G4Media.ro

Alți trei elevi de la Colegiul Gheorghe Lazăr au fost depistați cu…

Alți trei elevi de la Colegiul Gheorghe Lazăr au fost depistați cu meningococi, după moartea colegei lor, arată Ministerul Sănătății care a dezinformat public în urmă cu două zile

Trei elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București au fost depistați de către Direcția de Sănătate Publică drept purtători de tulpini meningococice, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății primit de Edupedu.ro. Comunicatul vine după ce, pe 22 aprilie, același minister anunța că ”toate probele exudat luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazăr au ieșit negativ”. De fapt, unul dintre tinerii care erau colegi cu eleva decedată săptămâna trecută avea o tulpină periculoasă descoperită la primul control, și despre care abia acum ministerul anunță că i-a fost aplicat un tratament chimio-profilactic imediat. Alte două persoane, elevi ai colegiului, ar fi „purtători pozitivi”, aceste persoane mergând din proprie inițiativă pentru testare, spune Ministerul.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

“În data de 18 aprilie, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a testat 61 de elevi și 10 profesori ai liceului din Capitală unde frecventa cursurile tânăra care a decedat în urma unei meningite meningococice fulminante.

În cazul unuia dintre elevii testați, rezultatul a fost pozitiv pentru Neisseria meningitidis. Tulpina a fost izolată cu dificultate, ceea ce este caracteristic pentru tulpinile fără capacitate patogenă. De asemenea, menţionăm că elevul nu a fost în contact direct nemijlocit cu eleva decedată. În data de 18.04.2019 i s-a administrat tratamentul chimio-profilactic imediat, în doză unică. În urma comunicării rezultatelor analizelor de laborator privind starea de purtător clinic sănătos şi având în vedere contextul epidemiologic la data respectivă (tulpină virulentă), elevul a fost retestat cu exudat nazo-faringian şi i s-a administrat tratamentul necesar stării de purtător, tratament instituit de specialiştii Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. După tratament se va repeta exudatul nazo-faringian. (…)”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu e nevoie de vaccinare – ne-a asigurat trompeta de serviciu psd, Sorina Pintea. Probabil că nici când vor fi 100 de decese, carierista CRIMINALA de la Sanatate va spune aceleasi tâmpenii. O incompetenta inhaitata cu Ciuma Rosie nu poate proceda altfel.

  2. Cam asa se face când vrei sa sperii lumea, iei o analiză al cărei rezultat nu are nici o utilitate. Se cheamă „portaj”. Felicitări, DSP!