G4Media.ro

Amnesty International îi cere lui Joe Biden să închidă centrul de detenţie…

Amnesty International îi cere lui Joe Biden să închidă centrul de detenţie de la Guantanamo/ Organizația invocă o promisiune în acest sens, pe care Biden a făcut-o în urmă cu 11 ani

Organizaţia care militează pentru respectarea drepturilor omului, Amnesty International, a făcut apel la preşedintele ales al SUA Joe Biden să închidă centrul de detenţie din Golful Guantanamo, din Cuba, după ce îşi va începe mandatul, relatează luni dpa, citată de Agerpres.

În urmă cu 11 ani, vorbind în calitate de vicepreşedinte la un eveniment în Germania, Biden a spus că preşedinţia lui Obama „va respecta drepturile celor pe care îi judecăm. Şi vom închide centrul de detenţie din Golful Guantanamo”, un angajament care rămâne neîndeplinit, a precizat Amnesty într-un comunicat.

Acum îşi poate îndeplini acest angajament, a menţionat Amnesty într-un comunicat publicat online alături de un raport care documentează încălcările drepturile omului în cazul deţinuţilor din centru.

În 1898, SUA au intervenit în războiul de independenţă dintre Cuba şi Spania. În 1903 s-a ajuns la un acord care le-a permis SUA să utilizeze partea de est a provinciei Guantanamo ca bază navală.

După atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011, SUA au deschis aici o închisoare unde să-i ţină pe suspecţii de terorism în absenţa unui proces.

„De atunci, acolo au fost comise infracţiuni, sfidând legea internaţională”, a declarat Maja Liebing, expert pentru cele două Americi în cadrul Amnesty International Germania.

Raportul descrie încălcările drepturilor omului comise împotriva celor deţinuţi, inclusiv tortură şi lipsa unui proces recent. Potrivit ultimelor informaţii, notează dpa, 40 de persoane erau deţinute în centrul de la Guantanamo.

Sursa foto: Captură video/Amnesty International, Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Tot Amnesty International cerea lui Petre Roman anularea pedepsei capitale la revolutie

 2. Ar cam fi cazul sa o inchida. Dupa epoca Trump, SUA are multe de reparat.

  • Nu-l lega de Trump si de treaba asta.
   E una dintre promisiunile care i-au adus lui Obama Nobelul pentru Pace, au mai fost cateva, indeplinite exact ca asta 😅

 3. Acum 11 ani era încă întreg la minte, ăsta nu mai știe de nepoate, frați darămite de ce a spus înainte să devină se nil, împreună cu nanogenara pelosi reprezintă un real pericol pentru securitatea butoanelor

  • Ca să-și poată da seama toată lumea cât de ”întreg la minte” e postacul conservat care folosește fantoșa czc și trollează pentru mafia KGB, flialala PCR-FSN-PSD, iată ce spunea:

   czc
   ”la 45 cât am încă nu au început să mi se miște plăcile tectonice”
   ”il prefer pe Moromete nu pe zdreantza cu fainosag sau bănățeanul alienat, bucur get beget din codrii vlăsiei nu venetic”
   ”vrea fimiu să se n soare, decât să i dau bani de lăbăreală”
   ”eu am depus 3 jurăminte de soim, pionier și militar, îmi pare rău că nu îl am și pe ăla de UTC ist”
   ”îl iubesc pe Pistruiatul și îl urăsc pe Suciu, iubesc fabrica de cărămidă și pe lupul decât pe comisarul și aghiotantul lui, o iubesc pe dna profesoară și pe Sergiu Nicolescu”
   ”merg la gheazeu că trebuie să mai demonstrez ceva dar finalul va fi de un film hbo european nu Hollywood cu ceachi cean”

 4. Ba sa mai deschida cateva centre !

 5. Eliberăm terorismul?Amnesty Internațional pentru asta militează?Ca infractorii,criminalii,hoții,fanaticii teroriști,să circule liber,să-și desfășoare activitatea criminală fără a fi pedepsiți?În acest caz,Amnesty Internațional este o organizație criminală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.