G4Media.ro

Allen Coliban, primarul Brașovului, despre Festivalul Cerbul de Aur: Un festival de…

Allen Coliban, primarul Brașovului, despre Festivalul Cerbul de Aur: Un festival de casă. Ar trebui reinventat, regândit. Un eveniment de tradiţie mult prea puţin adus în ton cu nevoile culturale ale Braşovului /TVR: Nimeni nu poate interveni în modificarea lui

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, afirmă că Cerbul de Aur a devenit în ultimii ani ”un festival de casă”, care aduce prea puţine beneficii oraşului, în comparaţie cu bugetul de 2 milioane pe care Primăria şi Consiliul Judeţean îl alocă.

Coliban consideră că evenimentul ”ar trebui reinventat, regândit, redimensionat, reamplasat, ceva făcut cu el”, întrucât este ”prea puţin adus în ton cu nevoile culturale ale unui oraş ca Braşovul”.

Coliban afirmă că cele mai multe dintre locurile la festival sunt date ”protipendadei” şi cere TVR să spună câte bilete sunt efectiv scoase la vânzare.

TVR a transmis că Cerbul de Aur este un concept şi brand al Televiziunii Române şi că nimeni nu poate interveni în modificarea lui, deci nici primarul ales al Braşovului. ”Tradiţia înseamnă continuitate”, conchid reprezentanţii televiziunii publice.

Allen Coliban a vorbit, vineri seară, într-un mesaj video pe Facebook, despre Cerbul de Aur.

 • ”Acest eveniment de tradiţie din Braşov ar trebui probabil reinventat, regândit, redimensionat, reamplasat, ceva făcut cu el pentru că felul în care s-a prezentat Cerbul de Aur în ultima perioadă – ca un festival de casă, cu o cheltuială de la bugetele locale de aproximativ 2 milioane de lei nu are… – dacă măsurăm beneficiile, dacă este să facem o dezbatere. Provoc pe oricine – şi din TVR, şi public, şi admiratori ai festivalului, şi critici să participe la această dezbatere şi să înţelegem care sunt beneficiile pe care le aduce un astfel de eveniment”, a afirmat primarul din Braşov.

Potrivit acestuia, evenimentul nu justifică bugetul alocat anual de Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean.

 • ”Din datele financiare, vorbim de un buget de aproximativ 2 milioane de lei, un eveniment care are mare parte din locuri date ca invitaţii şi protocoale şi tot felul de bilete gratuite pentru protipendadă, politicieni şi o întreagă pătură care şi-ar putea permite aceste bilete şi un nr de bilete pe care aş vrea şi eu să le aud din gura celor de la TVR. Vreau şi au să aud care sunt beneficiile şi care este costul, puse amândouă în balanţă”, a mai afirmat Allen Coliban.

Acesta a precizat că este părerea sa personală, pe care o susţine, dar că după dezbatere, Braşovul va trebui să ia o decizie.

 • ”Din perspectiva multor braşoveni, Cerbul de Aur este un eveniment de tradiţie, drag braşovenilor, dar mult prea puţin adus în ton cu nevoile culturale ale unui oraş ca Braşovul. Este o părere personală, pe care mi-o susţin, voi participa în orice dezbaterepe această temă, voi veni cu studii şi cifre suplimentare în perioada următoare şi la final vorbim despre o decizie pe care Braşovul ar trebui să o ia”, a mai afirmat primarul din Braşov.

Festivalul Cerbul de Aur a debutat în 5 martie 1968. După patru ediţii consecutive a fost suspendat până în 1992.

Ediţia 2020 a fost anulată din cauza pandemiei generate de noul coronavirus.

Referitor la Festivalul Cerbul de Aur, TVR a transmis următoarele precizări:

”1. Cerbul de Aur este un concept şi brand al Televiziunii Române. Nimeni nu poate interveni în modificarea lui. Deci nici primarul ales al Braşovului.

2. Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a contribuit la faima Braşovului, pe plan intern şi internaţional, mai mult decât orice altă manifestare culturală. Şi la bunăstarea acestui frumos oraş. Ar trebui să dezvoltăm aceste direcţii în beneficiul tuturor.

3. Cerbul de Aur a fost întotdeauna rezultatul unui parteneriat tradiţional, puternic şi pozitiv, între Televiziunea publică, Ministerul Culturii, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Braşov. Televiziunea Română rămâne în aşteptarea unui dialog aplicat, constructiv şi deschis despre potenţialul generos şi continuitatea acestui Festival. De altfel, managementul TVR va include organizarea acestui Festival în proiecţia bugetară a anului viitor.

4. Şi pentru că a fost menţionat cuvântul ”tradiţie” vă reamintim că Cerbul de Aur este singurul Festival din România, transmis in direct, cu o istorie de peste şaizeci de ani şi cu un palmares de nouăsprezece ediţii. Este unul dintre primele festivaluri de interpretare din Europa. La ei, organizatorii, miniştrii, primarii, nu se ating de conceptul acestora, locaţiile sunt consacrate şi nimeni nu se gândeşte la înlocuirea lor. Ci la dezvoltarea lor. Tradiţia înseamnă continuitate”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Cerbul de Aur ar trebui desfiintat! Este un eveniment care nu este rentabil, un mare minus de bani in bugetul public. Sa se puna accentul pe lucrurile cu adevarat utile: autostrazi, spitale, scoli si alte proiecte de infrastructura. De circ ne-am saturat.

  • Genul muzical promovat de festival are priza doar la pensionari. TVR arvtrebui sa fie un post NATIONAL, nu doar al pensionarilor.
   Si nu inteleg ce „traditie” apara cu rez3rvarea marii majoritati a locurilor pentru pile si protocoale! Pe bani publici!

 2. Are dreptate Funeriu: Demisia, și o noua candidatura altfel vei fi considerat un impostor fără cuvânt!

 3. Are dreptate Funeriu: Demisia, și o noua candidatura altfel vei fi considerat un impostor fără cuvânt! Toată viata.

  • Funeriu este cel mai complexat politician român din peisajul ultimilor 30 de ani
   Nimic din ce spune el nu poate fi valid
   Daca omul ăsta spune heliocentrism trebuie să revizuit heliocentrismul
   In halul asta e de dus
   Are nevoie de internare de tratament …de cu totul și cu totul altceva decât să posteze păreri și opinii

   Iar Allen are nevoie de o sansa . A doua. I o vor acorda cei care stiu ce e aia. Cei cu miez, care nu au trecut degeaba prin viață

 4. Brașovul are alte priorități, nu „zdringhi-zdringhi” în buricul târgului. Cerbul se poate ține și pe Stadionul Tineretului sau la Teatrul Dramatic. Centrul istoric trebuie să rămână curat, nealterat de fiare și de pomanagii de la T.V.R. care-și aduc gratis toate neamurile și prietenii ca „V.I.P.”-uri aici.

 5. Punem pariu ca daca l-ar organiza PRO TV ul sau Antena 1 ar face o cu jumatate cheltuieli si benefiii de zece ori mai mari. Dar na, continuitate inseamna si sa furi constant.

 6. Din precizările tvr se vede cat de depășiți si anacronici sunt.

 7. Pai sa il faca cu house si ceva de clubbing, si iese bine.
  Sau cu manele… :-)))

 8. TVR spune ca e conceptul lor si fac ce vor? Pai atunci sa bage ei 2 mil de lei si sa-l caute pe primarul BV sa le dea autorizatie pt eveniment in aer liber.

 9. Eu unul il vreau pe Allen Coliban in noul spot “o Romanie fara hotie” al colegilor lui de la USR-PLUS… clipul pare pustiu fara el…

  • Falsificarea unui CV tot hotie inseamna.

  • Am intrat pe articol special sa ii citesc pe cei care se vor luate allen și nu vor discuta on topic.
   Sunteți mult mai puțini decât decât credeam… Semn ca fierea/ veninul nu sunt atât de prezente cât am crezut
   Un mesaj pentru voi: omul va face treabă la Brașov și va fi votat cu un număr mult mai mare de voturi peste patru ani. Să vă întrebați atunci ce ați greșit în momentul ăsta.
   (Nu are sens să vă explic eu acum ce pentru că veți împroșca și mai mult venin, dar fi interesant pentru evoluția voastră să vă puneți acea întrebare după ce rezultatele vor apărea . Un mic hint, totusi: alb gri negru. Nuante. )

  • Scuze pentru erorile apărute din dictarea pe telefon
   Nu am editat apoi cu suficientă atenție așadar scuze

  • Hotii „nostri” nu sunt ca hotii „lor” si merita a doua sansa. Bineinteles, nu ma asteptam la altceva. Va spus cineva azi ca sunteti niste ipocriti?

 10. Nimeni nu poate interveni în modificarea lui? Serios?! Păi atunci să-l facă din banii lor. Cred că TVR a uitat că este o televiziune finanțată din bani publici.

 11. Probabil vrea să aduca trupe de hipstari leșinati și cântăreți trans

 12. Nu am auzit de Legea Cerbului de Aur!

 13. History Culture: DA ..DA…Premiul 1 MONIca….Cristina Aquillera .. plooa…Invitat speciali GIpsy Kings…Si in juriu nu era IONUTZ a” lu” CRITACHE… (sursa TVR )

 14. Sunt multi in audienta, dar biletele sunt date de pomana. Nici macar nu stim daca ar avea succes in conditii normale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.