G4Media.ro

Alina Gorghiu, atac la conducerea ANRE: Se stă pe bani mulţi acolo.…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Alina Gorghiu, atac la conducerea ANRE: Se stă pe bani mulţi acolo. Chiar 15.000 de euro. E foarte simplu, tu, ca instituţie de reglementare, să taci şi să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei

Alina Gorghiu spune despre criza din domeniul energiei că este „poate cel mai dureros subiect al acestei perioade” pentru că afectează absolut toate statele și că ANRE a avut în ultimele luni „o tăcere nejustificată”. Ea a subliniat în emisiune la Prima TV că angajaţii ANRE „stau pe bani mulţi”.

„Virgil Popescu conduce acest comitet, fiind împuternicit de premier, numai că din acest comitet fac parte şi nişte instituţii, de altfel singurele care au printre atribuţii reglementarea pieţei energetice: ANRE-ul. Acest ANRE a avut în ultimele luni o tăcere… cum să-i spun eu? I-aş spune vinovată, o tăcere în acelaşi timp nejustificată, ştiţi, pentru că se stă pe bani mulţi la ANRE. Chiar 15.000 de euro. Preşedintele acestei instituţii, domnul Chiriţă, colegul PSD din coaliţie, ar fi trebuit să asume nişte poziţii. Ştiţi, e foarte simplu tu, ca instituţie de reglementare să taci şi să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei. Problema e că la final, când tragi linie, toată coaliţia răspunde pentru stângăcii, pentru întârzieri. Noi putem discuta pe text legal şi pe atribuţii. Cel care avizează orice proiect de ordonanţă, cel care reglementează piaţa de energie este ANRE-ul, prin acel comitet, că au şi ei un comitet în interiorul ANRE, iar finanţarea bugetară a măsurilor pe care ANRE-ul le propune cu ajutorul Ministerului printr-o ordonanţă o face Ministerul Finanţelor”, a afirmat  Gorghiu duminică, citată de news.ro

Gorghiu îi ia apărarea ministrului Energiei Virgil Popescu, apreciind că „a decontat ca imagine” suportând consecinţele crizelor din acest domeniu, și că acest lucru „este incorect”.

„Aştept ANRE-ul să-şi onoreze fişa postului şi să vină în comitetul interministerial cu propuneri bune pentru sectorul energetic. Aştept Ministerul Finanţelor, care face parte de asemenea din acest comitet, să vină cu impactul acelor măsuri pe care ANRE-ul le poate propune, împreună cu ministerul Energiei, cu tot Guvernul să putem veni cu soluţia faţă de populaţia care aşteaptă”, mai spune Gorghiu, citată de news.ro

Ea aminteşte că liberalizarea pieţei energiei este o obligaţie asumată de România înainte de aderarea la Uniunea Europeană, iar o renunţare la acest lucru ar duce România către o procedură de infringement: „E un mare pericol şi limita e destul de fină între a capitaliza electoral şi a fi uşor populist. Trebuie să fim foarte atenţi, să fim responsabili şi să încercăm să ne gândim la această perioadă ca la fiind una mai mult cu costuri decât cu capital electoral. (…) Dă bine la public să spui: nu mai vrem liberalizarea pieţei pentru că… dar nu se poate. Este un mesaj otrăvit, un mesaj prin care tu minţi electoratul practic”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

 1. Dancila de PNL, doar ciuca este mai incpetent ca acesta persoana

  • Gorghiu e vicleana si cu papagal, experimentata in politica, are si experienta juridica, nici nu se compara cu „proasta lui Dragnea”.

   Mai degraba Ciuca e Dancila de PNL, fiind „prostul lui Iohannis”.

  • Mare vizionară, ce sa zicem, dânsa nu are treabă pe acasă? Ia sa ne lase…groaznic ca o astfel de specie face planuri pentru o țară!

  • SINISTRA alina udrea…
   TOVARASUL olteanu bogdan A FOST FACUT SCAPAT DIN INCHISOARE.
   O AVEA SI EA VREO CONTRIBUTIE ?

 2. Pisi energia nu e cu ce stii matale , babardeala, furaciuni, divorturi simulate, Bogdanel, etc.
  Ce stii tu despre energie , poate ca o foloseste cuptorul in bucatarie sau nici atat . Banuiesc ca nu gatesti, pentru asta ai mai avea nevoie de inca un neuron . Si cum e seceta mare …
  ps Doctoratul nu ajuta , din contra .

 3. ANRE este sub control Parlamentar.

  In consecință, voi, din Parlament, trebuie sa auditați, impuneți obiective strategice si masuri in interesul poporului roman (pe care se presupune ca îl reprezentați in Parlament) si sa responsabilizați conducerea ANRE.

 4. ANRE este sub control Parlamentar (autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar).

  In consecință, voi, din Parlament, trebuie sa auditați, impuneți obiective strategice si masuri in interesul poporului roman (pe care se presupune ca îl reprezentați in Parlament) si sa responsabilizați conducerea ANRE.

  Dar voi sunteți atât de “competenti” in Parlament încât nici macar minimum de prevederi legale care sa corecteze lacunele legislative flagrante nu ați fost in stare sa le propuneți in Parlament:

  In legea nr. 160/2012 care reglementează organizarea şi funcţionarea ANRE,
  𝐀𝐫𝐭 (𝟕) 𝟑) 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐝𝐞:
  „Prin excepţie de la prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, precum şi de la legile anuale de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, salarizarea personalului ANRE şi celelalte drepturi de personal, se stabilesc prin negociere în cadrul contractului colectiv de muncă la nivelul ANRE şi al contractului individual de muncă.”
  𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐚 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐥:
  „nivelul pachetului salarial va fi corelat cu performanța individuală si atingerea obiectivelor generale ale ANRE. Grilele de salarizare vor fi aprobate anual in Parlament. Politicile si procedurile de resurse umane vor menționa clar ca promovarea se face strict in baza performanței si atingerea obiectivelor organizationale, individuale si a indicatorilor aferenti acestor obiective si dupa consultarea pietei prin publicarea anunțurilor de concurs pentru funcția vacanta, modalitate care sa permita unor experti mai calificati si mai inteligenti (decât cei mediocrii promovati ilegal pe pile) sa performeze mai bine, in beneficiul stakeholderilor: operatorii economici, consumatori.
  După ce aveți DOAR oameni competenti in ANRE, vor fi atinse si celelalte obiective instituționale de bun-simt.

 5. Speranta moare ultima .USR, 70% = 2024

 6. Am comentat deja pe ‘Economedia’.

 7. Comentariul? Vă deranjează legile si adevarul?

  • Relax, l-au publicat.
   E duminică și corectorul e în concediu.
   Pe plaja e soare și apa e caldă…

 8. astia de la PeNaLi ar face multe, doar ca din cauza lui Voiculescu mihaila si USR, nu reusesc impreuna cu PeeeSeeeDeee sa faca nimic

  • poate daca i.preuna cu peeseedee ar pune pe nepotul/a lui Stanescu, cu siguranta energia ar bubui ca economia

  • Te rog n-o mai mentiona pe D-na Mihaila. A dat cu mukii in fasole exact cand nu trebuia. Si nu ma refer la activitatea ei de ministru ci la atitudinea ei dupa demitere cand trebuia sa fie mult mai pregatita si informata ca sa tina piept atacurilor hienelor usliste.

 9. Daca ministrul energiei era un incompetent de la psd si nu cel de la pnl, cred ca oportunista n-ar mai fi fost atat de critica fata de conducerea anre. Si-ar fi pastrat munitia pentru campania electorala.

 10. PSD, PNL si UDMR isi voteaza reciproc politrucii analfabeti si incompetenti in diferite functii de raspundere prin agentii si ministere, dupa care cand apar problemele dau vina unii pe altii! 🙂
  Atat PSD (care conduce ANRE, alaturi de UDMR), cat si PNL (care are ministerul Energiei) sunt vinovate de faptul ca romanii sunt jefuiti prin intermediul facturilor la energie electrica si gaze naturale.

 11. Lucian Isar sta pe 25.000 euro pe luna ca reprezentant al Romaniei la BERD. Si nu face nimic in afara de trafic de influenta probabil. Pus politic de nevasta-sa. Ce nesimtire la Gorghiu!

 12. In Grecia ma duc, la Vourvorou, da nu-i problema ca ma mai duc si in Italia si in Spania. 15.000 las doar ciubuc la sofer, asa am auzit ca se lasa p-acolo.

 13. Economedia-i timida, nu mi-a publicat comentariul, asa ca voi incerca sa-l reconstruiesc aici :

  PNL e in moarte clinica de minim 1 an. Aveti un tinichigiu la ANRE pe bani grei, doar pt. ca-i din ‘Clanul Seppuku’, si va faceti ca aveti ceva de zis, cand ziceti ca ati continua ticalosia si dupa 2024 …

  Ati tradat toti votantii dar inca nu s-au prins, ca i-ati spalat bine pe creier, din banii lor.

  Pana si PSD si-a tradat votantii, aruncandu-le cu atat noroi PNL-istilor si pe urma sarutandu-i frantuzeste … As da o analogie, dar e prea spurcata.

 14. Serios dna. Gorghiu? Brusc v-a lovit revelația? Sau apropierea ierni vă sperie?

 15. Ce țeapă am luat ăștia care am votat cu pnl crezând ca am votat împotriva psd. Acum au refăcut usl și sunt puși pe furat barbar.

 16. nu va mai agitati ! astea sint functii politice ce recompeseaza pe unii politicieni dar si practica ,, para-ndarat ,, Iti dau functie gras platita si tu dai ceva procente din leafa partidului care te-a uns

 17. Problema e mult mai amplă:cam toți luați bani degeaba!de 33 de ani!

 18. Sa vina USR din opozitie sa faca curatenie in locul vostru care sunteti la putere?

 19. Sunteti la guvernare, ce veti face, veti face numai gargara?

 20. Vorbe goale… o neica nimeni lipitoare pe unde trebuie…
  S….r!!!