G4Media.ro

Alina Gorghiu (PNL) cere Primăriei Sectorului 5 să ridice din fața Senatului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alina Gorghiu (PNL) cere Primăriei Sectorului 5 să ridice din fața Senatului un panou publicitar pentru pariuri sportive / Tocmai Gorghiu ”a îndulcit” o lege a unui coleg liberal care viza interzicerea reclamei la pariuri

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a cerut luni Primăriei Sectorului 5 să ridice din faţa Senatului un panou publicitar al unei firme de pariuri sportive, pe motiv că reclama e văzută de copii. Pe de altă parte, tocmai Alina Gorghiu a depus în februarie o serie de amendamente care diluează serios un proiect de lege depus de Adrian Cozma (PNL) și care ar fi interzis complet reclama la pariuri și jocuri de noroc.

„Cer Primăriei Sectorului 5 ca, în următoarele 24 de ore, să ia din faţa Senatului acest panou ostentativ! Intrarea principală a Senatului, A1, este cea prin care sute de copii intră zilnic. Chiar azi, când am ajuns, erau 100 de copii pe treptele Senatului. Pe 1 iunie vor veni aici mii de copii. N-aş vrea ca aceştia să vadă această reclamă. Jocurile de noroc/păcănelele dau o dependenţă absolut catastrofală pentru tineri. Am văzut unde poate duce şi câtă suferinţă poate genera. Cer administraţiei locale să rezolve această problemă!”, a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Comisiile juridică și de cultură din Senat au aprobat amendamentele semnate de Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu, care permit în continuare reclamele în spații publice pe suprafețe mai mici de 30 metri pătrați (adică sub 6×5 metri – ceea ce înseamnă majoritatea panourilor publicitare din România), potrivit documentului furnizat de inițiator.

De asemenea, amendamentele permit difuzarea de spoturi publicitare la pariuri pe timpul nopții la radio și TV (între orele 23.00 și 06.00), precum și difuzarea la orice oră de inserturi grafice cu reclamă la pariuri în timpul transmisiilor sportive în direct.

Cum justifică Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu faptul că vor să permită în continuare ca orașele să fie înțesate de reclame la pariuri?

  • Eliminarea în totalitate a formelor de comunicare comercială audiovizuală pentru activitățile de jocuri de noroc, inclusiv pentru cele desfășurate de companiile licențiate potrivit legii române și supravegheate de autoritățile române ar avea un impact negativ semnificativ asupra eforturilor statului român de a asigura protecția jucătorilor români și de a crea un mediu sigur pentru desfășurarea acestor activități” – motivarea amendamentelor

Deputatul PNL Adrian Cozma a reacționat după ce colegii săi de partid au diluat proiectul său legislativ care, în forma inițială, interzicea orice formă de publicitate pentru pariurile sportive.

”Consider că legea se diluează și nu își atinge efectul avut în vedere dacă aceste amendamente ar rămâne și la Camera Deputaților. Sper totuși că la Camera Deputaților legea va fi votată în forma pe care am depus-o. Eu susțin în continuare proiectul inițial, care a fost semnat de altfel de peste 80 de deputați”, a declarat Adrian Cozma pentru G4Media.

Întrebat dacă a primit vreo explicație de la colegii de partid legată de modificări, Cozma a spus: ”Nu ne-au spus de ce au depus amendamentele. Înainte de a depune proiectul, am cerut vot în grupul liberal de la Camera Deputaților, unde tot grupul PNL a susținut proiectul, împreună cu liderul de grup. Probabil nu au înțeles scopul proiectului. Ridică semne de întrebare faptul că 14 semnatari PSD și-au retras semnăturile. E foarte interesant de aflat de ce. Știm că e o industrie cu mulți bani și multe interese”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Prin alte zone adica nu trec sute de copii , adolescenti care vad zi de zi mesh uri imense cu aceste mizerii de reclame la case de pariuri? Din cauza voastra personajele din aceste mesh uri au devenit modele pentru tinerii tarii