G4Media.ro

Ambasadorul Rusiei în SUA: „Atacarea intenționată a unei aeronave rusești în spațiul…

Sursa foto: Facebook / Embassy of Russia in the USA (Посольство России в США)

Ambasadorul Rusiei în SUA: „Atacarea intenționată a unei aeronave rusești în spațiul aerian neutru este o declarație de război împotriva celei mai mari puteri nucleare”

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a declarat că, dacă SUA începe să doboare avioane rusești în spațiul aerian internațional, acest lucru ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, relatează BBC.

Astfel, el a reacționat la cuvintele senatorului Lindsey Graham, care, după incidentul cu drona MQ-9 Reaper, a cerut atacarea avioanelor Forțelor Aeriene ruse în cazul unei amenințări la adresa dispozitivelor americane.

„Atacarea intenționată a unei aeronave rusești în spațiul aerian neutru nu este doar o crimă în conformitate cu dreptul internațional, ci și o declarație deschisă de război împotriva celei mai mari puteri nucleare”, a declarat Antonov, citat de agenția de presă TASS.

Marți seară, Graham (un membru puternic al Partidului Republican, care adoptă o poziție dură față de Rusia și condamnă ferm agresiunea împotriva Ucrainei) a cerut ca Kremlinul să fie tras la răspundere pentru doborârea dronei americane.

În același timp, el l-a criticat pe președintele american Joe Biden pentru că, în opinia sa, a avut un răspuns insuficient de decisiv la ceea ce s-a întâmplat cu MQ-9 Reaper.

„Dacă te apropii vreodată de o țintă americană care zboară în ape neutre, avionul tău ar trebui să fie doborât”, a declarat Graham pentru FoxNews marți seară. „Ce ar face acum [președintele american] Ronald Reagan? El ar doborî avioanele rusești dacă ne-ar amenința instalațiile. Politica externă americană a căzut sub podea”.

„Slăbiciunea duce la provocare”, a adăugat Graham. „Ei știu că pot scăpa nepedepsiți”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Numai ruȘȘii au voie să facă ce le trece prin căpățână pentru că, nu-i așa, „sunt cea mai mare putere nucleară”. Să zicem spasiva că nu le trece prin cap să adere toată Europa la CSI.
    Și dup-aia se miră (prefăcut) că lumea are puternice sentimente rusofobe.

  2. Data viitoare, interlopii gargaragii de la Moscova vor vedea cum un avion apropiindu-se de drona americană va fi lichidat! Ei au voie să doboare pe alții! Ce mentalitate de interlopi pe ei, in locul SUA după declarația asta aș fi închis ambasada Rusiei din SUA!

  3. Si atacarea unei aeronave americane in spatiul aerian neutru, cum tocmai s-a intamplat, nu echivaleaza cu o declaratie de razboi. Doar atacarea uneia rusesti 🤣.
    Oare ei se aud cand deschid gura?