şi alţi 23 au ajuns la spitale, cu toţii acuzând simptome digestive. Bolnavilor li s-a servit mâncare din peşte trimisă de mănăstire către unitatea sanitară. Mănăstirea a primit amendă pentru că nu avea dreptul de a presta activităţi de preparare a mâncării şi de a presta activităţi de catering.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...