G4Media.ro

Americanii complet vaccinați nu mai trebuie să poarte masca în interior și…

Americanii complet vaccinați nu mai trebuie să poarte masca în interior și nici să mai respecte regulile de distanțare fizică

Americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 nu mai trebuie să poarte măşti în interior, au declarat joi autorităţile sanitare, renunţând parţial la unul din simbolurile pandemiei, care a fost recomandat pentru prima dată să fie purtat de toată lumea din Statele Unite cu peste un an în urmă, notează AFP, citată de Agerpres.

„Orice persoană complet vaccinată poate participa la activităţi în interior şi în aer liber, mici sau mari, fără a purta mască sau a respecta distanţarea fizică”, a declarat joi Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică a ţării.

CDC recomandă, totuşi, ca persoanele vaccinate să poarte în continuare mască în mijloacele de transport (avioane, autobuze, trenuri), precum şi în aeroporturi şi gări.

În prezent, aproximativ 35% din populaţia americană, peste 117 milioane de persoane, au primit doza sau dozele de vaccinuri necesare (vaccinul Johnson & Johnson este administrat într-o singură injecţie, cele de la Pfizer şi Moderna în două). Şi mai mult de 153 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză.

Joi, adolescenţii americani cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au putut, de asemenea, să înceapă vaccinarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

În acelaşi timp, numărul cazurilor a scăzut puternic în ţară: media contaminărilor cotidiene pe parcursul a şapte zile s-a redus la circa 36.000 de cazuri. Iar curba deceselor cotidiene este la cel mai scăzut nivel de la începutul lui aprilie 2020.

„Cu toţii am aşteptat multă vreme acest moment în care putem regăsi o aparenţă de normalitate”, şi-a manifestat bucuria Rochelle Walensky.

Decizia autorităţilor sanitare a fost luată în lumina studiilor ştiinţifice care au arătat că vaccinurile sunt eficiente şi împotriva infecţiilor asimptomatice şi a variantelor în circulaţie, a explicat ea. Rochelle Walensky a subliniat, de asemenea, faptul că rarele persoane care s-au îmbolnăvit în ciuda vaccinării au fost puţin contagioase.

„Dacă dezvoltaţi vreun simptom, trebuie să vă puneţi masca la loc şi să vă testaţi imediat”, a ţinut ea să adauge.

Rochelle Walensky a avertizat, de asemenea, că, dacă situaţia sanitară se va înrăutăţi, aceste recomandări ar putea fi modificate, mai scrie AFP.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mascarada continuă. Vaccinații sunt purtători 100% a infecției și o pot transmite fără nicio problemă. Asta înseamnă că se pot infecta (vezi cazul lui A. Arșinel.) Zice-se că vor face o formă ușoară. Succes !

  • Sa purtam toată viata masca? Sa avem toata viața restricții?
   Virusul nu o sa dispara niciodată. Tot timpul va exista riscul că cineva vaccinat sa il transmită, asa cum zici tu: si acum, si peste 5 ani, si peste 100 de ani.
   Cum vezi tu rezolvarea problemei?

  • Daca esti antivaccinare nu folosi exemplul Arsinel ca nu potrivit. Faptul ca un rablagit de 80 de ani cu toate comorbiditatile din lume a trecut linistit prin boala e cea mai buna reclama provaccinare.

  • Pe CDC sau pe tine si pe Moldovan… pe cine sa credem oare?! :))))

 2. Reguli logice, aplicate pe baze stiintifice. Nu ca la noi, unde totul e dupa ureche. Masurile impotriva vaccinatilor sunt fara obiect.

  • Păi la noi, dacă ai face o astfel de separare, toți ar avea ceva hârtii că sunt vaccinați, fiindcă semnătura electronică este imposibil de verificat fără o aplicație și o platformă.
   De aceea, mai bine toți fără restricții. Accesul la vaccin e liber, fiecare decide pentru el.

 3. victorie h`aur, ar zice industria de propaganda facuta special pentru prosti =)) ..

 4. O intrebare ma macina, ca n-am mai auzit nimic de problema: a venit apocalipsa in Texas sau nu?

  • 41.83% vaccinati cu cel putin o doza in Texas, 32.49% cu ambele doze, populatie de 29 milioane, si in jur de 40 de decese COVID pe zi in ultima vreme. As zice ca nu stau prea grozav. Intrebarea este, e acceptabil sa omori 40 de oameni pe zi ca sa mearga bine economia?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.