G4Media.ro

Alianța USR PLUS propune ca parlamentarii care votează cu mai multe cartele…

Alianța USR PLUS propune ca parlamentarii care votează cu mai multe cartele să piardă 80% din indemnizație, iar voturile respective să fie anulate

Parlamentarii alianței USR PLUS au depus în Parlament proiecte sancționarea cu peste 80% din indemnizație a parlamentarilor care votează în locul colegilor, potrivit unui comunicat al alianței. Proiectele propun modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor.

În plus, voturile astfel exprimate ar urma să fie anulat.

Inițiativa vine la două zile după ce mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost surprinși de către colegii lor de la USR PLUS în timp ce votau la două mâini la amendamentele depuse la legea bugetului de stat pe 2021.

„Nu e normal ca, în România, un student care copiază să fie exmatriculat, dar un parlamentar care votează fals în numele colegului absent să nu suporte drept consecinte decât ‘avertisment scris’ , așa cum prevede acum Statutul comun al deputaților și senatorilor și Regulamentele Camerelor. Noi, grupul USR PLUS, susținem că parlamentarii ar trebui să fie ținuți la un standard mai înalt de respect față de lege, pentru că aici e izvorul ei, și să aibă un cod de conduită demn de mandatul primit, așa că propunem să fie prevăzute consecințe directe, de micșorare a indemnizației până la nivelul salariului minim”, a declarat deputata USR PLUS Oana Țoiu.

Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Acest lucru înseamnă că vor pierde peste 80% din indemnizație. (Foto: InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. 80%?
  Integral indemnizația lunară.
  Si voturile anulate.
  Pentru cartelele folosite.

  • Toate indemnizațiile anulate!
   Pentru cartelele folosite la dublu sau triplu.

  • Eu cred ca cel mai corect ar fi sa primeasca aceeasi pedeapsa pe care o primeste orice roman care este prins ca baga mai mult de un vot in urna la alegerile parlamentare.

 2. USR sunteti speranta multor romani. Va susținem in demersurile făcute. Avem așteptări de la voi, deși știm că este greu !

  • Cum rămâne, USR, cu taxe și impozite zero pe salariul minim pe economie? Cum rămâne cu primarii în două tururi? După ce ați ajuns la guvernare vă vedeți de ale voastre cu numiri în funcție a clientelei politice, cu împărțirea cascavalului.

 3. Corect! Fără hoție.Inseamna că respectivul nu s- a prezentat la munca.Daca a fost ales sa se achite de datorie, nu sa umble brambura pe banii noștri.

 4. Cum rămâne, USR, cu taxe și impozite zero pe salariul minim pe economie? Cum rămâne cu primarii în două tururi? După ce ați ajuns la guvernare vă vedeți de ale voastre cu numiri în funcție a clientelei politice, cu împărțirea cascavalului.

 5. E bine si cu amenda dar stoparea 100% a hotiei in cazul votului se poate face dotand tabletele de vot cu senzor de amprenta !

 6. Cel puțin pușcărie!

 7. Ma nebunilor, vreti sa ramana Scursurile Societății fara bani ? Nu e mai bine ca cel care voteaza la 2 cartele sa ajunga la pușcărie?

 8. Mi se pare prea blanda abordarea.
  Corect ar fi:
  – eliberarea instant din functie si desfiintarea posturilor celor implicati (si posesorii care a transmis cartela de vot si cel care a folosit cartelele de vot)
  – amenda penala de 1.000.000 lei
  – deschiderea de dosar penal pentru frauda, ridicarea imunitatii, judecare in regim de urgenta
  – recuperarea tuturor indemnizatiilor primite de la statul roman de la numirea in functie de parlamentar

  Ce propune USR-ul e pleosc peste mana 80%.

 9. Eu am alta propunere sa piarda mandatul si sa faca puscarie.
  Pierzi cartela sau sa furat sa o raportezi.
  Daca o dai sa pierzi mandatul.
  Ce hotia are acum o taxa fixa?
  Dai un ban da stii ca stai in fata, pardon ca poti fura?
  Ce e asta nene? mafiot statul asta in case se uita cum fura si ei fac galerie.

 10. oprirea acestui fenomen se face doar exmatriculandu-i din parlament definitiv si pedepsind furtul cf legii, indiferent de partid! altfel data viitoare vor proceda identic…

 11. A fura este o infracțiune, iar orice infracțiune trebuie pedepsită. Cu închisoare !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.