G4Media.ro

Alunecare de teren la Azuga, lângă pârtia de schi Sorica. 125 de…

Alunecare de teren la Azuga, lângă pârtia de schi Sorica. 125 de persoane au fost evacuate

O alunecare masivă de teren s-a produs vineri noaptea în localitatea Azuga (Prahova), lângă pârtia de schi Sorica, şi a obturat albia cursului de apă Azuga, existând riscul blocării albiei şi înregistrării de inundaţii, anunță Agerpres.

„Echipele Administraţiei Naţionale Apele Române sunt în teren. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Prahova s-a deplasat la faţa locului pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor de intervenţie în regim de urgenţă. Din primele informaţii situaţia se prezintă astfel: Alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a obturat albia pe o lungime de 70-80 metri şi are o înălţime de aproximativ 3 metri”, a scris ministrul Mediului, Costel Alexe.

„Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuaţi – 125 persoane. Masa alunecării conţine şi material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat”, a mai menţionat ministrul.

Potrivit acestuia, SGA Prahova va deplasa în zonă un excavator cu braţ lung şi un buldozer, urmând ca ulterior să creeze un deversor natural prin ebulmentul alunecării, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apei râului Azuga

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. rezultatul a 30 de ani de defrisari cu concursul politicienilor dar si al cetatenilor care s-au facut ca nu vad sau s-au multumit sa fure si ei cate putin, asa cum se fura in comunism
    Masacrarea padurilor de catre Holzindustrie Schweighofer a fost pusa la cale de PSD si incurajata de celelalte partide. Iliescu l-a decorat pe Gerald Schweighofer cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler doar dupa un an de la inceperea afacerilor lui in tara.

  2. hai PNL e randul tau la defrisari

  3. Incredibili comentatorii de aici. De o viata locuiesc in Azuga si nu am vazut vreodata un singur copac taiat din zona respectiva (nici nu prea au cum pentru ca zona se vede din oras si e cam greu sa se ascunda). Plus de asta, zona este extrem de abrupta, niciodata nu am avut curaj sa urcam pe acolo cand eram copii. Sunt 99% sigur ca s-a produs dezastrul din cauze naturale.
    Da, se taie copaci si la Azuga insa niciodata acolo in oras unde vede toata lumea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.