G4Media.ro

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României/…

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României/ SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat joi, cu ocazia Zilei Independenţei, Statele Unite sunt dedicate să susţină relansarea economică a României şi să consolideze securitatea economică a României, ”Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună”, a afirmat diplomatul, citat de News.ro.

 ”Eu şi preşedintele Trump vă mulţumim că v-aţi alăturat nouă pentru a celebra această zi. Menţinem aceleaşi principii şi valori care au fondat naţiunea noastră. Toţi oamenii sunt creaţi egali, au drepturi inalienabile, iar printre ele se numără dreptul la viaţă, la libertate şi la urmărirea fericirii. E mai important ca oricând să reflectăm asupra acestor principii”, a declarat ambasadorul SUA.
”Preşedintele Trump a spus că trebuie să spunem ce gândim, dar întotdeauna să urmărim solidaritatea. Atunci când SUA este unită este de neoprit. Familia mea a suferit din cauza comunismului, însă datorită femeilor şi bărbaţilor curajoşi care şi-au dat viaţa acum 30 de ani, m-am întors într-o Românie prosperă şi liberă”, a amintit diplomatul american.
El a subliniat că  luna trecută cele două state au sărbătorit 140 de ani de relaţii diplomatice bilaterale.
”Avem o viziune comună privind unitatea transatlantică. Astăzi relaţiile noastre sunt mai puternice ca niciodată. SUA rămâne dedicată să consolideze statul de drept în România. Ne-am unit forţele să luptăm cu COVID-19. Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României şi să consolidăm securitatea economică a României”, a subliniat Adrian Zuckerman.
Diplomatul a precizat că Statele Unite vor folosi toate pârghiile pentru a susţine statul de drept, combaterea corupţiei şi a traficului de persoane. Vom avea acţiuni să sprijinim piaţa liberă. ”Preşedintele Ronald Reagan ne-a reamintit că putem persevera în perioade dificile. Mesajul său e mai valabil astăzi ca oricând. Cred în măreţia SUA, cred în măreţia României, cred în măreţia democraţiei, cred că un viitor mai bun este posibil şi sper ca oamenii să fie curajoşi, să apere democraţia. Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună. România nu are prieten mai bun ca SUA, iar Statele Unite nu au un alt prieten mai bun decât România”, a conchis Zuckerman.
sursa foto: Facebook/ Ambasada Statelor Unite la București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bine spus credeti in voi nu in noi

 2. Prietenul asta „cel mai bun” sta la coada la vize! Cu dușmanii cum că comportați?

 3. Toţi oamenii sunt creaţi egali, dar unii, mai putin egali, au nevoie de viza

 4. Se aude si la palatul Elysee sau in Bundestag? Dar la Bruxellas se aude? SUA+Romania=Love. Relansarea economică și securitatea sunt datorate SUA.

  • Miliardele de euroi pentru relansare tot de la țara SUA ne vin, precum și modelul de succes în gestionarea crizei covid.

 5. Frumoase vorbe. Ma bucur ca i-a citat pe presedintii Reagan si Trump pentru ca US Embassy in Romania a fost tot timpul o puiernita pentru extremismul sorosist.

  • „Statele Unite nu au un alt prieten mai bun decât România”

 6. Statele Unite au cumpărat toată producția din următoarele trei luni de remdesivir, unul dintre cele două medicamente ce au dovedit până acum că funcționează contra Covid-19, americanii nelăsând nimic pentru Europa sau restul lumii, scrie Guardian.

 7. Relansarea econimiei romanesti?! Hmmm… Am citit in presa ca Uzina Ford va da afara cateva mii de angajati.

 8. Nu vreau sa mai fim copiii altora! Putem avea politicieni maturi & capabili să ne fac la rându nostru mândri de ei ,de noi!?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.