G4Media.ro

Americanul campion la mâncat hotdogi ani la rând nu va fi primit…

sursa foto: Captură video

Americanul campion la mâncat hotdogi ani la rând nu va fi primit la competiția din acest an pentru că promovează „carnea” vegetală

Un campion american al unui celebru concurs de mâncat hotdogi nu va putea participa la competiţia din 4 iulie de la New York pentru că promovează o marcă rivală de „carne” vegetală, au anunţat organizatorii evenimentului vechi de secol, informează AFP, transmite Agerpres.

„Suntem şocaţi să aflăm că Joey Chesnut a ales să reprezinte o marcă rivală care vinde hotdogi vegetali în loc să concureze la ‘Nathan’s Famous Fourth of July Hot Dog Eating Contest'”, a declarat marţi Major League Eating (MLE) într-un comunicat pe reţeaua X.

Celebrul concurs are loc din 1916, în fiecare an, de 4 iulie, Ziua Naţională a Statelor Unite. Circa 35.000 de fani se adună în Coney Island, pe malul Atlanticului, în sudul cartierului Brooklyn.

Chestnut, un californian cu o înălţime de 1,85 metri şi o greutate de 104 kilograme, a câştigat de 16 ori competiţia şi deţine recordul de victorii.

În 2021, el a înfulecat 76 de hotdogi în zece minute, depăşindu-şi propriul record din anul precedent. Însă participanţilor nu au voie să reprezinte alte mărci decât cea proprie, Nathan’s.

„Se pare că pentru Joey şi agenţii săi, o altă marcă de hotdog are prioritate faţă de relaţia noastră de lungă durată”, a declarat MLE, denunţând un acord între campionul său şi o marcă de înlocuitori de carne, Impossible Foods.

Chestnut a declarat pe Instagram că este „foarte dezamăgit să audă de excluderea (sa) din mass-media după aproape 20 de ani de concurs” şi a precizat că nu avea „contract cu MLE sau cu Nathan’s”. 

Într-o declarație postată pe contul său de socializare, Major League Eating (MLE), care supervizează concursul de la malul mării, s-a declarat „devastată” de faptul că Chestnut a „ales să reprezinte o marcă rivală care vinde hot-dog pe bază de plante”, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, MLE a adăugat că ușa este încă deschisă pentru Chestnut – cunoscut sub numele de „Jaws” pentru că și-a băgat pe gât zeci de crenvurști – să renunțe la noul contract de sponsorizare și să se înscrie în competiție.

MLE, care se descrie ca fiind un organism de conducere pentru „toate sporturile centrate pe stomac din întreaga lume”, a declarat că organizatorii au făcut eforturi mari pentru a-l găzdui pe Chestnut în timpul negocierilor recente. „Cu toate acestea, se pare că Joey și managerii săi au prioritizat un nou parteneriat cu o altă marcă de hot-dog în detrimentul relației noastre de lungă durată”, se arată în declarație.

„Joey Chestnut este un erou american”, a adăugat acesta. „Sperăm că va reveni atunci când nu va fi reprezentat de un brand rival”.

New York Post, care a relatat primul povestea, a declarat că Chestnut a ajuns la un acord pentru a reprezenta Impossible Foods, care a introdus recent hotdogi cu înlocuitor de carne de vită despre care spune că generează cu 84% mai puține emisii de gaze cu efect de seră decât alternativa pe bază de animale.

Compania cu sediul în California a declarat că Chestnut este liber să participe la „orice concurs pe care îl alege”.

„Este în regulă să experimentezi cu un hot-dog nou. Consumatorii de carne nu ar trebui să fie nevoiți să se limiteze la un singur cârnat”, a adăugat compania.

În fiecare an, cei mai mari mâncători de hotdogi împart suma de 40.000 de dolari, iar primul câştigă „centura de muştar”, cu 10.000 de dolari în plus.

Potrivit presei americane, Chestnut, poreclit „Jaw”, a încasat sute de mii, dacă nu chiar milioane de dolari în ultimii ani, înghiţind de asemenea 30 de sandvişuri greceşti în zece minute sau 182 de aripioare de pui în 30 de minute.

MLE a mai exclus un participant din concursul Nathan’s: în 2010, un rival japonez al lui Joey Chestnut, Takeru Kobayashi, nu a concurat în urma unui dezacord privind exclusivitatea unui contract.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează