G4Media.ro

Amenzi în valoare de 3,1 milioane de lei, aplicate de polițiști și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Amenzi în valoare de 3,1 milioane de lei, aplicate de polițiști și jandarmi în ultimele 24 de ore

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.630 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei, în urma acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAI, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în intervalul menţionat, pentru gestionarea a 3.540 de evenimente, 2.135 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.405 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 779 de posibile infracţiuni, 27% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 57 de persoane.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 129 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 152 de fapte penale.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 17 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în urma acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, au fost retrase 265 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 584 de permise de conducere, dintre care 59 pentru consum de alcool şi 14 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

În ultimele 24 de ore, pompierii au desfăşurat 73 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 16 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 245 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 127.000 de lei.

Pompierii militari au salvat, în urma intervenţiilor în situaţii de risc, 12 persoane.

Personalul Inspectoratului General de Aviaţie a executat 8 misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, 6 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Sursa citată precizează că, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 107.143 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 271 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,6%”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 19.479 de mijloace de transport şi 66.344 de persoane, dintre care 7.118 cetăţeni ucraineni, mai informează MAI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Pe politistii din s4 cine-i amendeaza ca nu au semnalizat eficient intrarea in pasajul despartirii? Din cate stiu lanturile nu au fost puse din start.

  • Iar tu esti un pesedist care stie doar sa dea vina pe soferii profesionisti. Sa-ti pui oamenii sa faca treaba! Ca nu sunt platiti sa ne ia pe noi de naivi sa-i credem pe cuvant. Politia s4 se ocupa cu semnalizarea. Domnii politisti nu lucreaza la politie, lucreaza in justitie, dupa pesedistul Mihai, atotstiutorul si iubaretul de putinisme care voteaza psd sa-si tina oamenii din banii useristilor plini de ura cum zici tu. Macar de a-ti plati doar voi belelele in care bagati tot sectorul votand pesede, pesedistule!

 2. Eu nu inteleg :
  – care este rostul raportarilor acestea de catre Politie si Jandarmerie
  – care este rostul preluarii de catre media a acestor raportari
  Daca cumva se gindeste cineva ca imaginea de rahat a acestor institutii poate fi albita cu astfel de raportari , se inseala amarnic .

  • Da? Poate vorbesti de aia care nu au fost sa vada ce semnalizare stie sa faca, sau mai degraba sa nu prea faca politia s4.

 3. Va arata Romania educata!