G4Media.ro

Amazonia, noul aqua-park din Timișoara se va deschide în 31 martie /…

Sursa foto: Tion.ro

Amazonia, noul aqua-park din Timișoara se va deschide în 31 martie / Investiție de peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile

Noul aquapark din Timișoara, care se dorește a fi o concurență la celebrele băi din Ungaria, este gata de inaugurare, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Aquaparkul construit pe locul fostului stadion UMT se numește Amazonia, având în vedere că interiorul a fost amenajat cu ornamente și decorațiuni care amintesc de o junglă.

Deschiderea va avea loc în 31 martie, au anunțat reprezentanții firmei care au construit centrul spa și wellnes. În această săptămână se face ultimele probe generale, în care toate bazinele, cu echipamente, tobogane și jocuri, sunt puse în funcțiune la capacitate maximă.

Amazonia îi așteaptă pe timișoreni cu bazine interioare cu peste 1.700 metri pătraţi de luciu de apă, cu diferite atracţii şi cu primele tobogane indoor din regiune, bazine cu ape termale, un spa, o clinica de fizioterapie, un restaurant şi multe alte activităţi care vor face plăcută petrecerea timpului liber.

Proiectul se ridică la peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

În 2022, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest au oferit primele detalii despre proiectul finanțat cu ajutorul Programului Operațional Regional 2014-2020.

„Timișorenii nu vor mai fi nevoiți să meargă în Ungaria, ca se bucure de un parc acvatic modern. Fostul ștrand UMT se transformă cu ajutorul fondurilor europene. Aici ia naștere un parc acvatic cu mai multe zone care va îndeplini funcții de agrement, tratament și sport”, au precizat atunci reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...