G4Media.ro

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, întâlnire cu judecători ai Curții Supreme…

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, întâlnire cu judecători ai Curții Supreme a Statelor Unite: Am discutat despre relația România-SUA cu judecătorul Stephen Breyer, care are rădăcini transilvănene

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a avut o întâlnire cu judecători ai Curții Supreme a SUA, unde a discutat cu un judecător care, potrivit lui Muraru, are origini transilvănene.

„Onorat să îi cunosc pe doi dintre titanii sistemului de justiție American – în cadrul unei întâlniri cu judecătorul Stephen Breyer, în timpul căreia ni s-a alăturat și judecătorul Samuel Alito, ei fiind doi dintre cei nouă membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite.

Am avut o conversație extrem de plăcută cu judecătorul Breyer, care are rădăcini românești, mai precis transilvănene – străbunicul lui patern a emigrat din România în Statele Unite, unde s-a stabilit în Cleveland, Ohio. Stephen Breyer s-a născut însă în San Francisco, California”, a scris Muraru într-o postare pe Facebook.

Diplomatul român a mai precizat că a discutat cu judecătorul Breyer despre relația România-SUA și despre o comunitate de români stabilită recent în Cleveland.

„Am discutat și despre relația dintre România și Statele Unite, care indubitabil se află într-un punct de climax, iar unul dintre cele mai importante noduri de legătură ale parteneriatului nostru bilateral este angajamentul comun față de securitatea și prosperitatea transatlantică. Am vorbit și despre vizita pe care am făcut-o recent în Cleveland, acolo unde s-au stabilit printre primele comunități de români din Statele Unite.

I-am transmis judecătorului Breyer faptul că Statele Unite au susținut parcursul democratic al României, care a început în urmă cu 30 de ani (chiar înainte, prin intermediul posturilor de radio Europa Liberă și Vocea Americii) – în Statele Unite am găsit de la debutul nostru democratic un partener care ne-a ajutat în procesul de consolidare a drepturilor și libertăților câștigate. În fine, printre afinitățile noastre comune, pregnant este respectul pentru statele noastre, pentru democrație și pentru statul de drept”, a mai spus Andrei Muraru.

Sursa foto: Facebook / Andrei Muraru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Un linge blide pentru orice.

 2. Vize USA înainte de primirea în Schengen cu justiţia în pioneze.

 3. – g4media, rog deschideti un cont pentru starngere fonduri din care sa-si cumpare si ambasadorul nostru niste țoale mai acatarii …
  – functie de depuneri, ii luam costum si americanului…

 4. De un booster suplimentar de la Pfraier, n ați discutat?

 5. „rădăcini transilvănene” – mai ceva ca Petre Roman.
  Totuși de remarcat faptul ca domnul ambasador s-a întâlnit cu reprezentanții ambelor curente, progresist (Breyer) și conservator (Alito). Nu se știe dacă va avea nevoie vreodată de susținere de acolo. 2024? 2029? In tandem cu fratele geamăn pe model polonez (kaczinsky)?

 6. A spune că are rădăcini transilvănene e un soi foaaarte subtil de xenofobism ce cu greu se pretează unui ambasador.

  Cu alte cuvinte „ai lor” sunt la rădăcină tot „ai noștri”, deci sunt de încredere (!?)

 7. Frumoos, poza e minunata cum le ia fata domnul ambasador :), parca s-a mai implinit un pic asa…
  3,2,1….vrem si comunicatul de la geamanul minifenechiu, ala ramas in tara, sigur a mai luptat si asta de-aici pe undeva pentru tarisoara.

 8. …Si despre desființarea Secției Speciale ce le-ati spus, domnule ambasador?!

 9. ai ajuns ambasador lingaule

 10. Ce ziceți de un sistem de justiție așa cum este în SUA , nu credeți că ar fi benefic și în Romania ?