G4Media.ro

Amendă de 15.000 de lei de la Protecţia Consumatorilor după aglomeraţia infernală…

Sursa foto: Facebook / Gondola Sinaia

Amendă de 15.000 de lei de la Protecţia Consumatorilor după aglomeraţia infernală de la Gondola Sinaia / Instalația nu a funcționat timp de 4 ore, dar au fost vândute bilete

O amendă de 15.000 de lei a fost aplicată, luni, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova după aglomeraţia înregistrată la gondola care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000 din Sinaia, relatează Agerpres.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, respectiva instalaţie de transport pe cablu nu a funcţionat în intervalul orar 8.00 – 11.55, din cauza problemelor provocate de depunerile de gheaţă şi chiciură în zona rolelor, a cablului şi pilonilor, însă, în ciuda acestei situaţii, la baza din Sinaia a continuat vânzarea de tichete, astfel că s-a ajuns la supraaglomerare.

„La încercarea de degivrare, două role s-au spart şi au fost înlocuite. În toată această perioadă, la baza din Sinaia au fost comercializate tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la Cota 1400. Menţionez faptul că pe tronsonul 1400 – 2000 a funcţionat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă”, arată sursa citată.

În aceste condiţii, o echipă de comisari de la Protecţia Consumatorilor Prahova a desfăşurat o acţiune de control, operatorul economic fiind sancţionat cu o amendă de 15.000 de lei, arată sursa citată.

De asemenea, s-a dispus măsura de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, fiind asigurată coborârea în siguranţă a turiştilor prin prelungirea programului de funcţionare, precizează CJPC.

Circa 3.500 de turişti au urcat, luni, pe munte, la Sinaia, directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, Maria Floricică, apreciind că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS.

Maria Floricică a precizat, pentru Agerpres, că aceasta a fost o zi problematică din cauza gheţii şi a chiciurei care s-au depus pe role şi piloni, Gondola Carp, care merge de la Cota 1400 la Cota 2000 pornind cu întârziere din cauza unor probleme tehnice cauzate de aceste fenomene.

În prima parte a zilei, cozi importante au fost la Cota 1400, din cauza problemelor tehnice la Gondola Carp. Instalaţia a fost pornită în jurul prânzului, iar programul de funcţionare a fost prelungit cu o oră, a precizat Maria Floricică.

Citește și VIDEO Aglomerație uriașă la telecabina din Sinaia. Se strigă „hoții”/ „Suntem aici de la 7:30, e aproape 12 și încă nu am urcat sus”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Mùie usl-ist spùrçat, latra pe alte stiri, aici e vorba de altceva.

 2. Tara de k k t. Ii ardeti pe astia si asa oropsiti de soarta ( covid, lipsa zapezii) pentru intarzieri datorate vremii dar subventionati cfr si nu numai pentru intarzieri de milioane de minute din cauza incompetentei si hotiei voastre.

 3. Este vina lui nicusor, ca voi PSDistilor ati jefuit Bucurestiul cu miliarde de euro in 20 de ani?

  Tu ori esti pr⁰st ori esti troll corupt 👍

 4. Tara PSDului 👍

 5. Am stat 4 ore la coada. Pai Daia mia dat mie PSD liber azi? Sa stau la coada?

 6. Da skiazi fratilor la cota 1400. V-ati invatat cu aerul rarefiat?

 7. Boicotați Austria și mergeți la Sinaia, că e bine, e patriotic !

 8. B.o.ic.otați Austria și mergeți la Sinaia, că e bine, e pat.riotic !

 9. Da PSDistule, poate scapati de puscarie, dar o sa aveti o surpriza la un moment dat👍

 10. Bugetarii de lux au ramas fara o plimbare de vis cu telegondola. Se impuneau sanctiuni. Nu zice nimeni ca erau prea multi in libere platite regeste si ca de acolo inghesuiala.

 11. Cum sa vorbim frumos cu voi, ca fix voi votati oamenii care a praduit tara si inca o praduiesc. Multa mu|e tie si alesilor tai.

 12. Amenda de 3000€ și ei au făcut 14000€ intr-o zi. Ce ridicol! Se vede că băieții de la ANPC au o reținere când e vorba de amendat alți bugetari!