G4Media.ro

Amenzi de 1,5 milioane de lei date de polițiști în ultimele 4…

Amenzi de 1,5 milioane de lei date de polițiști în ultimele 4 zile pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară

Polițiștii au aplicat, în ultimele 4 zile, amenzi în valoare totată de 1,5 milioane de lei pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară și au întocmit 6 dosare penale.

În perioada 14 – 17 octombrie, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun, potrivit unui comunicat al Poliției.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Să le conteste! SUNT IEGALE!

  • dan dă pai indoit…
   … cum nu-s legale bre …
   … ca sosoaca a ta n-o castigat niciun proces
   … îs legale bre … ca d-aia n-o castigat soso a ta …
   … vai si-amar de voi …

  • @Ela,
   Fă, aia instanțele vor hotărî. Nu pocnitorile.

  • da ma inteligentule, toti au bani de avocati, timp si nervi sa le conteste…🤣🤣🤣

 2. Ba,când amendați sosocarii și haurolacii lui Semeon ? –Aaa, p’aia nu ! Aia sunt protejați de mafioții ciumati din jandarmerie și politie! Ce mizerie!

  • SUNT PROTEJATI DE PARTIDUL DIN TRUPUL CARUIA FALANGA A CRESCUT.

 3. Iohanis a luat amenda pt lipsa mastii la sibiu?

  Intreb pt un prieten care spunea ceva despre puterea exemplului si tratamentul egal pt toti cetatenii :)))

 4. Dar pe” feru „nu-l amendarati, ca nici el nu avea masca, si ranjea fara nicio grija printre pnl-ei la mascarada aia de congres…

 5. Se contestă ca la CJ și se rezolvă.