G4Media.ro

Ambasada Rusiei în Letonia, „indignată” de decizia de a suspenda protecția monumentelor…

Ambasada Rusiei în Letonia, „indignată” de decizia de a suspenda protecția monumentelor sovietice din țara baltică

Ambasada Rusiei în Letonia se declară „indignată„ de decizia autorităților de la Riga de a suspenda protecția monumentelor sovietice aflate în țara baltică.

„Suntem indignați de decizia Saeima letonă de a suspenda în mod unilateral articolul 13 din Acordul interguvernamental ruso-leton din 30 aprilie 1994, care prevede că partea letonă trebuie să protejeze, să întrețină și să aibă grijă de monumentele comemorative.

Acest pas trădător și nejustificat nu are nici un temei moral, nici legal și constituie o încălcare flagrantă a principiilor și normelor universal recunoscute ale dreptului internațional, inclusiv a dispozițiilor acestui tratat”, afirmă ambasada Rusiei, într-o declarație.

Potrivit sursei citate, decizia „demonstrează în mod clar pentru întreaga comunitate internațională responsabilă adevărata față a elitei politice din Letonia modernă: cinism, standarde duble, o respingere completă a modalităților civilizate de soluționare a problemelor interstatale și un dispreț nerușinat față de principiile fundamentale ale dreptului internațional”.

În urmă cu o zi, parlamentul leton a votat că protecția monumentelor sovietice va fi suspendată până când forțele rusești vor părăsi Ucraina. Deputatul Krista Baumane a declarat că monumentele sunt simboluri ale ocupației rusești și ale crimelor rusești din Ucraina.

Un număr mic de parlamentari s-a opus, spunând că acestea sunt monumente comemorative pentru victoria asupra nazismului în cel de-al doilea Război Mondial și nu au nimic de-a face cu conflictul actual.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. De indignare să părăsească Letonia! 😄

 2. Rusia distruge tot în Ucraina muzee, teatre, școli, spitale, biserici, clădiri de patrimoniu cultural, etc.
  Ce drept moral are Rusia să judece ce face o țară pe teritoriul ei?

  • Scria acolo de ce e indignata! Exista un tratat pe care aia il incalca, asa cum si Ucraina a incalcat tratatul de la Minsk!
   Stergeti spumele si ia.o de la inceput!

 3. Rusia omoară mii de civili în Ucraina și tot Rusia se dă indignată?

 4. Asa va trebuie rusi nenorociti, daca voi nu respectati dreptul international decat cand va convine de ce va asteptati sa il respecte altii cand este vorba despre voi? Bravo Letoniei!

 5. Cert este că printre cei care zac prin cimitirele „eroilor” ruși de prin țară, sunt mulți „eroi” care au vio lat femeile din țară, au furat și au ucis căci doar la asta se pricep cel mai bine „eroii” ruși.

 6. Cert este că printre cei care zac prin cimitirele „eroilor” ruși de prin țară, sunt mulți „eroi” care au vio lat femeile din țară, au furat și au uc is căci doar la asta se pricep cel mai bine „eroii” ruși.

 7. ramane de vazut, de analizat si de studiat, cate dintre aceste monumente dedicate „socialismului”, sunt dedicate defapt altor fapte catalogate drept „socialiste” de catre regimurile totalitare care sugruma Rusia de aproape 100 ani.

  • Nici nu era nevoie de legiferare.!Toate popoarele ,indiferent cărui cult aparțin,au genetic,respect pentru statui,cruci.Daca nu le pui o floare,măcar în pace Lăsa-i să se odihnească.ISUS ,in marea lui MILA, ar spune,PARINTE al UNIVERSULUI, IARTA-I ,căci nu știu ce fac!!!

 8. sa suuuga pixu!

 9. Ete mă cine sau găsit sa vorbească de moralitate,cei care au atacat o țară liberă și suverană .

 10. Tupeu porcesc.

 11. Le protejeaza prin topire.

 12. „Tupeu porcesc” = Tupeu porcoRUSesc

 13. De ce sa protejeze ‘monumentele’ ocupanților ruși??
  In Al Doilea Război Mondial Rușii au invadat și ocupat Letonia, pana in 1991. Ce țara normala ar proteja monumentele invadatorilor? Pot sa își ia rușii monumentele și sa și le bage in cur. Moarte rușilor