G4Media.ro

Amnesty International acuză poliția croată că a torturat un grup de migranți…

Amnesty International acuză poliția croată că a torturat un grup de migranți din Afganistan și Pakistan, care cerea azil

Şaisprezece migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost loviţi, bătuţi, imobilizaţi şi apoi mânjiţi cu mâncare pe răni, reiese din ancheta în care au fost intervievaţi şase dintre ei, acuză Amnesty International, potrivit DPA.

Organizația pentru drepturile omului arată că grupul de migranți a cerut azil, luna trecută, la graniţa cu Bosnia-Herţegovina și că poliţia croată i-a torturat.

„Zece bărbaţi au suferit răni grave, inclusiv fracturi şi răni la cap. Una din victime are nevoie acum de un cărucior cu rotile”, afirmă Amnesty.

Potrivit relatărilor victimelor, faptele au fost comise de 8-10 poliţişti croaţi în uniforme negre în noaptea de 26-27 mai, lângă Lacurile Plitvice. Poliţiştii ‘au tras focuri de armă în aer, apoi i-au lovit în mod repetat pe bărbaţii imobilizaţi, cu vergele de metal, bastoane şi paturile pistoalelor. Pe urmă, ei au frecat cu ketchup, maioneză şi zahăr (…) capetele sângerânde şi părul migranţilo’, mai arată Amnesty într-un comunicat.

Amnesty International mai afirmă că a discutat cu medici care i-au tratat pe migranţi după expulzarea acestora în Bosnia, precum şi cu responsabili neguvernamentali care au văzut şi ei rănile.  Grupul de migranţi a afirmat că a contactat Ministerul de Interne croat, însă nu a primit până acum niciun răspuns.

„Uniunea Europeană nu mai poate păstra tăcerea şi ignora în mod intenţionat violenţa şi abuzurile poliţiei croate la frontierele sale externe. Tăcerea sa le permite şi chiar îi încurajează pe autorii acestui abuz să continue fără consecinţe”, a transmis Massimo Moratti, director adjunct al Biroului pentru Europa din cadrul Amnesty International.

Sursa Foto: Deutsche Welle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ăștia sunt invadatori. I-a chemat cineva, cândva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.