G4Media.ro

Americanii de la Rivian întrerup colaborarea cu Mercedes-Benz / Urmau să producă…

sursa foto: Pexels

Americanii de la Rivian întrerup colaborarea cu Mercedes-Benz / Urmau să producă împreună furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria

Compania americană Rivian Automotive Inc a anunţat luni că societatea mixtă pe care o deţine cu Mercedes-Benz va lua o pauză, după doar trei luni de când firmele au încheiat un parteneriat pentru a produce furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Producătorul american de vehicule electrice a informat că se va concentra pe afacerile sale comerciale şi de consum, pentru a spori fluxul de numerar al operaţiunilor sale din SUA.

„Întreruperea parteneriatului reflectă procesul prin care evaluăm permanent proiectele noastre majore, în timp ce ţinem cont de condiţiile economice actuale şi anticipate”, a afirmat directorul financiar al Rivian, Claire McDonough.

În septembrie, Mercedes-Benz Vans şi Rivian au încheiat un memorandum de înţelegere privind producerea de furgonete electrice într-o fabrică din România, Polonia sau Ungaria, în următorii ani, în cadrul unei societăţi mixte.

Planurile pentru unitatea unde vor fi produse vehicule electrice Mercedes-Benz Vans în Jawor, Polonia, nu sunt afectate iar strategia privind electrificarea nu va fi modificată, a afirmat Mathias Geisen, şeful Mercedes-Benz Vans.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ne pleacă „investitorii”?

  2. Rivian este departe de a fi producator de masini electrice. Au productie mica, de-abia fac in USA cateva mii de masini. Sa vina peste 3 ani.