G4Media.ro

Ambasadorul Italiei în România: Bucătarii nu pot salva lumea, dar pot fi…

Sursa foto: Facebook Errico Porzio

Ambasadorul Italiei în România: Bucătarii nu pot salva lumea, dar pot fi exemple foarte bune / Meniul italian este „nu doar bun pentru sănătate, dar şi pentru planetă” / El a deschis Săptămâna Bucătăriei Italiene din România

Bucătarii nu pot salva lumea, dar pot fi exemple foarte bune, a declarat, luni, ambasadorul Italiei la Bucureşti, Alfredo Maria Durante Mangoni, în cadrul unei conferinţe de presă care a prezentat „Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume”.

Evenimentul se desfăşoară între 14 şi 20 noiembrie şi cuprinde cursuri pentru profesionişti din industria alimentară, meniuri speciale şi reduceri în restaurante cu specific italian din România, cursuri despre secretele celebrelor pizza sau panettone, a arătat diplomatul.

El a spus că meniul italian este „nu doar bun pentru sănătate, dar şi pentru planetă”

„Aceasta este provocarea pe care industria alimentară o întâmpină şi pe care va trebui să o şi câştige. Industria alimentară italiană a întâmpinat multe provocări în ultimele decenii şi le-a înfruntat cu succes”, a spus ambasadorul. El a adăugat că, în prezent, bucătarii care sunt preocupaţi de impactul meseriei lor asupra naturii sunt „exemple optime”. 

Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub semnele convivialităţii, sustenabilităţii şi inovaţiei, elemente care sunt, a spus ambasadorul, „ingredientele bucătăriei italiene”. El a amintit că anul trecut evenimentul a reunit 300 de sedii diplomatice din peste 100 de ţări, care au organizat peste 1.600 de evenimente.

„Într-o ţară precum România, graţie relaţiei bilaterale privilegiate şi schimburilor fructuoase între cele două comunităţi, bucătăria italiană este deja cunoscută şi apreciată”, a spus ambasadorul Italiei.

Nici Italia nu agreează etichetele semafor

El a vorbit de recentele propuneri privind etichetarea produselor. „Şi în acest context Italia, alături de România, luptă la nivel european pentru a combate sistemele de etichetare a produselor bazate pe algoritm sau ‘în semafor’, care îl înşală pe consumator şi care nu furnizează o informaţie corectă în ceea ce priveşte calitatea produsului”, a arătat Alfredo Maria Durante Mangoni, potrivit traducerii oficiale.

Maestrul bucătar Giacomo Devoto, originar din Sarzana, Liguria, este invitatul special al ediţiei din România a Săptămânii Bucătăriei Italiene din România. Şi în Cluj-Napoca vor avea loc evenimente cuprinse în Săptămâna Bucătăriei Italiene. 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. oaie,in orice moment in cizma sunt un milion de sclaveti romani, satui pana peste cap de paste, pizza, si branza la suta de grame cu eticheta mai mare decat continutul

    • Nu stiam ca munca este considerata sclavie, probabil ca esti un nenorocit de bugetar sau pensionar beneficiar de pensie speciala. Acei romani care sunt „sclaveti” pot sa se intoarca in Romania, aici sclavia este mai dulce.

  2. Se ne explice si noua domnul ambasador cum e ok pt natura cresterea a sutelor de miliarde de animale pe planeta asta