G4Media.ro

Amnistia fiscală s-a anemiat: ministrul Eugen Teodorovici spune că va viza mai…

Amnistia fiscală s-a anemiat: ministrul Eugen Teodorovici spune că va viza mai ales datoriile istorice ale firmelor de stat

Ministrul Finanțelor, Eurgen Teodorovici, a declarat sâmbătă că amnistia fiscală va viza în principal companiile de stat cu datorii istorice. Ministrul a dat de înțeles că amnistia nu va viza datoriile persoanelor fizice. O decizie finală va fi luată la finalul lunii august.

”Plecăm de la companiile de stat. Sunt în marea lor parte cu mari datorii istorice și nu s-a decis în niciun fel. În discuțiile în anii trecuți cu FMI, ne-au întrebat de ce stăm cu toate aceste sume nerecuperabile în evidențele noastre. Ne-am gândit să schimbăm ceva, să le dăm o șansă să devină actori activi în piață. Este posibil să luăm o astfel de măsură. Dar dacă a doua zi ne găsim în aceeași situație, înseamnă că efortul nu a fost cel așteptat”, a declarat Teodorovici la Antena 3.

Teodorovici a fost întrebat în mod repetat dacă amnistia va viza și persoanele fizice, însă a evitat să dea un răspuns clar, lăsând să se înțeleagă că va fi vizată doar categoria firmelor de stat. El a spus însă că colegul său de partid, Robert Negoiță, care are o datorie la Fisc de 238 milioane de lei, nu va beneficia de o asemenea amnistie.

”Măsura va fi dimensionată încât să fie respectate reglementările europene privind ajutorul de stat. Adică nu plecăm în ansablu să dăm o amnistie fiscală. O să avem o analiză, să vedem care categorii vor fi vizate”, a spus Eugen Teodorovici la emisiunea „Income” de la Antena 3.

O situație a marilor companii cu datorii făcută publică în octombrie 2017 de ANAF arată că cele mai mari datorii sunt înregistrate de Compania Națională a Huilei (3,7 miliarde lei), Societatea comercială pentru închiderea minelor (900 milioane lei), CN CFR (600 milioane lei), Complexul energetic Hunedoara (431 milioane lei).

Foto: Pagina de Facebook PSD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Iar minte! Fiindca acum 1-2 zile argumenta masura ca agentii, din cauza datoriilor, au conturile blocate, nu pot sa-si desfasoare activitatea. Ori companiile de stat sunt ocolite de astfel de masuri…

  • Companiile de stat sunt protejate de PSD, ANAF nu se atinge de ele.

   Asta e Romania, legile sunt numai pentru fraierii care nu sunt in PSD.

 2. Se schimba iar modificarea.La 2 vorbe trei minciuni ,guvern de idioti si incopetenti.Azi zice una, maine alta.Mincinosti patentati. PSD=Ciuma rosie

 3. Ghici ce? A doua zi ne vom gasi in aceeasi situatie.

 4. Asa mai vii de-acasa, nea Fernando !
  Pai amnistii d-astea fiscale de care vorbesti matale, s-au tot dat inca de pe vremea lui Vacaroiu, asa ca nu va fi nimic nou !

  PS. Ne-am speriat de pomana, cata vreme voi ati testat piata de prosti dar n-ati prea gasit…

  PPS. Ori ma insel eu si de fapt ati dat de ei cu toptanul ? 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.