G4Media.ro

Ambulanţele care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva așteaptă zeci de…

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Ambulanţele care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva așteaptă zeci de minute până la eliberarea unui pat pentru pacienţi / Toate locurile de la ATI sunt ocupate, peste 100 de bolnavi sunt examinați zilnic la serviciul de urgență

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva se confruntă cu o situaţie critică în ceea ce priveşte numărul mare de persoane internate cu COVID-19, secţia ATI având toate locurile ocupate, iar ambulanţele fiind nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea unui pat pentru pacienţii pe care îi transportă, a informat luni Prefectura Hunedoara.

„La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave, iar cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru salvarea fiecărui pacient. Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului, relatează Agerpres.

Potrivit autorităţilor, o mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID-19, dar care au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni.

„Medicii deveni spun că situaţia este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu SARS-CoV-2, dar cu alte patologii, cărora li se acordă asistenţă medicală de specialitate”, se menţionează în comunicat.

Situaţia din spital a fost analizată luni de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

În acest context, prefectul Călin Marian a transmis că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcţionării din cauza numărului mare de cazuri COVID-19 şi le solicită locuitorilor judeţului să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomeraţiei şi purtarea măştii de protecţie.

În acelaşi timp, autorităţile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenţie specială respectării măsurilor de protecţie sanitară.

În judeţul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de cinci decese pe zi.

De asemenea, conform informaţiilor DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistate, zilnic, câte 146 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Din cele 69 de oraşe şi comune ale judeţului Hunedoara, în 43 se înregistrează o incidenţă a cazurilor de infectare de 3 la 1.000 locuitori.

Citește și:

FOTO Șapte ambulanțe au stat la coadă vineri pentru a lăsa pacienți cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Treceti peste… Deveniti obositori dupa 1 an de zile cu stiri de tipul asta!!! Nu au efectul scontat nici pt decidentii statului, majoritatea facand boala, ce sa te astepti sa aiba asupra oamenilor de rand!! Penibili dar perseverenti!

  2. Bulangiilor am trăit ordonat din 75 decembre 26 până în 90 după 90-94 ec 4 prof bucătărie, 94-97 liceu seral Anghel salygni, plecat armată sergent la liberare, civilie distribuitor de cărți, facultatea de drept bioterra, în prezent fost taximetrist și tentativă de suicid 2014 drostor 1, 26 mai, divorțat și mare om în caruselul userist

  3. Săptămâna viitoare urmează să ne arate săli de sport cu sute de sicrie???

    • Momentul ala il astept si eu de anul trecut. Pacat ca-n coparseu vor fi si unii care nu au nicio vina, pe langa jigodiile pentru care nu exista virusul. Dar deh, victime colaterale ale…prostiei

  4. Am fost păcălit 30 de ani ajunge, e prea mult am defrișat lanuri de porumb la vremea aia, am cărat cu 10 plutoane zeci de hale la avicola rahat de de găini depus, deținute de Gigi Becali

  5. Am fost păcălit 30 de ani ajunge, e prea mult am defrișat lanuri de porumb la vremea aia, am cărat cu 10 plutoane zeci de hale la avicola rahat de de găini depus, deținute de Gigi Becali strat de 80 cm

  6. Nu stiu ce ein Deva. Ce stiu e ca la Brasov a fost o manipulare de joasa speta. Toti plangeau cand vedeau coada de ambulante si eu ma uitam pe geam si nu vedeam nimic. Zero!

    • N-ai vazut nimic pentru ca tu stai in ghetou, si geamul tau are vedere la peretele altui bloc.