G4Media.ro

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, o susține pe Kovesi la șefia Parchetului european:…

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, o susține pe Kovesi la șefia Parchetului european: Avem un mare respect pentru capacităţile sale şi credem că este deplin calificată / Derapajele din Justiție ar putea da ocazia Rusiei să profite şi să dezbine

Într-un interviu pentru Europa Liberă, ambasadorul american, Hans Klemm, a declarat că Laura Codruța Kovesi este „deplin calificată” să fie Procuror European și a spus că la Ambasada SUA există „o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească”.

Klemm a mai atras atenția că derapajele din Justiție ar putea da ocazia Rusiei să profite şi să dezbine.

Câteva fragmente relevante din interviul acordat de Hans Klemm pentru Europa Liberă:

Europa Liberă: Care e principala amenințare pe care o percepe Washington-ul în regiune?

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Indiscutabil, Rusia. Există și alte ameninţări: terorism, trafic, infracţionalitate cibernetică şi lipsa securităţii cibernetice, însă, dacă discutăm despre ameninţări pe flancul estic al NATO, în regiunea Mării Negre, cu siguranţă vorbim despre Rusia.

Europa Liberă: Atacurile cibernetice asupra NATO și în general asupra statelor aliate sunt în creștere. Propaganda și dezinformarea par să fi depășit nivelul întâlnit în confruntările clasice. Washington-ul socotește aceste agresiuni ca fiind parte a unui război?

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Sunt activităţi care ne trezesc mari, mari îngrijorări.La Ambasadă, avem o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească şi încercăm să împărtăşim din ce în ce mai mult aceste informaţii cu partenerii noştri din Guvernul României, dar şi cu publicul român. Aşa cum aţi spus, nivelul de propagandă rusă şi încercările de influenţă malignă sunt îngrijorător de ridicate şi suntem foarte bucuroşi de nivelul de rezistenţă la aceste activităţi demonstrat de România.

Europa Liberă: Modificarea Legilor Justiției, decapitarea DNA și găsirea soluțiilor de salvare a politicienilor corupți se suprapun peste mișcările similare din Polonia sau Ungaria. Care sunt riscurile unor astfel de manevre în România?

Ambasadorul SUAHans Klemm: În preambul, Tratatul NATO de la Washington stipulează că toate ţările membre NATO trebuie să urmărească principiile democraţiei, libertăţilor individuale şi statului de drept. Şi Parteneriatul nostru Strategic este întemeiat pe principii similare. Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate şi un efort de a combate infracţiunile şi corupţia din sistemul public. Riscurile pe care le identificăm aici sunt ca România să nu adopte pe deplin aceste principii şi, nereuşind să lupte adecvat împotriva corupţiei, să ofere actorilor care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, o ocazie să profite de acest lucru şi să genereze dezbinare în societatea românească.

Europa Liberă: Credeţi că Laura Codruţa Kovesi merită să fie procuror-șef european?

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Am avut o cooperare excelentă cu doamna Kovesi în perioada în care a fost procuror general şi director al DNA. Din experienţa activităţii noastre comune cu doamna Kovesi, avem un mare respect pentru capacităţile sale şi credem că este deplin calificată pentru postul de procuror-șef european.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Klem de cand vii tu ideii din astea tampe ca de nu e kovesi procuror gen. UE Rusia devine un mare pericol !! Ca si cum Rusii stiu cine e Luluta lui pascu si de teama … bai suli’… nu-ti e rusuline !! Si mai dute inTr-un sictir !!

 2. E unul care,daca si-ar pune o „plancarda” pe care sa scrie „sunt un idiot „ar fi crezut de toata lumea.Lasand ,doar 5 secunde, prostii deoparte e groasa tare cand, la intervale foarte scurte ,suntem avertizati din toate directiile de pericokul rusesc.

 3. Marele Licurici se baga-n seama.
  Poate ajuta cu ceva declarația asta?
  Sta la masa cu guvernul si o susține pe Kovesi.
  Si asta cu Rusia tot o inepție este.
  Ca sa fiu elegant.

  • Klem este cu mandatul gata.
   Ce rost mai are sa dea chiftele la public?
   Trumpf o sa trimita unul mai viclean si mai abil sa-i daca politica aici.
   Si cred ca va avea o alta abordare.
   Mult mai dubioasă.

 4. SUA cunoaste RX-ul Romaniei si totusi ignora tacit atrocitatile si crimele mafiei de stat asupra romanilor cum l-a ignorat pe bin Laden pentru blamarea Rusiei. Datorita implicarii FBI-ului instantele romanesti sunt fortate sa dea dreptate americanilor talhariti de mafia romaneasca. Altfel victimele SUA ar platii cheltuieli de judecata si daune morale.

 5. Ai luat-o cu ” mitilicu’ ” cam devreme!

 6. Klemm este suparat ca prin indepartarea lui Coldea si Kovesi, a pierdut controlul asupra Romaniei. Doamne ce triou de vis faceau astia 3 prin zona Baneasa…Cine stie, cunoaste despre ce vorbesc…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.