G4Media.ro

Amendă de 10.000 de lei pentru un taximetrist care a încercat să…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Amendă de 10.000 de lei pentru un taximetrist care a încercat să negocieze tariful cu trei refugiaţi

Un taximetrist care a încercat să negocieze tariful cu trei refugiaţi ucraineni a fost amendat cu 10.000 de lei, informează Poliţia Locală a Capitalei. Angajaţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au sancţionat cu 500 de lei şi un şofer de taxi care a refuzat sa transporte la hotel o familie de ucraineni, menţionează sursa citată, relatează Agerpres.

„Sprijinul pentru refugiaţii ucraineni nu este însoţit mereu de intenţii bune. Există, din păcate, printre noi, şi oameni fără scrupule, care nu ezită să profite de pe urma tragediei celor care fug din calea războiului. O astfel de situaţie s-a petrecut marţi dimineaţă, la Autogara Filaret, acolo unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către locaţii sigure. Oportunitatea de a face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, precizează Poliţa Locală Bucureşti, pe Facebook.

Taximetristul a fost surprins de poliţiştii locali în timp ce se pregătea să transporte refugiaţii ucraineni. Poliţiştii au observat că lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune. După identificare, taximetristul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar autorizaţia taxi i-a fost reţinută.

„În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, conducătorul taxiului a fost amendat cu 500 de lei, iar, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional”, se mai arată în postare.

Poliţiştii locali sunt prezenţi, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, în toate punctele în care sosesc refugiaţii din Ucraina, acordând sprijin lucrătorilor DGASMB şi asigurându-se că toate procedurile de preluare şi transport ale cetăţenilor ucraineni respectă standardele de siguranţă, menţionează sursa citată.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Asta-i prima lectie pe care o invata omul cand ajunge in Bucuresti.

 2. Ce? Pe ce baza legala amendezi un taximetrist care nu vrea sa ia o cursa? Mai, dupa masurile voastre din pandemie, si romanii tot refugiati sunt.

  • E greu sa cauti legislatia specifica taximetriei?

  • Pe baza faptului ca exista cateva categorii profesionale precum taximetristii, vamesii, etc care sunt gata sa te spolieze si insele cu orice ocazie, mai ales atunci cand esti in necaz. Aceste categorii profesionale nu sunt formate din oameni, ci din gun0@le umane, prin definitie, cu f putine exceptii care, de fapt, confirma regula.

  • cum nu a vrut să o ia, a vrut s-o ia da sus, mult mai sus, fără ceas(fara taxe subînțeles), tarif mult mai sus dupa bunul plac. Și zici că n-a vrut s-o ia? Ești taximetrist?

  • Pe baza legii lui Ohm.

 3. melteanul care alimenteaza de la gazprom / lukoil nu se dezminte
  soboloani tradatori, gata sa se bucure de nenorocirea altora, au fost si din pacate vor fi … iar taximetristii sunt unii din ei (nu toti)

 4. Gun. oaie de taximetristi…Nu am suportat rasa asta niciodată.Cu nasul pe sus ,mirosind a transpiratie ,regii șoselelor, maneliști ordinari,fără reguli de circulatie

 5. Ala cu doar 500 amenda a scapat lejer , trebuia ars si el

 6. Trebuie să fii sub-uman ca să fii taximetrist.

 7. Viața pe fiecare ne pune acolo unde ne e locul!!!
  Există două tipuri de oameni, cei care fac lucruri pentru a câștiga, și cei care fac lucruri pentru a nu pierde iar elementul acesta e unul dintre care să nu piardă!!!!

 8. Mai usor cu taximetristii… daaaaa!, putin a fost taximetrist si uite unde a ajuns!

  • Da sa vezi si ce amenda o sa-si ia ca si-a dus pasagerii in alta destinatie si i-a jefuit! Nu mai dureaza mult.

 9. Majoritatea taximetristilor, cu precadera cei mai in varsta, sunt niste je…ri!

 10. Ar trebui trimisi „voluntari” in Ucraina. Eu abia astept sa apara la scara larga masinile autonome. Asta e o meserie care trebuie sa moara cat mai repede.

 11. Cat de gunoi sa fii încât să mărești tariful unor oameni și așa necăjiți. Este de înțeles de ce oamenii prefera Uber și Bolt în locul nenorociților de taxi. Ar trebui că oamenii să sancționeze taxi, acum au alternative.