G4Media.ro

Alianța USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, pe care o…

Alianța USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, pe care o acuză că folosește mijloace de promovare mascată și indirectă în mass-media audiovizuală

Alianța USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei și împotriva PSD la Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM). Alianța o acuză pe Gabriela Firea de încălcarea regulilor de desfășurare a campaniei electorale prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată și indirectă în mass-media audiovizuală, potrivit unui comunicat de presă.

Claudiu Năsui, președinte USR București, și Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, solicită, de asemenea, sesizarea Autorității Electorale Permanente (AEP) privind modul de finanțare a campaniei electorale a Gabriela Firea din bugetul primăriei, cât și a organelor abilitate cu privire la acest caz.

“Actualul Primar General al Municipiului București, dna. Gabriela Firea, candidează pentru un nou mandat din partea PSD, în cadrul alegerilor locale din data de 27 Septembrie 2020, PSD prezentând de asemenea lista de candidați la Consiliul General al Municipiului București. Cu titlu prealabil se impune a se reține astfel legătura indisolubilă care există între alocările bugetare ale administrației publice locale actuale (reprezentată prin Primar) și interesele candidatului PSD la această funcție, actualul primar vizând astfel obținerea unui nou mandat.

Dispozițiile legale în materie impun o serie de limitări și constrângeri specifice cu privire la modalitatea de realizare a campaniei electorale, unele explicite și unele implicite, iar un raționament juridic judicios implică obligații de analiză de fond și nu doar de formă, în spiritul corectitudinii și echității procesului electoral.

Începând cu data de 31.08.2020, moment care se suprapune în mod straniu cu campania electorală pentru Alegerile Locale 2020, în spațiul media (transmitere posturi TV și radio și preluările specifice în mediul online) a început difuzarea unor spoturi menite să promoveze activitatea Primăriei Capitalei:
● un spot video promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice;
● al doilea spot promovează lucrările de infrastructură ale Primăriei Capitalei pentru poduri și pasaje;
● mesaje audio aferente sunt difuzate și în cadrul posturilor de radio.

Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate și indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susținerii (realegerii) candidatului PSD, care deține în prezent funcția de primar și care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală.

Vă rugăm de asemenea să sesizați atât Autoritatea Electorală Permanentă privind modul de finanțare a campaniei electorale a candidatului Gabriela Firea, din bugetul autorității publice locale, cât și organele abilitate în vederea constatării unor eventuale fapte contravenționale ori de altă natură față de situația de fapt”, se arată în plângerea semnată de Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. firea ii crede prosti pe toti. foloseste acelasi cuvinte in spoturile primariei si spoturile ei. la ce bun sa isi faca o primarie reclama? o primarie isi face reclama prin fapte nu audio/vizual prin canale media.

  • Femela cu Sârmăncur o să ia urma pușcăriașului de la Rahova peste 10 zile!…Iar postacii pzd vor rămâne fără bani peste 3 luni ,anul viitor vor merge la săpat porumbul că altă muncă nu sunt în stare să presteze!

 2. Toate articolele G4 despre faptili buni ale useristilor erau publicitate pe fata.

  • Nu se pune la plusereu, ei reprezintă progresul chiar dacă sunt pupați pe bani grei

  • @Julian si @Batracian, doi talambi care aduna mere cu pere si vor sa le dea prune !

  • Nicio televiziune națională nu promovează candidați USR+ și nici nu o atacă pe Firea sau vreun alt candidat PSD (din București), pentru că s-au băgat muuuulți bani în acele televiziuni pentru așa-zise reclame pentru primăriile capitalei. Evident că aia e șpagă mascată, pentru că promăriile nu-s comercianți ca să-și facă reclame contra cost.
   Așa că armele sunt inegale și în campania asta, așa cum ne-a obișnuit mafia PSD. E în sângele lor să fure, să înșele, să trișeze, să mintă, să se bage în față și tot așa. Sunt incompatibili cu cinstea și cu sinceritatea .

 3. Ăsta-i plusereul, procesomani și atât, politică 0

  • Deocamdata USRPLUS au castigat toate procesele cu gioarsa de voluntari. Companiile municipale au fost declarate ilegale de justitie, la fel puz-uri mafiei imobiliare anulate, licitatii trucate de tramvaie… A fost in firea primariei ca mandatul din ultimii 4 ani sa fie un sir nesfarsit de abuzuri si ilegalitati.

  • Voi vorbiți ,Tovarăși de procesomani ?Pai Tov. firea a dat in judecata jumătate din populația Bucureștiului . Ce treabă are un primar cu ciorba comunitară ? Și multe altele .Iarna nu este căldură iar vara nu este apa caldă .O mare ticăloasă !O Jigodie a la Dan Voiculescu !

 4. digi24 sunt agentia de pr marketing a vrajitoarei de voluntari. sunt campioni la primit bani publici de la tzatză. La schimb ii ofera protectie vrajitoarei si boicoteaza la greu alegerile locale. au dat ignore total. Nu fac nicio o dezbatere sa vada lumea candidatii. in schimb dau toata ziua clipuri platite de primarie cu spitale fake 3d sau pasaje neterminate drept mari realizari.

 5. Ai cam electromagnetizat-o Firfirico!

 6. Mult le-a mai trebuit ! :((

 7. Daca nu e plangere penala, tot degeaba.

 8. Fara referinte la articolele din lege incalcate, ramane o poveste subiectiva.
  Din ce observ, duamna Gabi si suporterii au incalcat Art. 68, alin. (5) si Art. 70, alin (4) din Legea 115/2015.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.