G4Media.ro

Ambulanță achiziționată de Asociația Rotary Club Opera pentru Centrul de Îngrijiri Paliative…

Ambulanță achiziționată de Asociația Rotary Club Opera pentru Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

Asociația Rotary Club Cluj-Napoca OPERA a finalizat unui dintre proeictele comunitare majore pe care le desfășoară, achiziționând o ambulanță pentru Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. „În această perioadă aparte, cuvântul „împreună” pare să prindă noi și cu atât mai profunde semnificații, încurajat de gesturi de solidaritate care reamintesc faptul că apropierea sufletească nu are noțiunea distanței”, au transmis reprezentanții Asociației.

Fondurile dedicate au fost strânse în mod inedit de clubul Rotarian prin prezentarea unor spectacole și evenimente a căror vânzare de bilete a avut această destinație precisă. Campania a invitat la generozitate și donații pe toți cei dornici de o faptă bună.

Ambulanța de tip A1 a fost predată joi seara, 28 mai 2020, în prezența reprezentanților Clubului Rotary (Dominic Gidro – Președinte, Cristian Avram – Președinte Fondator, Florin Estefan – Membru fondator, Anca Pintilie – Manager proiect și Membru Fondator precum și a altor membri ai clubului). Din partea Centrului de Îngrijiri Paliative a fost prezent  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și Directorul general, Pr. Bogdan Chiorean. 

Grație acestora, precum și tuturor donatorilor implicați, proiectul a devenit un exemplu de inițiativă comunitară, cu o putere impresionantă de implicare și solidaritate”, se precizează în comunicatul transmis de Rotary Club Cluj-Napoca OPERA.

Campania Asociației Rotary Club Cluj-Napoca OPERA a fost inițiată în scopul sprijinirii unuia dintre cele mai cunsocute centre de îngrijire paliativă din regiunea Nord-Vest, pentru că, „în pofida considerabilei implicări în îngrijirea fiecărui pacient, resursele acestui centru sunt, limitate iar fiecare sprijin este binevenit”, au transmis reprzentanții campaniei:

„O ambulanță este esențială în desfășurarea activității profesioniste a unui astfel de centru specializat pe îngrijiri paliative, în rândul cărora se regăsesc patologii precum: cancerul, bolile cardiovasculare, bolile respiratorii cronice, SIDA, diabetul, insuficiența renală, bolile cronice hepatice, unele boli neurologice și malformațiile congenitale”.

Anual, în România, aproximativ 172.663 persoane au nevoie de îngrijiri paliative. În prezent, există doar 1.779 de paturi de destinate acestora în țară, dintre care 1.037 de paturi cu acces fără plată în sistemul public sau prin furnizori ONG de servicii. „Aceste cifre sumbre pot deveni, în timp, mai puțin discrepante prin inițiative precum cea a Clubului Rotary Cluj-Napoca Opera, o dovadă deosebită de empatie și implicare. Vă invităm să le fiți alături membrilor clubului atât la actuala reușită, cât și în viitoarele lor inițiative aflate sub semnul generozității”, susțin repreznetanții Asociației.

Ideea înființării clubului Rotary Club Cluj-Napoca OPERA s-a născut atunci când un grup de prieteni, din care o bună parte erau sau fuseseră membri activi Rotaract, au decis că există suficient suflet și energie în micul lor cerc pentru un al șaptelea club Rotary în orașul Cluj-Napoca. Primii 12 membrii s-au întâlnit la data de 20 noiembrie 2017, înregistrarea oficială în analele Rotary International a avut loc în aprilie 2018, iar ceremonia de Cartare a avut loc la data de 9 septembrie 2018 cu Președinte Fondator Cristian Avram.

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, inițiat la Cluj în anul 2009.  Acesta acordă gratuit asistență medicală pacienților cu boli cronice progresive, în deosebi oncologice, aflați în stadii avansate de evoluție. Serviciile medicale ale centrului sunt oferite atât la sediu, în regim de spitalizare continuă, cât și ambulatoriu și prin vizite medicale la domiciliu. Acestea sunt completate de asistența religioasă și psihologică oferită de specialiștii centrului atât pacienților, cât și aparținătorilor.

Sursa Foto: Rotary Cluj-Napoca Opera/Nicu Cherciu

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Foarte frumos! Felicitari Rotary Club Opera Cluj si Arhiepiscopiei Cluj pentru Centrul de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie!