G4Media.ro

Alice Munro, scriitoarea canadiană laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a murit…

Foto: PETER MUHLY / AFP

Alice Munro, scriitoarea canadiană laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a murit la 92 de ani

Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în 2013, ale cărei povestiri despre viața femeilor din micile comunități canadiene au făcut-o celebră pe tot globul, a murit luni, la vârsta de 92 de ani, transmite Reuters. Membri ai familiei au declarat că Munro suferea de demență de cel puțin un deceniu.

Munro a publicat 13 volume de povestiri și a devenit în 2013 cea de-a 12-a femeie distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură.

Poveștile sale au explorat dragostea, nemulțumirea, îmbătrânirea, conflictul moral și alte teme în medii rurale cu care era familiarizată – sate și ferme din provincia canadiană Ontario.

Munro a fost adesea comparată cu Anton Cehov, autorul rus din secolul al XIX-lea cunoscut pentru povestirile sale scurte și geniale.

Considerând-o un „maestru al povestirii scurte contemporane”, Academia Suedeză a mai spus: „Textele ei prezintă adesea descrieri ale unor evenimente cotidiene, dar decisive, un fel de epifanii care luminează povestea din jur și lasă să apară ca un fulger întrebările existențiale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...