G4Media.ro

Ambasada Suediei, mesaj despre populația de cormorani, aluzie la afirmațiile lui Petre Daea…

Ambasada Suediei, mesaj despre populația de cormorani, aluzie la afirmațiile lui Petre Daea din Parlamentul European

Ambasada Suediei a postat, duminică, pe Facebook, un mesaj în care precizează că Suedia are una dintre cele mai mari populații de mari cormorani din Europa. Postarea misiunii diplomatice vine după discursul incoerent al ministrului Petre Daea din Comisia pentru pescuit a Parlamentului European.

„Suedia are una dintre cele mai mari populații de mari cormorani din Europa. Potrivit datelor Direcției Generale pentru Mediu a Comisiei Europene, populația de reproducere a Phalacrocorax carbo sinensis din Suedia a fost estimată la 40.598 de cuiburi ocupate în 2012, împărțite în 169 de colonii“, este mesajul postat de Ambasada Suediei.

Internauții au postat comentarii ironice, întrebând, între altele, câte piscine au sau dacă în Suedia, din cauza climei, cormoranii stau în saune, nu la piscină.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a vorbit, în Comisia pentru pescuit a PE, despre cormorani având un discurs incoerent şi nereuşind să răspundă întrebărilor puse de europarlamentari.

„Sunt o serie întreagă de restricţii care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (…), dar sunt şi momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistenţă. A se vedea populaţiile de cormorani. Am discutat cu comisarul Vella, a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulţi. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ şi un sector complementar”, a declarat ministrul.

„Vă spune un om care înţelege furtuna Brexitului dar înţelege şi furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura şi nu găseşte soluţii pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge şi situaţia o dictează”, a fost o altă declaraţie a lui Daea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cormoranii infractori fac baie in piscinele romanesti.

 2. Subtil. Isi bate p**a ambasada suediei de lichelele pzdiste cu orice ocazie.

 3. Acest mosneag senil ne face de rusine prin Europa el a crezut ca merge la vreo sezatoare prin satele din tara. In loc sa se preocupe de problemele reale ale agriculturii si ale satului romanesc el bate campii. Satele tot mai imbatranite tinerii pleaca din tara si nu se mai intorc iar tot felul de mafioti pun mana pe miliardele de euro din agricultura. Satele se caracterizeaza prin saracie crunta lipsa locurilor de munca sclavie drumuri de pamant copii fara viitor abandonuri scolare din lipsa banilor scoli vechi cu Wc in curte fara apa curenta . Nea Daea se zbate ptr clientela sa politica si ptr mafioti. Stiti ca subventia in zonele unde sunt cormorani este de peste 300€ ? In agricultura subventiile depasesc orice imaginatie subventii in zone cu gasca cu gat rosu cormorani tot felul de fluturi etc bani sifonati din agricultura (cititi situri agricole sa vedeti ce scheme de plata si subventii) miliarde de euro care nu nu mai ajung in agricultura. Terenuri necultivate care sunt declarate cultivate in teren sunt necultivate stau cu crotalele in sertar la animale ce demult au ajuns salam iar cineva incaseaza subventii fraude cu fonduri europene cazuri dovedite in instanta dar sunt mii de cazuri nefescoperite .Daea sa plece si sa ne lase.

  • Daea e caz patologic, trebuie dus de urgenta la spitalul 9. Si in drum sa l ridice si pe necrofilul de valcov

  • Oricum, fata de Budai, macar a fost coerent si a facut show cu metaforele lui!

  • Budai mai avea putin si facea infarct.

 4. Sa mearga la piscina din Belina, sa faca o baie, daea cormoranul!

 5. Asta a distrus satele din tara a distrus sma cap ias sistemele de irigatii tot. Acum au venit tot felul de hoti atrasi de subventiile f mari . patronii veniti vor numai zilieri fara forme legale . au disparut locurile de munca fermierii vor sezonieri prost platiti . ce facem in rest ? Satele se zbat in saracie lucie in timp ce fermierii se scalda cu cormoranii in piscine in miliarde in vile de lux masini scumpe si concedii extravagante.

 6. Aluzia lui daea a fost alta, guvernul psdist pregătește taxa de cormoran pt cei cu piscine, taxa care va varia in funcție de câți cormorani se bălăcesc in respectiva piscina. 🙂