G4Media.ro

Analiză Avangarde: AUR a luat cele mai multe voturi în județele în…

Sursa Foto: Facebook/ Avangarde

Analiză Avangarde: AUR a luat cele mai multe voturi în județele în care s-a înregistrat o prezență mare la referendumul pentru familie din 2018

Există o similitudine între prezența la Referendumul pentru familie și procentul obținut de AUR în alegerile parlamentare, în sensul că noul partid a luat multe voturi în județele în care s-a înregistrat o prezentă bună la referendumul din 2018.

”Pentru că mesajele de campanie ale AUR au foarte multe puncte în comun cu subiectul Referendumului, am plecat de la premisa că există o corelație între cei care au votat la referendum și votanții AUR. Putem observa din graficul următor că acest lucru se confirmă.

Cu mici excepții, județele Constanța , Mehedinți, Olt sau Tulcea, putem observa că există o similitudine între prezența la Referendum și procentul obținut de AUR în aceste alegeri”, se arată într-o analiză publicată pe pagina de Facebook a institutului de sondare a opiniei publice Avangarde, care a realizat singurul exit poll la alegerile parlamentare din acest an.

Sursa Foto: Facebook / Avangarde

Context

Biserica Ortodoxă a fost una dintre forțele motrice care au ajutat un partid aproape inexistent să crească masiv în sondajele de opinie, oferindu-le expunere. Liderii AUR și-au făcut campanie cu înalți prelați de braț, au acționat ca adevărați ”gardieni” ai Patriarhului sau ai înalților prelați BOR în procesele intentate statului pe tema interzicerii pelerinajelor. Au făcut propagandă în curtea bisericilor din diaspora, unul dintre locurile importante de întâlnire ale comunităților românești, iar Biserica le-a întors serviciul.

Citește integral

Biserica Ortodoxă, una dintre forțele motrice care au propulsat AUR în campania pentru parlamentare / Serviciile prestate de Claudiu Târziu și de avocata Diana Șoșoacă pentru Biserica Ordodoxă în timpul pandemiei

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Rusinica.Nu ati anticipat nimic!Exact ca un atac de tip terorist-stabiliti doar posibile versiuni si cauze, fara nicio prevenire, gandidu-va doar la ce spune torpilorul romanilor :pesseedde ia na pot chivanoc, ce ati tratat cu ungurii prin cotloanele parlamentului in timp ce guvernul meu lupta cu pandemia pe imprumuturi si contracte!

    • Stau si ma gandesc cum de sau camuflat atât de bine. Dacă ieșeau la vot mai mulți, ăștia nu prea aveau șanse.
      Cat despre familia traditionala, la noi este de fațadă… sunt copii neîngrijiti, femei bătute, căsătorii destrămate in scurt timp, popi homosexuali, copii abuzati sexual de proprii părinți etc
      Credința la noi este un fel de șantaj cu Dumnezeu; eu ma rog tie, tu da-mi ceva in schimb…

  2. Și pentru cele câteva necorelări: Bistrița-Năsăud, Dolj, Olt există o explicație care subliniază și mai mult judecata de ansamblu. În aceste cazuri retorica homofobă și fundamentalist religioasă a fost asumată în mod deschis și vehement de liderii locali ai PSD. Aceștia au făcut o campanie susținută în timpul referendumului și s-au identificat 100% cu mesajul Coaliției pentru familie. Vezi zicerile ministrului Deneș susținut de vicepreședintele național Radu Moldovan și mitingurile organizate de aceștia în campania pentru referendum.

  3. Sa nu ne ascundem dupa deget, unii alegatori apartinand unei anumite etnii au venit la urne cu integrame indiciu de ls BOR:
    Metal pretios, din 3 litere.
    Fer.
    Metal obisnuit de uz casnic, din 4 litere.
    Haur.
    Si au votat.

  4. Asta denota civismul votanților aur.

  5. Sau poate AUR o fi patidul BOR! Sub alt nume. Sau „acoperire”! Credeti ca lui $$Cobotea$$ iar displacea sa fie acolo in sparlament unde se imparte cascavalul???

  6. AUR a fost votat de o treime din diaspora , oameni tineri frustrati de ce se intampla in tara : ba mariri de pensii ba salarii de bugetari , subiecte pe care ei nici macar nu le inteleg .